Kultura

 

Ministar kulture u poseti Pančevu

PANČEVO, 17. mart 2017. (TV Pančevo) – Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja posetio je Pančevo i tom prilikom razgovarao sa gradonačelnikom Pančeva i većnikom za kulturu i informisanje Nemanjom Rotar o planovima i kulturnoj strategiji grada. Ministar je izrazio zadovoljstvo što je Pančevo jedini Grad u Srbiji koji već drugi put sprema kulturnu strategiju.

 

Projekat „Art – Love karavan“ u Domu omladine

PANČEVO, 17. mart 2017. (TV Pančevo) – Pančevka Marija Belić Bibin u Pančevu će održati završni deo projekta „Art – Love karavan“ koji je tokom proteklih godinu dana realizovala u Sloveniji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji. Iako pančevačka deca nisu bila deo tog međunarodnog projekta, dolaskom u rodni grad, Marija Belić Bibin želi da saradnju na projektu koji promoviše zdravu i nenasilnu komunikaciju proširi i u svom gradu.

   

Humanitarni koncert u Starčevu

PANČEVO, 13. mart 2017. (TV Pančevo) – Udruženje „Stari Ras“ iz Pančeva u saradnji sa kulturno umetničkim društvima “Ras“ iz Novog Pazara i “Neolit” iz Starčeva organizovalo je humanitarni koncert u Starčevu. Učesnici su bili najmlađi članovi ovih kulturno umetničkih društava.
   

"Dokumenti" u foajeu Kulturnog centra

PANČEVO, 12. mart 2017. (TV Pančevo) – Izložba „Dokumenti“ Sandre Lakićević otvorena je u foajeu Kulturnog centra. Pančevačka publika ima priliku da pogleda izložene dokumentarne fotografije, crteže i dnevnike do 20. marta.

   

Bogata kulturna ponuda za vikend

PANČEVO, 10. mart 2017. (TV Pančevo) – Ekipa regionalne RTV Pančevo pitala je sugrađane kako će provesti slobodno vreme ovog vikenda.

   

“Pohvala ruci/povratak ruci” u Galeriji savremene umetnosti

PANČEVO, 10. mart 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba reljefa crteža i prostornih crteža pod nazivom “Pohvala ruci/povratak ruci” Tatjane Milutinović-Vondraček. Publika u Pančevu izložbu će moći da pogleda do 17. marta.