Kultura

 

Makedonski savet ugostio grupu “Ljubojna”

PANČEVO, 19. februar 2017. (TV Pančevo) – Makedonska etno džez grupa „Ljubojna“ 23. februara nastupa u Domu sindikata. Ovo je njihovo prvo predstavljanje u Srbiji. Makedonoki savet ih je tim povodom ugostio i poželeo im uspešan koncert kao i karijeru.

 

Završen “Moonwalk” festival

PANČEVO, 19. februar 2017. (TV Pančevo) – Završen je drugi “Moonwalk” festival, koji je posvećen neafirmisanim bendovima. Ideja je da svake godine novi bendovi dobiju šansu da postanu deo muzičke scene. Organizatori bi želeli da se ovaj festival održava tri dana, kako bi se lakše bendovi lakše razvrstali po kategorijama.

   

Počeo Moonwalk Festival

PANČEVO, 17. februar 2017. (TV Pančevo) – Prve večeri Moonwalk Festivala u dvorani Apolo, Doma omladine Pančevo nastupilo je osam bendova. Publika će u dva festivalska dana biti u prilici da uživa u pop, rok, pank i džez tonovima.

   

„Enklava“ u Gradskoj biblioteci

PANČEVO, 16. februar 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci premijerno je prikazan film „Enklava“ i promocija knjige „Kosovo, vera i pomirenje“. Gost je bio autor Goran Radovanović, kao i književni kritičar Milan Orlić.

   

"Neverne bebe" za zaljubljene Pančevce

PANČEVO, 15. februar 2017. (TV Pančevo) – Grupa „Neverne bebe“ održala je tradicionalni koncert za Dan zaljubljenih u Dvorani Kulturnog centra. Pored starih pesama grupa je publici predstavila i novi album „Priča o nama“, a specijalni gost bio je Danijel Kajmakoski.

   

Prvi "Književni četvrtak" u Gradskoj biblioteci

PANČEVO, 11. februar 2017. (TV Pančevo) – Gradska biblioteka u ovom mesecu počinje ciklus književnih večeri pod nazivom “Književni četvrtak”. Prvog četvrtka bila je gost Vladislava Vojnović, autorka romana za decu “Avram, Bogdan, vodu gaze”. Na promociji romana sa autorkom razgovarao je i Vule Žurić.