Kultura

 

"Otpor fašizmu" u Gradskoj biblioteci

PANČEVO, 7. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci održana je tribina na temu "Otpor fašizmu". Tribinu je organizovalo Udruženja antifašista Novog Sada.

 

"Mračno poštovanje za stvari koje dolaze"

PANČEVO, 4. oktobar 2017. (TV Pančevo) - U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba crteža Stevana Markuša "Mračno poštovanje za stvari koje dolaze". Izložba će biti otvorena do 13. oktobra.

   

2. Slovački pevački festival u Vojlovici

PANČEVO, 1. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U Domu kulture u Vojlovici održan je Slovački pevački festival drugu godinu zaredom, u organizaciji Kulturno-prosvetnog društva „Đetvan“. Prema rečima organizatora cilj festivala je da se očuva slovačka tradicija kroz izvođenje tradicionalnih pesama.

   

"Iskre umetničke duše" u Matici Slovačke

PANČEVO, 30. septembar 2017. (TV Pančevo) – U Matici Slovačke održana je proslava i upriličena izložba "Iskre umetničke duše" Zuzane Črjepok, povodom 500 godina od reformacije. Ova svestrana umetnica je izložila svoje slike i druge ručne radove.
   

Promocija projekta "Kultura na poklon"

PANČEVO, 26. septembar 2017. (TV Pančevo) – Program ,,Kultura na poklon,, namenjen je mladima, a u okviru promocije tog programa gradski većnik Nemanja Rotar, posetio je tri pančevačke srednje škole gde je mladima govorio kako mogu da učestvuju u kulturnim programima, da bi se afirmisale prave vrednosti u kulturi.

   

Nova knjiga Mihajla Pantića promovisana u Biblioteci

PANČEVO, 22. septembar 2017. (TV Pančevo) – U pančevačkoj biblioteci promovisana je nova knjiga Mihajla Pantića „Kada me ugleda ono što tražim“. O knjizi su, pored autora, govorile i Jelena Angelovski i Marija Miljić. Mihajlo Pantić dobitnik je Andrićeve nagrade za knjigu priča.