Kultura

 

Promocija knjige “Velimir Bata Živojinović - Valter pre Valtera”

PANČEVO, 29. maj 2017. (TV Pančevo) – Za tri dana sam pročitao knjigu o jednom poglavlju naše novije kulturne istorije, o jednoj zemlji koja je nestala i o glumačkoj legendi koja nikada nije pristala da ga iko zove legenda, kazao je publicista i filmski kritičar Milan Vlajčić, na promociji knjige "Velimir Bata Živojinović - Valter pre Valtera" koja je odražana u zgradi Jugoslovenske kinoteke.

 

Humanitarna izložba Sare Jagodić

PANČEVO, 29. maj 2017. (TV Pančevo) – Izložba Sare Jagodić, učenice OŠ „Vasa Živković“ otvorena je u Dečjem kulturnom centru. Ova izložba je humanitarnog karaktera, sav prikupljen novac namenjen je deci iz „Spomenka“.

   

Promocija knjige "Armazas" Ivane Dimić

PANČEVO, 27. maj 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci u Pančevu, održana je promocija romana autorke Ivane Dimić. "Arzamas" je priča o dementnoj majci koja umire i ćerki koja brine o njoj. Ivana Dimić je 63. dobitnik NIN-ove nagrade za najbolji roman godine napisan na srpskom jeziku, i tek peta žena koja može da se pohvali ovim priznanjem.

   

„Javne biblioteke u Srbiji 1901-1918“

PANČEVO, 26. maj 2017. (TV Pančevo) – U okviru manifestacije „Majski dani knjige“ predstavljena je monografija „Javne biblioteke u Srbiji 1901-1918“ Branke Dragosavac u Gradskoj biblioteci. Pored autorke, o knjizi su govorili akademik Radomir Ivanović i Mila Stefanović.

   

Dokumentarni film na PAFF-u

PANČEVO, 25. maj 2017. (TV Pančevo) – U okviru programa PAFF dokumentarna sreda, koji zajednički organizuju Dom omladine Pančevo i Pančevo Film Festival prikazan je dokumentarni film „Dragan Wende West Berlin“, autora Lene Miler, Dragana fon Petrovića i Vuka Maksimovića.

   

Dodeljene dečje književne nagrade

PANČEVO, 24. maj 2017. (TV Pančevo) – Da knjiga nikad ne izlazi iz mode pokazalo se već na početku manifestacije “Majski dani knjige” tokom dodele dečijih književnih nagrada, kad je Gradska biblioteka u Pančevu bila mala da primi sve mališane koji su želeli da osvoje nagradu najboljeg čitaoca.