Kultura

 

"Fish in oil" i Čajna Mozis na Džez festivalu

 

PANČEVO, 4. novembar 2017. (TV Pančevo) – Treće večeri 20. Pančevačkog džez festivala publika je imala prilike da uživa u muzici srpskog sastava „Fish in oil“ i američke pevačice Čajne Mozis.

 

Predstavljena knjiga "Mir i sloga i vjera u Boga"

PANČEVO, 4. novembar 2017. (TV Pančevo) – Drugog dana 20. jubilarnih Dana duhovne muzike predstavljena je knjiga notarice duhovnih pesama za decu i omladinu Vedrane Dabović "Mir i sloga i vjera u Boga". Dečiji crkveni hor "Hadži Ruvim" iz Valjeva je na početku događaja izveo tri pesme iz autorkine zbirke.

   

"Tebe Boga hvalim" premijerno na otvaranju Dana duhovne muzike

PANČEVO, 3. novembar 2017. (TV Pančevo) – Anđeoski glasovi zaorili su se večeras Svetouspenskim hramom, a svečano otvaranje dvadesetih Dana duhovne muzike, obeležilo je premijerno izvođenje kompozicije "Tebe Boga hvalim" Tihomira Popovića. Prve večeri međunarodne manifestacije, u Pančevu su nastupali horovi iz Novog Sada, Obrenovca i Trsta.

   

Bern i Lovano otvorili jubilarni Džez festival u Pančevu

PANČEVO, 3. novembar 2017. (TV Pančevo) - Nastupom Tima Berna i Džoa Lovana u Dvorani Kulturnog centra Pančeva otvoren je 20. Pančevački džez festival. Tokom trajanja festivala publika će imati prilike da vidi svetske zvezde, kao i nastupe domaćih muzičara.

   

20. Pančevački džez festival

PANČEVO, 2. novembar 2017. (TV Pančevo) – Saksofonista Džo Lovano, muzičar koji na svetskoj džez sceni opstaje već decenijama, otvorio je prvo veče jubilarnog 20. Pančevačkog džez festivala. Osim Lovana, prve večeri, publici će se predstaviti i američki saksofonista Tim Bern sa svojim sastavom "Snakeoil".

   

Izložba fotografija Zorana Jovanovića Mačka u Brestovcu

PANČEVO, 30. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Fotoreporter "Večernjih Novosti" Pančevac, Zoran Jovanović Mačak izložio je fotografije u Domu kulture u Banatskom Brestovcu. "Romantika naših dana" je izložba koju bi valjalo da vide i drugi poklonici fotografije u Pančevu i okolini.