Kultura

 

Šesti "Mikini dani" u Pančevu

PANČEVO, 6. decembar 2016. (TV Pančevo) - Šesti „Mikini dani“ obeleženi su premijernim izvođenjem poetsko-muzičkog kolaža dramskog umetnika Gorana Sultanovića pod nazivom „Pevam pesnike“. Publika je, u dvorani Kulturnog centra, imala priliku da čuje najlepše ljubavne stihove domaćih pesnika.

 

,,Uramljene uspomene,, u Galeriji Jana Čeha

PANČEVO, 6. decembar 2016. (TV Pančevo) - U Galeriji Jana Čeha iz Kovačice otvorena je izložba ,,Uramljene uspomene,,. Jan Čeh je kolekcionar koji je sakupio viš od 100 slika naive koje predstavlja u svom domu. U Galeriji Jana Čeha posetioci mogu videti slike najpoznatijih slikara iz Kovačice i Padine.

   

"Šopsko oro" u Pančevu

PANČEVO, 3. decembar 2016. (TV Pančevo) - Udruženje građana bugarske nacionalne manjine „Šopsko oro“ organizovalo je pesničko veče i izložbu ručnih radova prodajnog karaktera, u prostorijama ovog udruženja. Ovom prilikom pesnikinja Violeta Pačevski predstavila je svoju knjigu „Suština vremena“.

   

Dimitriju Parliću u čast

PANČEVO, 2. decembar 2016. (TV Pančevo) - U Dvorani Kulturnog centra održan je koncert Baletske škole „Dimitrije Parlić“, povodom dana škole i obeležavanja 100 godina od rođenja Dimitrija Parlića. Publika je imala priliku da pogleda i dokumentarni film o životu i radu ovog istaknutog baletskog igrača i koreografa.

   

Predstava „Raskopčani brak“ u Dvorani Kulturnog centra

PANČEVO, 1. decembar (TV Pančevo) - Predstava „Raskopčani brak“ po tekstu Stevana Vasića odigrana je u Dvorani Kulturnog centra. Ovaj pozorišni komad govori o značenju braka, odnosima muškaraca i žena, kao i savremenom društvenom i političkom životu.

   

Knjiga nije zaboravljena u Kovačici

PANČEVO, 30. novembar 2016. (TV Pančevo) - U Kovačici, ali i u svim selima kovačičke opštine dosta se čita. Tamošnja biblioteka ima bogat knjižni fond, a čitaju školarci, studenti, domaćice, stručnjaci i penzioneri.