Kultura

 

Ilustracije Maje Veselinović i Biljane Mihajlović u KC-u

PANČEVO, 13. decembar 2017. (TV Pančevo) – Izložba ilustracija Maje Veselinović i Biljane Mihajlović otvorena je u foajeu Kulturnog centra Pančeva. Izložba će biti otvorena do 26. decembra.

 

Novogodišnji koncert u Apolu

PANČEVO, 9. decembar 2017. (TV Pančevo) – Gradski Hor Beograda održao je novogodišnji koncert u dvorani "Apolo". Hor je mešovito pevačko društvo koje neguje više vrsta umetničke i alternativne muzike. Pančevci su imali prilike da uživaju u popularnoj, tradicionalnoj i duhovnoj muzici.

   

Sedam decenija rumunske beletristike

PANČEVO, 7. decembar 2017. (TV Pančevo) – Novinarsko-izdavačka kuća "Libertatea" obeležila je 70 godina beletristike na rumunskom jeziku. Manifestaciju je podržao Grad Pančevo a održana je u saradnji sa Gradskom bibliotekom. Ovom prilikom dodeljena su i jubilarna priznanja saradnicima i prijateljima ove ustanove.

   

"Paunović" u Rusiji

PANČEVO, 25. novembar 2017. (TV Pančevo) – Članovi Kulturno-umetničkog društva „Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo nedavno su se vratili iz Rusije, gde su učestvovali u programu manifestacije “Dani Srpske kulture” u okviru projekta “Muzika bez granica”. Projekat je realizovan u gradu Najabrsku koji se nalazi u zapadno-sibirskoj niziji.

   

"Dani slovenačkog filma" u Apolu

PANČEVO, 21. novembar 2017. (TV Pančevo) – U dvorani Apolo počeli su "Dani slovenačkog filma", koji se ove godine održavaju po treći put. Do 25. novembra Pančevcima će biti prikazano više filmskih ostvarenja različitih žanrova. Prve večeri festivala prikazan je film "Apotpoza".

   

Tradicionalne mađarske pesme za najmlađe

PANČEVO, 20. novembar 2017. (TV Pančevo) – U Mađarskom kulturno-umetničkom društvu „Tamaši Aron“ gostovali su profesori muzičke škole iz Mađarske. Oni su izvodili tradicionalne pesme i učili najmlađe mađarskim narodnim igrama.