Kultura

 

Otvoren 10. Salon umetničke fotografije

PANČEVO, 16. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Ivanovu je otvoren 10. Salon umetničke fotografije „Ivanovo u fokusu“. Predstavljene su najbolje fotografije, a u konkurenciji za najbolje učestvovalo je više stotina fotografa. U okviru proslave seoske slave organizovan je i kulturno zabavni program kome je prisustvovalo više stotina meštana.

 

Slikanje u Peščari

PANČEVO, 15. avgust 2017. (TV Pančevo) – Četrdeset deveta Likovna kolonija „Deliblatski pesak“ u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice biće održana od 18. do 26. avgusta. Na koloniji u Deliblatskoj peščari učestvovaće 17 slikara iz Srbije Bugarske, Makedonije i Republike Srpske. Iz gradskog budžeta za organizaciju Kolonije izdvojeno je 500 hiljada dinara.

   

Dobar rok na Trgu neolita

PANČEVO, 12. avgust 2017. (TV Pančevo) - Deveti "Ex-yu rock fest" završen je u Starčevu nastupima grupa "Kreativni nered", "Zemljotres" i Prljavi inspektor Blaža i "Kljunovi". Ex-yu rock fest deo je manifestacije "Dani druženja", koje organizuju Dom kulture, Kreativni kulturni klub, sportski klubovi i udruženja građana, uz podršku Mesne zajednice Starčevo.

   

Objektivom kroz Ivanovo, izložba 12. avgusta

PANČEVO, 8. avgust 2017. (TV Pančevo) - Jedna od najpoznatijih izložbi fotografija “Ivanovo u fokusu” održava se u subotu, 12. avgusta. Kao i ranijih godina i ove će ljubitelji fotografije imati šta da vide, kada je predstavljanje Ivanova kroz objektiv u pitanju. Inače, ove godine festival “Ivanovo u fokusu” slavi značajan jubilej – deceniju postojanja.

   

Izložba predmeta od vune

PANČEVO, 7. avgust 2017. (TV Pančevo) – U etno kući Pavla Petraša u Padini održana je izložba predmeta od vune, povodom obeležavanja dana Padine. U domu ovog zaljubljenika i sakupljača narodne tradicije više desetina posetilaca iz sela uživalo je u starim predmetima od vune, koji su se nekad koristili.

   

Zatvoren 47. „Žisel”

 

PANČEVO, 6. avgust 2017. (TV Pančevo) - Dodelom nagrada najboljim autorima zatvoren je 47. „Žisel” – Festival amaterskog filma na temu sela, kao i 45. Salon umetničke fotografije na temu život sela. Trećeg dana fesivala prikazano je osam autorskih fimova. Nagrada Grand Pri pripala je Radovanu Đeriću i Aleksandri Jakovljević iz Pančeva, za film “Banatski bluz”.