Kultura

 

Duo Bizjak na Classic festu

PANČEVO, 11. jun 2017. (TV Pančevo) – Muzika izražava ono što se ne može reći a o čemu se ne može ćutati. Prelepu priču kroz najfinije tonove, ispričale su nam Lidija i Sanja Bizjak, klavijaturski duo koje su nastupale u Svetosavskom domu u okviru međunarodnog festivala klasične kamerne muzike „Classic fest“. Slavne pijanistkinje obradovale su pančevačku publiku delima Mocarta, Šuberta i Ravela.

 

"Zaboravljena dela starih majstora" za početak Classic fest-a

PANČEVO, 9. jun 2017. (TV Pančevo) – Međunarodni festival klasične kamerne muzike “Classic fest” otvoren je koncertom “Zaboravljena dela velikih majstora”, koji je održan u Crkvi Svetog Karla Boromejskog. “Classic fest” se nastavlja u subotu 10. juna nastupom klavirskog dua Bizjak, a završava se nedelju, 11. juna nastupom Ansambla balkanske kamerne akademije.

   

Tri dana Klasik festa u Pančevu

PANČEVO, 8. jun 2017. (TV Pančevo) – Međunarodni festival klasične kamerne muzike “Classic fest” ove godine biće održan od 9. do 11. juna, u okviru koje će u Crkvi Svetog Karla Boromejskog, Svetosavskom domu, bašti stare Vajfertove pivare i dvorište Narodnog muzeja biti održana četiri koncerta.
   

"Kompjuterska bajka" u Kulturnom centru

PANČEVO, 7. jun 2017. (TV Pančevo) – U Kulturnom centru priređena je predstava za decu pod nazivom “Kompjuterska bajka” u režiji Tereze Veber Oravec. Priča je interesantna gejmerima ali istovremeno se vezuje i za poznatu bajku o Ivici i Marici koji mogu da se spasu iz problema samo ako ostanu zajedno. Na Pokrajinskom festivalu u Staroj Pazovi, predstava je osvojila drugo mesto i nekoliko pojedinačnih nagrada.

   

Promocija zbirke "Suština vremena" 9. juna

PANČEVO, 7. jun 2017. (TV Pančevo) – Pančevka Violeta Pačevski predstaviće ljubiteljima poezije, svoju prvu zbirku „Suština vremena“ u petak 9. juna u Narodnom muzeju. Ova knjiga poezije je dvojezična, štampana na srpskom i makedonskom jeziku u dva izdanja. Ekipa Regionalne RTV Pančevo pre promocije otkriva glavne motive knjige „Suština vremena“.

   

Veče poezije u Gradskoj biblioteci

PANČEVO, 6. jun 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci predstavljene su knjige poezije “Sačuvajmo nas” Milivoja Forgića, “Stihovanje” Ružice Petrović i “Suština vremena” Violete Pačevski. Ogranizator poetskog sretanja u saradnji sa Gradskom Biblitekom Pančevo je Dragoslav Lacković.