Kultura

 

Satira i humor 7. "Žaoke"

PANČEVO, 29. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U okviru Festivala humora i satire "Žaoka" Kačarevcima su se obratili poznati srpski aforističari, kao i Goran Mrakić iz Rumunije. Goran Ćeličanin predstavio se izložbom karikatura u kačarevačkom Domu omladine, a Festival je održan sedmi put.

 

U Kačarevu održana "Mala žaoka"

PANČEVO, 28. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U Kačarevu je održana "Mala žaoka", manifestacija za koju se sve više zna, a koja se održava u okviru festivala humora i satire "Žaoka". Nagrađeni su najbolji mladi aforističari, a u okviru festivala koji ima međunarodni karakter, danas su se Kačarevcima predstavili i aforističari iz zemlje i inostranstva.

   

Radovi sa Dečje likovne kolonije u Galeriji

PANČEVO, 27. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji savremene umetnosti predstavljena je izložba radova osamdesetoro dece sa 20. Dečje likovne kolonije održane na Divčibarama.

   

Jazz Festival od 2. do 5. novembra

PANČEVO, 23. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Jubilarni dvadeseti Pančevački džez festival održaće se od 2. do 5. novembra u Kulturnom centru Pančeva. U okviru glavnog festivalskog programa nastupiće zvezde svetskog, evropskog i domaćeg džeza, među kojima i Džo Lovano, Tim Bern, Avišai Koen, Čajna Mozes i drugi. Organizatori najavljuju da će ovaj Pančevački džez festival okupiti muzičare koji predstavljaju ono što je džez u svetu i Evropi.

   

Mladi fotografi u Ivanovu

PANČEVO, 22. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Ivanovo je poslednjih godina značajan faktor srpske fotografije. U ovom selu održana je 36. Omladinska izložba fotografija Srbije. Najbolju fotografiju u konkurenciji do 16 godina snimila je Emilia Moholi iz Ivanova, a u konkurenciji do 21 godine Anđela Stanić iz Čačka.

   

Veče romantičarske muzičke tradicije

PANČEVO, 21. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Druge večeri festivala, publika je imala prilike da sluša dela Šumana, Bramsa, Ramanjinova i Šostakovića. Program festivala je osmišljen tako da zaokupira znatiželju naših sugrađana i približi klasičnu muziku svim generacijama. Organizator festivala je Udruženje umetnika Kamerata Pančevo, a pokrovitelj Sekretarijat za omladinu grada Pančeva.