Kultura

 

Koncerti povodom 60 godina Muzičke škole

PANČEVO, 13. maj 2010. (TV Pančevo) - Povodom proslave 60-tog rodjendana muzička škola „Jovan Bandur“ organizovala je koncerte djaka i profesora u trajanju od 3 večeri.

 

"Vera Pavlodoljska" Matije Bećkovića na rumunskom

PANČEVO, 13. maj 2010. (TV Pančevo) - Novinsko izdavačka ustanova “Libertatea” objavila je novo dvojezično izdanje knjige Matije Bećkovića “Vera Pavlodoljska”. Na promociji ove knjige, koja je upriličena u prostorijama ove izdavačke kuće, najavljeno je da će “Libertatea” do kraja godine objaviti i dvojezično izdanje knjige Dobrice Ćosića „ Koreni“.

   

Dečje bijenale u Pančevu

PANČEVO, 12. maj 2010. (TV Pančevo) - Treće Bijenale umetničkog dečjeg izraza biće otvoreno u subotu, 15. maja u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra. Manifestaciju će otvoriti gradonačelnica Vesna Martinović i gospodin Tosio Cunozaki, ambasador Japana u Srbiji.

   

Arhivisti Vojvodine na obuci u Pančevu

PANČEVO, 12. maj 2010. (TV Pančevo) - U Istorijskom arhivu Pančevo organizovan je susret arhivista Vojvodine, koji su razmenjivali iskustva u oblasti sređivanja arhivske građe. Milan Jakšić, direktor pančevačkog Arhiva rekao je da je cilj današnje radionice upoznavanje mladih arhivista sa arhivskim fondovima i sa problemima na koje mogu da naiđu prilikom sređivanja arhivske građe.

   

Kako "namamiti" investitore u Pančevo

PANČEVO, 11. maj 2010. (TV Pančevo) - Centar za upravljanje promenama organizovao je tribinu na temu koncepta izgradnje novih industrijskih zona u Pančevu.Učesnici tribine istakli su da Pančevo, kao grad s povoljnim poslovnim okruženjem očekuje i stvaranje mogućnosti za brži ekonomski razvoj.

   

Ex Yu Rock Fest ponovo u Starčevu

PANČEVO, 11. maj 2010. (TV Pančevo) - Ex Yu Rock Fest na kojem će učestvovati - BAJAGA, i grupe Let 3, Ortodox Celts, Elvis J. Kurtović biće održan na starčevačkom stadionu 26 juna ove godine.