Kultura

 

Eksponati Istorijskog arhiva za tri veka slobode Pančeva

PANČEVO, 19. decembar 2016. (TV Pančevo) – Povodom 300 godina oslobođenja Pančeva od Turaka, u Istorijskom arhivu je otvorena izložba autora Milana Jakšića. Na izložbi je predstavljeno oko 30 radova, koji prikazuju važne ličnosti i događaje za naš grad u protekla tri veka.

 

Godišnjim koncertom sumirali rezultate

 

PANČEVO, 18. decembar 2016. (TV Pančevo) – Pred mnogobrojnom publikom u Hali sportova održan je generacijski koncert KUD “Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo, na kome je nastupilo više od 500 učesnika. Na koncertu su izvedene koreografije sa festivala na kojima je ovo kulturno-umetničko društvo nastupalo tokom godine. Početkom naredne godine kulturno-umetničko društvo očekuje Republičko takmičenje u Čačku.

   

"Abrašević" koncertom obeležio uspešnu godinu

PANČEVO, 18. decembar 2016. (TV Pančevo) - Uspešnu godinu, koju su obeležile tri turneje, KUD „Abrašević“ završava godišnjim koncertom u Dvorani Kulturnog centra. Osim članova Društva, publici su se predstavili i članovi KUD-a „Abrašević“ Valjevo koreografijama „Dalmatinska poskočica“, „Glamočko nemo kolo“ i „Jedan dečji dan“, u izvođenju najmlađih učesnika Društva.

   

Godišnji koncert KUD-a „Stanko Paunović“ NIS RNP

 

PANČEVO, 17. decembar 2016. (TV Pančevo) – KUD „Stanko Paunović“ NIS Rafinerije nafte Pančevo u nedelju 18. decembra u Hali sportova organizuje generacijski koncert. Biće preko petsto učesnika, a na repertoru će biti numera iz festivalskih programa koji su organizovani tokom godine i na kojima je KUD „Stanko Paunović“ osvojio značajne nagrade.

   

Radovi Nikole Dragaša na prvoj samostalnoj izložbi u Beogradu

PANČEVO, 15. decembar 2016. (TV Pančevo) – U organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, 15. i 16. decembra u 19 sati, biće održan Prvi festival humora i satire „Velika praznina za veliki let“. Festival počinje otvaranjem izložbe karikatura nagrađenih radova i pančevačkog karikaturiste Nikole Dragaša.

   

Sevdah na koncertu "Divanhane" u Pančevu

PANČEVO, 15. decembar 2016. (TV Pančevo) – Mladi sarajevski sastav Divanhana, koji svoj muzički izraz zasniva na tradicionalnoj muzici Balkana, u okviru koje, naravno, dominira sevdalinka, održao je koncert u sali Kulturnog centra. Bend je početkom 2009. godine, osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu.