Kultura

 

Slavko Almažan dobitnik nagrade "Libertatea"

PANČEVO, 11. februar 2010. (TV Pančevo) - U novinsko-izdavačkoj ustanovi „Libertatea“ održana je 11. po redu manifestacija pod nazivom „Jedna izdavačka godina u jednom danu 2009“. Tom prilikom dodeljena je nagrada za najbolju knjigu u prošloj godini na rumunskom jeziku u izdanju "Libertate".

 

Edin Karamazov nastupio u Pančevu

PANČEVO, 11. februar 2010. (TV Pančevo) - Jedan od najvećih svetskih lautista i bliski saradnik Stinga, Edin Karamazov, sinoć je održao koncert u Savremenoj galeriji. Publiku je oduševio

   

Crteži mališana o ljubavi

PANČEVO, 09. februar 2010. (TV Pančevo) - U Dečjem kulturnom centru postavljena je izložba crteža dece iz vrtića "Lane" i "Pupoljak". Dečji radovi su na temu ljubavi a nastali su u okviru likovnih aktivnosti u vrtićima, koje vodi likovni pedagog i slikar Emil Sfera.

   

Diksilend bend Ljubomira Matijaca nastupio u klubu "TNT"

PANČEVO, 08. februar, 2010. (TV Pančevo) - Sinoć je u klubu "TNT" nastupio beogradski sastav "Predviđeno za rušenje". Reč je o diksilend i džez muzici, koja se redovno izvodi u okviru nedeljnog repertoara ovog kluba.

   

Franko Trišuci nastupio u Pančevu

PANČEVO, 07. februar 2010. (TV Pančevo) - Sinoć je u Pančevu nastupio italijanski bluz muzičar Franko Toro Trišuci. On je nastupio sa pančevačkim bendom „Blue Family“ u klubu TNT. Ova saradnja je započela još pre desetak godina...

   

Poklon "Šalom Tore" KUD-u Đetvan

PANČEVO, 05. februar, 2010. (TV Pančevo) - Udruženja Jevreja i njihovih prijatelja "Šalom Tora" iz Pančeva, poklonilo je slovačkom kulturno prosvetnom društvu "Đetvan" dve izuzetno vredne narodne nošnje.