Kultura

 

Završeni 24."Vojlovački žetelački dani"

PANČEVO, 29. jul 2018. (TV Pančevo) – "Vojlovački žetelački dani" su manifestacija koja traje već 24 godine i ima u cilju promovisanje tradicije različitih naroda. Poslednjeg dana organizovano je tradicionalno kuvanje gulaša kao i žetelačka zabava za završnicu jedne od najstarijih manifestacija sa ovih prostora.

 

Kolonija, to je kad se vratiš...

PANČEVO, 28. jul 2018. (TV Pančevo) – U organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice, krajem ovog meseca održava se 50. jubilarna kolonija Deliblatski pesak. U Peščari su se i ove godine okupili umetnici iz Pančeva, ali i njihovi gosti iz Makedonije, Bugarske, Vranja, Beograda, Zvečana, Soko Banje, Novog Sada, Novog Pazara, Zaječara i Niša. Svima je glavni motiv na slikama Deliblatska peščara.

   

Svetkovina žetve u Vojlovici

PANČEVO, 28. jul 2018. (TV Pančevo) – Tradicionalni Vojlovački žetelački dani, kojima se obeležava završetak žetve žita, završeni su žetelačkim balom. Ručna žetva ove godine je izostala zbog kiše.

   

Kulturne investicije: preobraženski toranj, bioskopska sala i Muzej

PANČEVO, 28. jul 2018. (TV Pančevo) – Na 186. sednici Gradskog veća usvojeni su programi rada i finansijski planovi kulturnih institucija u Pančevu i naseljenim mestima. Kako navodi Nemanja Rotar, član GV zadužen za kulturu, iz budžeta grada Pančeva procentualno se izdvaja više sredstava nego u ostalim gradovima u Srbiji.

   

Izložba crteža Barbare Laković

PANČEVO, 22. jul 2018. (TV Pančevo) – U Domu omladine održana je izložba crteža Barbare Laković. Ova mlada pančevačka umetnica do sada se predstavila na nekoliko grupnih izložbi, a ovo joj je bila prva samostalna.

   

Likovna kolonija "Deliblatski pesak": Izložba na veliki jubilej

PANČEVO, 20. jul 2018. (TV Pančevo) – Danas počinje 50. jubilarna likovna kolonija "Deliblatski pesak" i trajaće do 28. jula. Na najstarijoj pančevačkoj manifestaciji učestvuju osamnaest umetnika iz Srbije, Bugarske i Makedonije. Za Likovnu koloniju "Deliblatski pesak" iz gradskog budžeta je izdvojeno pola miliona dinara.