Kultura

 

Novoseljanke u susret Osmom martu

PANČEVO, 5. mart 2017. (TV Pančevo) – Udruženje žena "Novoseljanke" organizovalo je izložbu pod nazivom "U susret 8. martu" u seoskom Domu kulture. Posetioci na izložbi mogu da vide domaće kućevne predmete, staru narodnu nošnju, ali i moderne slike. Posetioci su mogli da probaju brojne kolače, umetnička dela vrednih ruku žena iz Udruženja "Novoseljanke".

 

Otvorena izložba „Poslednja decenija Save Šumanovića“

PANČEVO, 3. mart 2017. (TV Pančevo) - U Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo, svečano je otvorena gostujuća izložba „Poslednja decenija Save Šumanovića“. Pančevačka publika je mogla da razgleda dela nastala u periodu od 1931. do 1942. godine, koji kritičari ocenjuju kao najznačajni deo Šumanovićevog stvaranja, kao suštinu njegove ličnosti i umetničke vere. Izložba je organizovana u saradnji sa Galerijom slika „Sava Šumanović“ iz Šida.

   

Otvorena izložba „Vojvoda Petar Bojović – Znamenja slave i časti“

PANČEVO, 3. mart 2017. (TV Pančevo) – U Domu vojske, otvorena je izložba pod nazivom „Vojvoda Petar Bojović – Znamenja slave i časti“ u organizaciji Medija Centra „Odbrana“, Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije i Narodnog muzeja iz Čačka. Svečanosti su bili prisutni predstavnici Vojske Srbije i Ministarstva Odbrane kao i predstavnici pokrjinskih, okružnih i gradskih vlasti. Izložbu je svečano otvorio Nedeljko Tenjović - Generalni sekretar predsednika Republike Srbije.

   

Koncert ansambla "Kolo" u Kultrunom centru

PANČEVO, 1. mart 2017. (TV Pančevo) – Nacionalni ansambl „Kolo“ nastupio je u dvorani Kulturnog centra. Pančevačka publika prvi put je imala priliku da prisustvuje izvođenju koncerta u novom aranžmanu. Sa ansamblom „Kolo“ nastupio je i „Tamburaški orkestar Pančeva“. Oni su zajedno izveli program kojim su se predstavili i beogradskoj publici na Kolarcu, a predstaviće se i publici u ostalim gradovima Srbije.

   

U svetu duhovne muzike

PANČEVO, 16. februar 2017. (TV Pančevo) - U okviru devetnaestog Međunarodnog festivala „Pančevački dani duhovne muzike“, Vera Carina održala je predavanje na temu "Duhovna muzika danas" u dvorani Apolo, Doma omladine. Ovom prilikom Vera Carina je sve prisutne provela kroz svet duhovne muzike uz ilustracije Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva.

   

Srebro za KUD "Stanko Paunović" u Čačku

PANČEVO, 27. februar 2017. (TV Pančevo) – KUD „Stanko Paunović“ NIS-RNP osvojio je srebrnu plaketu na Festivalu folklornih ansambala KUD-ova Srbije u Čačku. Pančevačko kulturno-umetničko društvo je takođe dobilo i specijalnu nagradu za najautentičniju narodnu nošnju.