Kultura

 

Takmičenje baletskih škola Srbije u Pančevu

PANČEVO, 22. mart 2010. (TV Pančevo) - Republičko takmičenje baletskih škola Srbije biće održano od 25. do 27. marta u Kulturnom centru Pančeva. Na takmičenju će se predstaviti i 30 učesnika pančevačke Baletske škole „Dimitrije Parlić“. Ulaz za sve dane takmičenja je slobodan.

 

"Raspevano proleće" u Pančevu

PANČEVO, 21. mart 2010. (TV Pančevo) - Juče je i zvanično stiglo proleće. A danas je u naš grad stiglo i "Raspevano proleće", muzički festival za decu koji se u Pančevu održava 31 godinu za redom.

   

Brazil u Elektrici

PANČEVO, 21. mart 2010. (TV Pančevo) - Predrag Dragosavac održao je prezentaciju brazilske kulture u Galeriji Elektrika. Na prezentaciji su prikazani muzički spotovi, kao i dokumentarni film o kulturi ove zemlje.

   

Fotografije Mađara iz Slovačke u Arhivu

PANČEVO, 19. mart 2010. (TV Pančevo) - „Čovek i priroda“ tema su izložbe umetničkih fotografija koju su organizovali KUD “Petefi Šandor“ iz Pančeva i foto klub „Gemer“ iz slovačkog grada Rimavska Sobota. Izložba je postavljena u pančevačkom istorijskom Arhivu, a biće otvorena oko mesec dana.

   

"Čekaonica" na Sterijinom pozorju

PANČEVO, 16. mart 2010. (TV Pančevo) - Posle gotovo 20 godina Pančevci će ponovo nastupiti na Sterijinom pozorju. Selektorka Ana Tasić izabrala je predstavu „Čekaonica“ u konkurenciji između 59 pozorišnih komada.

   

Festival podvodnog filma počinje u ponedeljak

PANČEVO, 16. mart 2010. (TV Pančevo) - Povodom Svetskog dana voda, koji se obeležava u ponedeljak, 22. marta, u Pančevu će biti održan 7. festival podvodnog filma i fotografije. Festival će trajati 3 dana.