Kultura

 

Koncert „Vokal Kidsa“ za uspešnu 2016.

PANČEVO, 25. decembar 2016. (TV Pančevo) – U Kulturnom centru članovi Dečjeg hora „Vokal kids“ nastupili su pred pančevačkom publikom. Pevači uzrasta od pet do petnaest godina izveli su različite pop kompozicije, pod vođstvom profesorke Jelene Cvetić. Gost programa bio je plesni studio “Balerina”.

 

"Seoba Srba" u Narodnom muzeju

PANČEVO, 23. decembar 2016. (TV Pančevo) –Povodom obeležavanja 120 godina od nastanka slike „Seoba Srba“ Paje Jovanovića i 93 godine od osnivanja Narodnog muzeja Pančevo, svečano je otvorena izložba „Smrti nema, ima seoba“. Pančevački muzej u saradnji sa ULUS-om i Muzejom Vojvodine, pozvao je 19 umetnika, koji su stvorili dela inspirisana slikom Paje Jovanovića.

   

"Bezverje" Ivana Ivačkovića 4 dana u Gradskoj biblioteci

PANČEVO, 23. decembar 2016. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci će od 26. do 29. decembra biti održana manifestacija “Jedna knjiga-jedan grad”. Roman “Bezverje” publiciste, novinara i pisca Ivana Ivačkovića, biće predstavljen tokom četiri večeri.

   

"Jedna knjiga-jedan grad" u Gradskoj biblioteci od 26. do 29. decembra

PANČEVO, 22. decembar 2016. (TV Pančevo) – Od 26. do 29. decembra, Gradska biblioteka je šesti put domaćin manifestacije “Jedna knjiga-jedan grad”. Cilj manifestacije je porast interesovanja za knjigu i umetnost uopšte, a u fokusu manifestacije je roman “Bezverje” Ivana Ivačkovića.

   

Izložba poznatih slikara u Domu “Srce u Jabuci”

PANČEVO, 22. decembar 2016. (TV Pančevo) – U Domu “Srce u Jabuci” naredne dve nedelje posetioci će moći da vide izložbu slika poznatih slikara. Jonel Popović, Emil Sfera, Čedomir Kesić, Tomislav Suhecki, Dragoslav i Olivera Husar samo su neki od brojnih umetnika koji su letos stvarali u koloniji, a koji su izložili svoja platna u Domu “Srce u Jabuci”.

   

Prijem za uspešnog režisera Glavonića

PANČEVO, 21. decembar 2016. (TV Pančevo) – Nemanja Rotar, član Gradskog veća čestitao je Ognjenu Glavoniću na uspesima koje je ovaj mladi pančevački režiser ostvario na filmskim festivalima širom sveta. Najveće priznanje Glavoniću je stiglo iz Firence gde je dokumentarni film "Dubina dva" osvojio prvu nagradu.