Kultura

 

Izložba crteža južnobanatske nošnje

PANČEVO, 24. avgust 2017. (TV Pančevo) – Radovi nastali na etnološko-likovnoj radionici u okviru 9. Međunarodnog festivala folklornih ansambala izloženi su na prvom spratu Doma omladine. Mlađe sekcije pančevačkih KUD-ova imale su priliku da se upoznaju sa nošnjama naroda koji žive u Banatu, ali i da sve zanimljive detalje nošnji pretoče na papir.

 

Ana Brateljević i Milan Berginc za Pančevce

PANČEVO, 24. avgust 2017. (TV Pančevo) – Duo "Feerie", koji čine harfistkinja Ana Brateljević i violinista Milan Berginc, održaće koncert u Svetosavskom domu, 25. avgusta od 20 časova. Na programu će biti dela koja su pisana isključivo za duet harfe i violine, ali i obrade koje su pripremili ovo dvoje mladih muzičara. Izvodiće dela čeških kompozitora, particiju za harfu i violinu Sen–Sansa, ali i Šopenov "Nokturno", koji je u origonaloi pisan za klavir.

   

Pesma, druženje i narodne igre

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – Koreografska radionica koju je organizovao KUD “Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo okupila je članove četiri pančevačka KUD-a kako bi uz pesmu i druženje naučili narodne igre Slovaka, Mađara, Rumuna i Srba.

   

Na festivalu u Sutjesci Rumuni iz cele Vojvodine

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Sutjesci je otvoren 57. Veliki festival folklora Rumuna iz Srbije - Vojvodine, na kome je nastupilo više od hiljadu učesnika. Svečanom otvaranju prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, predsednik Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine Danijel Petrović, predstavnici ambasade Rumunije, predstavnici pravoslavne crkve i drugi brojni gosti.

   

Koncert umetnika iz Portugalije

PANČEVO, 21. avgust 2017. (TV Pančevo) - U okviru prvog dana „FreeDom Art Festivala“, održan je i koncert duvačkog orkestra umetničkog udruženja „Farra Fanfarra“ iz Portugalije.

   

Bogato kulturno leto u Ivanovu

PANČEVO, 21. avgust 2017. (TV Pančevo) - U Ivanovu ima brojnih kulturnih dešavanja. Dom kulture "Žarko Zrenjanin" je nosilac brojnih aktivnosti, a u selu čine sve napore da život meštana bude bolji. Ovo leto bilo je bogato kulturnim manifestacijama, a u godini koja je u toku stanovnici Ivanova planiraju da bude i komunalnih radova.