Kultura

 

Slike velikih umetnika naive u Arhivu

PANČEVO, 15. avgust 2018. (TV Pančevo) – Izložba "Četiri velikana kovačičke naive" otvorena je u utorak, 14. avgusta, u Arhivu Pančeva i trajaće nedelju dana. Na izložbi su sugrađani u prilici da vide dela Jana Husarika, Jana Knjazovica, Zuzane Halupove i Martina Jonaša.

 

Počeo 10. Ex Yu rock festival

PANČEVO, 12. avgust 2018. (TV Pančevo) – Ove godine se pored desetogodišnjice postojanja ex yu rock festa obeležava pedesetogodišnjica rokenrola u Starčevu. Festival se održava u okviru starčevačkih "Dana druženja" , a manifestacija je podržana od strane Grada Pančeva.

   

Predstavljanje romana "Temura" Eve Ras 15. avgusta

PANČEVO, 6. avgust 2018. (TV Pančevo) – U Pančevu je u toku Pančevačko kulturno leto. Svi Pančevi ali i gosti našeg grada imaju priliku da uživaju u bogatom pozorišnom, muzičkom, izložbenom i filmskom programu. Pančevačko kulturno leto će trajati do 31. avgusta.

   

Radovan Đerić dobitnik grand prija za film „Braća iz Banata“

PANČEVO, 6. avgust 2018. (TV Pančevo) – Ovog vikenda u Omoljici održan je 48. Festival amaterskog filma, ŽISEL i 46. Salon umetničke fotografije. Nabolji film je „Braća iz Banata“, Radovana Đerića, koji je dobio gran pri festivala. Publika je u dve večeri imala priliku da pogleda filmove autora iz zemlje i inostranstva koji se bave temom sela.

   

"Čurug na udaru imperija" od 7. avgusta u Muzeju

PANČEVO 2. avgust 2018. (TV Pančevo) - Arheološka izložba "Čurug na udaru imperija: 20 godina arheološke ekspedicije" biće otvorena u Narodnom muzeju Pančeva 7. avgusta u 19 sati. Na izložbi će publika moći da vidi kako su živeli stanovnici Vojvodine od 4. veka pre nove ere sve do 18.

   

Kulturno leto u Muzeju: "Čurug na udaru imperija"

PANČEVO, 1. avgust 2018. (TV Pančevo) – Kulturno leto u Narodnom muzeju počelo je još 30. juna predstavom "Sestre Dangubić". Za avgust najavljuju tri pozorišne predstave, ali i veliku izložbu posvećenu šahu, kao i arheološku izložbu "Čurug na udaru imperija - 20 godina arheološke ekspedicije".