Kultura

 

Grad izdvojio više od pet miliona za kulturu

PANČEVO, 6. jun 2017. (TV Pančevo) – Grad Pančevo izdvojio je iz svog budžeta pet miliona i šesto hiljada dinara za sufinansiranje projekata u oblasti kulture i alternativnom stvaralaštvu. Konkursi su završeni, a kako kaže gradski većnik zadžen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar u 2017. godini komisije koje su bile zadužene za raspodelu sredstava odlučile su se za manifestacije koje već sa sobom nose neku tradiciju.

 

Izložba „Objektivom kroz svet oko nas 2017“ u Kulturnom centru

PANČEVO, 5. jun 2017. (TV Pančevo) – U Kulturnom centru Pančeva, otvorena je sedma izložba fotografije pod nazivom „Objektivom kroz svet oko nas 2017“, u organizaciji Zavoda za javno zdravlje Pančevo. Izložba je rezultat fotokonkursa koji je bio organizovan pod pokroviteljstvom Grada Pančeva i Fotosaveza Srbije. Pobednik konkursa je Dragan Lapčević, sa fotografijom „Rogovi šume“.

   

Dečji horovi zatvorili "Dane prota Vase"

PANČEVO, 4. jun 2017. (TV Pančevo) – U porti Svetouspenske crkve završeni su „Dani prota Vase“, manifestacije koja se organizuje u znak sećanja na Vasu Živkovića, sveštenika i pesnika. Program su obeležili brojni mladi izvođači a sve sa ciljem razvoja naše kulturne sredine, istakla je Vera Carina, vođa „Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva“ i jedna od organizatora manifestacije.

   

Drugo veče 46. Ex teatar festa

PANČEVO, 2. jun 2017. (TV Pančevo) - Decenijama unazad Dom omladine Pančevo uspešno sarađuje sa neafirmisanim i afirmisanim pozorišnim istraživačima, sa ciljem da publici predstavi eksperimentalne predstave. Od 31.maja. do 2. juna u organizaciji Doma omladine Pančevo, 46. put održava se manifestacija "Ex teatar fest", koja za cilj ima promociju eksperimentalnog teatra i teatarskih formi. Festival je zvanično i otvoren, a publika u Pančevu sinoć je imala prilike da uživa u tri predstave.

   

Otvoren 46. Ex teatar fest

PANČEVO, 1. jun 2017. (TV Pančevo) – U Pančevu je otvoren 46. Ex teatar fest u organizaciji Doma omladine. Na festivalu će biti prikazano pet pozorišnih predstava, izabranih i objedinjenih pod konceptom POLET, kojim će se predstaviti stvaralaštvo mladih, nezavisnih pozorišnih trupa u Srbiji. Programi će se odvijati u dvorani “Apolo”, Kulturnom centru, Studentskom domu i “Štabu Pogon". Ulaz na sva dešavanja je besplatan.

   

Dani Prote Vase

PANČEVO, 31. maj 2017. (TV Pančevo) – U porti Svetouspenskog hrama održano je književno veče posvećeno literarnom radu Violete Blaga, u okviru Dana Prote Vase, tačno 40 dana nakon što je preminula pančevačka pesnikinja i spisateljica.