Kultura

 

Predstava "Kaskader" u "Apolu"

PANČEVO, 30. novembar 2016. (TV Pančevo) - Studenti Fakulteta dramskih umetnosti su pred pančevačkom publikom u dvorani Apolo Doma omladine Pančevo, izveli predstavu „Kaskader“. Predstava govori o dilemi mladih, da li da posle studija ostanu u Srbiji ili da odu u inostranstvo.

 

"Glazarjevi dani" u Gradskoj biblioteci

PANČEVO, 28. novembar 2016. (TV Pančevo) - Mojca i Peter Andrej, slovenački kantautori predstavili su se u Gradskoj biblioteci. Oni su recitovali stihove Janka Glazerja uz muzičku pratnju. Ovim su ujedno promovisali „Glazarjeve dane“ koji svake godine okupljaju pesnike iz Slovenije i regiona. Organizatori koncerta su Društvo Slovenaca „Logarska Dolina“ iz Pančeva i „Sava“ iz Beograda.

   

Predavanje Jelene Angelovski u Regionalnom centru za talente

PANČEVO, 27. novembar 2016. (TV Pančevo) – Regionalni centar za talente od 25. novembra krenuo je s predavanjima „Na strani darovitih“. Jelena Angelovski, profesor srpskog jezika i mentor u Centru, predavanjem “Tirani, žrtve, autsajderi i antijunaci – likovi u prozi Aleksandra Tišme”, otvorila je krug predavanja koji će se održavati jednom mesečno, poslednjeg petka u mesecu.

   

120 godina Pedagoškog muzeja

PANČEVO, 26. novembar 2016. (TV Pančevo) - Pedagoški muzej u Beogradu proslavio je 120 godina postojanja. Nekoliko puta obnavljan izdržao je sve nedaće, nekoliko ratova i danas predstavlja riznicu kultirnog nasleđa srpskog naroda. Na proslavi su među zvanicama bili i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i ministar obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

   

"Dani slovenačkog filma" u "Apolu"

PANČEVO, 24. novembar 2016. (TV Pančevo) - „Dani slovenačkog filma“ održavaju se u pančevačkoj dvorani „Apolo“ Doma omladine Pančevo, od 22. do 25. novembra. Za vreme trajanja manifestacije biće prikazano ukupno11 filmova slovenačkih reditelja. Paralelno sa pančevačkom, ovaj događaj se organizuje i u Nišu i Beogradu.

   

Otvorena izložba Jonela Popovića

PANČEVO, 22. novembar 2016. (TV Pančevo) - Izložba slika „PAN III” slikara Jonela Popovića, otvorena je u Galeriji Savremene umetnosti u Pančevu. Izložba je rezultat dobijene druge nagrade - termina za izlaganje, na prošlogodišnjem 45. Salonu umetnosti Pančeva. Postavka će moći da se pogleda do drugog decembra.