Kultura

 

Prodajna izložba slika pančevačkih slikara

PANČEVO, 03. maj 2010. (TV Pančevo) - Prva samostalna izložba slika Slavoljuba Bogdanovića otvorena je u Gerontološkom centru. Izložba je prodajnog karaktera, a osim Bogdanovićevih slika do 3. maja biće izložene i slike iz njegove lične kolekcije različitih pančevačkih autora.

 

Izložba grafika u Istorijskom arhivu

PANČEVO, 01. maj 2010. (TV Pančevo) - U Istorijskom arhivu otvorena je izložba grafika pod nazivom „Duboko Crno“. Autori izložbe su slikari iz Velike Britanije i Nemačke.

   

Smotra folklornog stvaralaštva Južnog Banata

PANČEVO, 25. april 2010. (TV Pančevo) - U Pančevu je održana Regionalna smotra muzičkog i folklornog stvaralaštva dece iz Južnog Banata. Nastupilo je više od 30 folklornih ansambala i grupa, folklornih sekcija domova kulture i osnovnih škola, kao i horova i orkestara iz svih južnobanatskih opština i gradova.

   

U pančevačkoj Biblioteci traže se strani pisci

PANČEVO, 23. april 2010. (TV Pančevo) - Danas je Svetski dan knjige, koji se obeležava u celom svetu. Ustanovljen je u znak sećanja na dan kada su preminula 2 velika književnika, Migel de Servantes i Vilijem Šekspir.

   

Izložba Vladimira Vinkića u Gradskoj upravi

PANČEVO, 23. april 2010. (TV Pančevo) - U zgradi Gradske upreve danas je održana promotivna prezentacija projekta "Likovna kolonija - Planetarijum" akademskog slikara Vladimira Vinkića.

   

"Žabe" premijerno u Pančevu

PANČEVO, 23. april 2010. (TV Pančevo) - U Dvorani Kulturnog centra premijerno je izvedena pozorišna predstava „Žabe“. U predstavi su glumili studenti, članovi Dramske sekcije Kulturnog centra.