Kultura

 

Ulaznice za Beogradski džez festival u prodaji

PANČEVO, 30. april 2017. (TV Pančevo) – Ovogodišnji 33. Beogradski džez festival trajaće pet dana i na njemu će nastupiti više od 20 sastava, među kojima i američki saksofonista Doni Mekaslin. Prodaja ulaznica počinje 30. aprila, a cena je 2.800 dinara.

 

Sećanje na jasenovačke žrtve

PANČEVO, 29. april 2017. (TV Pančevo) – U Domu Narodne skupštine otvorena jevrejsko - srpska izložba „Jasenovac - pravo na nezaborav“, povodom obeležavanja proboja logora Jasenovac. Predsednica skupštine Maja Gojković na otvaranju je poručila da Srbija, tražeći pravdu za žrtve, danas gradi bolje društvo, bolju Srbiju i bolji region.

   

Uspešni učenici Muzičke škole

PANČEVO, 28. april 2017. (TV Pančevo) – Sa Republičkog takmičenja održanog u Beogradu učenici Muzičke škole „Jovan Bandur“ doneli su brojne nagrade. Učestvovalo je 24 đaka koji su osvojili 12 prvih, 12 drugih i šest trećih mesta.

   

Kultura na poklon

PANČEVO, 28. april 2017. (TV Pančevo) – Za vaučere koji se dodeljuju putem akcije “Kultura na poklon” za sve sugrađane koji ove godine postaju punoletni, prijavilo se oko 40 Pančevaca. Gradski većnik zadužen za kulturu Nemanja Rotar kaže da je očekivao skromniji odziv sugrađana koji žele da besplatno isprate kulturne sadržaje u gradu.

   

Za pančevačku kulturu 11,5 miliona

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – Da je grad Pančevo grad kulture, potvrdio je ministar kulture Vladan Vukosavljević prilikom nedavne posete našem gradu. Poseta je urodila plodom, pa će ove godine naš grad imati znatno više sredstava u odnosu na prošle godine koja će biti uložena u kulturna dešavanja. Ministar Vukosavljević je rekao da je Pančevo u samom vrhu pozitivnih kulturnih dešavanja u zemlji.

   

Književno veče posvećeno Violeti Blaga

PANČEVO, 27. april 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci, održano je književno veče posvećeno prerano preminuloj pesnikinji Violeti Blaga. Stihove iz njenih zbirki pesama čitali su poštovaoci njenog rada, članovi Udruženja književnika i književnih prevodilaca Pančeva.