Kultura

 

Uskršnji koncert Ivana Dinića

PANČEVO, 18. april 2017. (TV Pančevo) – Pijanista Ivan Dinić priredio je Uskršnji koncert u Kulturnom centru a na programu su bila b dela Baha i Musorgskog. Naš poznati pijanista, Ivan Dinić, je sa jedanaest godina održao prvi solistički koncert u Pančevu, a sa šesnaest je primljen je na beogradski Fakultet muzičke umetnosti.

 

Uskršnja izlozba u Banatskom Novom selu

PANČEVO, 12. april 2017. (TV Pančevo) - U Banatskom Novom Selu ordržana je prodajna izložba za roditelje i polaznike seoskog vrtića. Izložbu je organizovalo Udruženje žena ,,Novoseljanke” a odziv na izložbi bio je odličan.

   

Foto safari u Ivanovu

PANČEVO, 10. april 2017. (TV Pančevo) – Foto safari je specifičnost Ivanova. U selu sa malo više od hiljadu stanovnika na 10. foto safariju okupilo se više od 250 fotografa iz čitave Srbije i iz inostranstva. Organizatori ove manifestacije su Dom kulture “Žarko Zrenjanin,” i Foto klub “Dunavac”

   

Predavanje "Svetionika" u biblioteci

PANČEVO, 5. april 2017. (TV Pančevo) – Monah Arsenije Jovanović, autor knjige „Bog i rokenrol“, održao je predavanje na temu „Savremena kultura i duhovni život mladih“. Ovom prilikom pokrenuta su mnoga pitanja, a najuktelnije je bilo u kakvom stanju je kultura danas. Predavanje u Gradskoj biblioteci organizovala je Humanitarna organizacija „Svetionik“.

   

Knjiga „Mihajlo Idvorski Pupin“ predstavljena Pančevcima

PANČEVO, 4. april 2017. (TV Pančevo) – U Gimnaziji „Uroš Predić“ predstavljena je knjiga prof. Dragoljuba Martinovića i dr Dragoljuba Cucića „Mihajlo Idvorski Pupin“. Povod je bio 150 godina od početka Pupinovog školovanja u Pančevu. Izdavanje knjige je finansirao pokrajnski Sekretarijat za kulturu, dok ju je izdao Dom kulture iz Idvora.

   

Prvi turistički vodič za decu

PANČEVO, 4. april 2017. (TV Pančevo) – Izašao je prvi ilustrovani vodič za decu “Šarena lica naših ulica” i podeljen je učenicima četvrtih razreda osnovnih škola. Ova bojanka za decu sadrži najžnačajnije znamenitosti našeg grada, koju su osmislili članovi Udruženja građana “Amarant”.