Kultura

 

Za pančevačku kulturu 11,5 miliona

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – Da je grad Pančevo grad kulture, potvrdio je ministar kulture Vladan Vukosavljević prilikom nedavne posete našem gradu. Poseta je urodila plodom, pa će ove godine naš grad imati znatno više sredstava u odnosu na prošle godine koja će biti uložena u kulturna dešavanja. Ministar Vukosavljević je rekao da je Pančevo u samom vrhu pozitivnih kulturnih dešavanja u zemlji.

 

Književno veče posvećeno Violeti Blaga

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci, održano je književno veče posvećeno prerano preminuloj pesnikinji Violeti Blaga. Stihove iz njenih zbirki pesama čitali su poštovaoci njenog rada, članovi Udruženja književnika i književnih prevodilaca Pančeva.

   

"Veče sećanja na Violetu Blaga" u sredu u Biblioteci

PANČEVO, 25. april 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci Pančeva će u sredu 26. aprila od 19 časova biti održano književno veče povodom prerane smrti pesnikinje Violete Blaga, pod nazivom „Veče sećanja na pesnikinju Violetu Blaga". Organizator je Udruženje književnika i književnih prevodilaca Pančeva.

   

Promovisana knjiga o bendu "Luna"

PANČEVO, 24. april 2017. (TV Pančevo) - „Ogledala Lune” je knjiga o novosadskom bendu Luna koji je stvarao i svirao dve godine osamdesetih godina. Njihov album “Nestvarne stvari” objavljen je u 920 primeraka, a oni su u svojoj karijeri održali desetak koncerata. Autori knjige su Saša Rakezić, Predrag Popović i Goran Tarlać. Izdavač je Društvo ljubitelja popularne kulture. Knjiga je predstvljena u Savremenoj galeriji Kulturnog centra.

   

„Mislioci” do 28. aprila u Pančevu

PANČEVO, 22. april 2017. (TV Pančevo) – Izložba Vladislave Krstić „Mislioci” i izložba grafika Tatjane Ratković Bosnić „Oblici” otvorena je u Galeriji Milorada Bate Mihailovića. Pančevci će izložene grafike, skulpture, reljefe i crteže moći da pogledaju do 28. aprila.

   

"Granice" i "Polja" u Galeriji savremene umetnosti

PANČEVO, 21. april 2017. (TV Pančevo) – Izložba „Granice“ Milana Jakšića i izložba „Polja“ Nade Denić otvorena je u Galeriji savremene umetnosti. Izložene slike pančevačka publika moći će da pogleda do 4. maja.