Kultura

 

Film "Porodica" Saše Radojevića premijerno u Apolu

PANČEVO, 26. decembar 2017. (TV Pančevo) – U Dvorani Apolo održana je Pančevačka premijera igranog filma „Porodica“, Saše Radojevića sa Milutinom Miloševićem i Vanjom Ejdus u glavnim ulogama. Pored autora, na premijeri je bila prisutna i filmska ekipa.

 

Praznik "Paunovićevog" stvaralaštva

PANČEVO, 23. decembar 2017. (TV Pančevo) – I ovog decembra Kulturno-umetničko društvo "Stanko Paunović" NIS Rafinerija nafte Pančevo održalo je veliki generacijski koncert u prepunoj Hali sportova. Nastupilo je više od 500 članova ovog KUD-a u 13 izvođačkih anasambala, a publika je imala priliku da uživa u dva i po sata najboljeg folklornog programa.

   

"Foča" u gostima "Neolitu"

PANČEVO, 20. decembar 2017. (TV Pančevo) – U MZ Starčevo organizovan je prijem za članove KUD-a "Foča"iz Republike Srpske, koji su se nalazili u trodnevnoj poseti Starčevu. Gosti su zajedno sa domaćinima organizovali i koncert, kojim su obeležili početak saradnje.

   

Ostaci praistorijske civilizacije u Muzeju

PANČEVO, 18. decembar 2017. (TV Pančevo) - U gradskom muzeju održana je prezentacija i predstavljen katalog „Prethodna sondažna arheološka iskopavanja“ na prostoru budućih objekata Rafinerije nafte Pančevo 2010. i 2012. godine. Autorke Maja Živković i Jasna Vujović bile su rukovodioci radova na ovim iskopavanjima.

   

"Zimsko cirkuliranje" u Gradskoj biblioteci

PANČEVO, 16. decembar 2017. (TV Pančevo) – Izložba „Zimsko cirkuliranje“, u kojoj su svojim radovima učestvovali članovi regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva otvorena je u Gradskoj biblioteci.

   

Prva samostalna izložba Igora Gardinovačkog

PANČEVO, 15. decembar 2017. (TV Pančevo) – Pančevac Igor Gardinovački, student treće godine beogradskog Fakulteta likovnih umetnosti, otvorio je u Domu omladine svoju prvu samostalnu izložbu. Slike i crteži, pedesetak ukupno, predstavljaju njegov rad u osnovnim likovnim tehnikama, nastao kroz istraživanje likovnih elemenata, linija, proporcija i kompozicija.