Kultura

 

Prijave za 49. Pančevački salon umetnosti

PANČEVO, 18. jul 2018. (TV Pančevo) – Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, u novembru 2018. godine, organizovaće 49. Pančevački salon umetnosti sa temom "Umetnost / izraz = izlaz", na kojem će biti predstavljeni radovi iz oblasti slikarstava (grafika, crtež, strip); vajarstvo i otvoreni segment graničnih i intermedijalnih ostvarenja.

 

Pedeseta Likovna kolonija "Deliblatski pesak" od 20. do 28. jula

PANČEVO, 17. jul 2018. (TV Pančevo) – Pedeseta Likovna kolonija "Deliblatski pesak" biće održana od 20. do 28. jula, u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Pančevo. Učešće na najstarijoj pančevačkoj manifestaciji potvrdilo je osamnaest umetnika iz Srbije, Bugarske i Makedonije. Za Likovnu koloniju "Deliblatski pesak" iz gradskog budžeta je izdvojeno pola miliona dinara.

   

"Haos" u Pančevu: večernja žurka za sve generacije

PANČEVO, 16. jul 2018. (TV Pančevo) – Novosadska grupa animatora „Haos“ priredila je nesvakidašnju zabavu za sve generacije u Pančevu.

   

Radionica za ručno pravljenje papira u Muzeju

PANČEVO, 15. jul 2018. (TV Pančevo) – Radionica za ručno pravljenje papira deo je bogatog programa manifestacije "Kulturno leto" u Pančevu od 1. jula do 1. septembra. Radionica je besplatna i trajaće do 26. jula.

   

55. Zonska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva

PANČEVO, 9. jul 2018. (TV Pančevo) – Na 55. Zonskoj smotri muzičko-folklornog stvaralaštva odraslih, na sceni Kulturnog centra, predstavilo se 16 ansambala. Najuspešniji KUD-ovi biraju se na osnovu kvaliteta pevanja osnosno igre, i prolaze dalje - na pokrajinsku manifestaciju koja će se održati u Rumi.

   

Predstava „Sestre Dangubić“ u Muzeju

PANČEVO, 2. jul 2018. (TV Pančevo) – Gerontološki centar Pančevo, u okviru svoje Radne jedinice „Klubovi za odrasla i stara lica“ već četvrtu godinu organizuje dramsku sekciju. Sekcija je osmi put u ovoj godini prikazala komediju „Sestre Dangubić“ u foajeu Narodnog muzeja Pančevo, u okviru Kulturnog leta grada Pančeva.