Kultura

 

"Đavolja varoš" u Palm Springsu

BEOGRAD, 08. januar 2010. (FoNet) - Film "Đavolja varoš", reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića, predstavljaće Srbiju na filmskom festivalu u Palm Springsu, na čijem programu je 16. i 17. januara.

 

Božićni koncert

PANČEVO, 5. januar 2010. (TV Pančevo) - U prepunoj sali Kulturnog centra večeras je održan Božićni koncert. Po prvi put božićni koncert oganizovao je Hram Preobraženja Gospodnjeg iz Pančeva. Na koncertu su učestvovali dečji i mešoviti hor "Prepodobni Roman Slatkopojac" i KUD "Stanko Paunović".

   

Nove tehnologije 2009

PANČEVO, 29. decembar 2009. (TV Pančevo) - Grupa umetnika, studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, predstavila je svoje radove koristeći savremene tehnologije u oblasti vizuelnih umetnosti u Galeriji savremene umetnosti.

   

Bajaga proslavio četvrt veka muziciranja

BEOGRAD, 29. decembar 2009. (FoNet) - Beogradski bend Bajaga i Instruktori održali su sjajan koncert u punoj velikoj sali Sava centru, prvi u nizu beogradskih koncerata kojima obeležavaju 25 godina rada.

   

Božićni koncert u Starčevu

PANČEVO, 27. decembar 2009. (TV Pančevo) - U Rimokatoličkoj crkvi „Sveti Mauricijus“ u Starčevu održan je božićni koncert na kome su nastupili hor rimokatoličke crkve iz Pančeva i učenici srednje Muzičke škole „Jovan Bandur“.
   

15 godina od smrti Dušana Vukajlovića

Prošlo je 15 godina od smrti pesnika Dušana Vukajlovića, jegnog od najboljih pančevačkih pesnika. Tim povodom u "Studiju 21" organizovano je književno veče na kojem su se okupili prijatelji i poštovaoci njegovog rada.