Kultura

 

U Padini svi čitaju

PANČEVO, 20. novembar 2016. (TV Pančevo) – U seoskoj biblioteci u Padini čitaju svi, od mladih do starih. Biblioteka ima bogat knjižni fond i uspeva da ga dopunjuje. Naslovi su na srpskom i slovačkom jeziku, a Padinci potvrđuju da još uvek ima vremena za knjigu, koja je bila i ostala zlata vredna.

 

“Čarobni prsti Mite Srdanca”

PANČEVO, 18. novembar 2016. (TV Pančevo) - U prostorijama Gradske Biblioteke u Pančevu, predstavljena je knjiga “Čarobni prsti Mite Srdanca”. Knjiga govori o životu Dimitrija Mite Srdanova, o njegovoj porodici i o Margićanskim običajima. O knjizi su govorili etnomuzikolog Marija Dumnić i književni kritičar Vasa Pavković.

   

Rekonstrukcija spomen-obeležja na "Stratištu"

PANČEVO, 17. novembar 2016. (TV Pančevo) - Ugovorom koji je potpisan između Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Pančevu i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, odobrena su sredstva za sanaciju spomenika na Stratištu, na Jabučkom putu.

   

„Tržnica trbuh grada“ u Muzeju

PANČEVO, 19. novembar 2016. (TV Pančevo) - U Narodnom muzeju Pančeva, otvorena je izložba „Tržnica trbuh grada“ Etnografskog muzeja Istre i Pomorskog i povjesnog muzeja Hrvatskog primorja Rjeka. Autorke izložbe su Tanja Kocković Zaborski i Ivana Šarić Žic. Izložba će biti otvorena do 10 decembra.

   

Veče stend-ap komedije Jelene Radanović

PANČEVO, 18. novembar 2016. (TV Pančevo) – U dvorani “Apolo” Doma omladine Pančevo, upriličeno je veče stend-ap komedije u izvođenju Jelene Radanović pod nazivom „Ako vam ja ne odmognem, ko će?“. Novi stend-ap je premijerno održan u beogradskom klubu komedije prvog novembra, a pančevačkoj publici se pored Jelene Radanović predstavila njena koleginica Ana Zlatanović.

   

Jelena Radanović u Apolu

PANČEVO, 15. novembar 2016. (TV Pančevo) – U četvrtak 17. novembra u dvorani “Apolo” biće održano stend-ap veče pod nazivom “Ako vam ja ne odmognem ko će?”'. Komičarka koja izvodi stend-ap veče je Jelena Radanović. Početak predstave zakazan je za 21 čas.