Kultura

 

Predavanje o tehnikama slikarstva

PANČEVO, 22. februar 2010. (TV Pančevo) - U školi crtanja u Domu Omladine, u okviru ciklusa "Tehnika u slikarstvu i grafici" održano je predavanje pod nazivom "Suva igla". Predavač Gordana Petrović predstavila je najosnovnije tehnike crtanja suvom iglom.

 

Bradić u poseti Bugarskoj

BEOGRAD, 22. februar 2010. (FoNet) - Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić boravi u zvaničnoj poseti Bugarskoj, tokom koje će sa ministrom kulture Veždi Rašidovim, razgovarati o potpisivanju Protokola o saradnji dva ministarstva.

   

Večeras otvoren 38. FEST

BEOGRAD, 19. februar 2010. (FoNet) - Glumac, reditelj i producent Ljubiša Samardžić večeras je, u velikoj sali Sava centra, svečano proglasio otvorenim 38. beogradski filmski festival FEST, koji se održava pod sloganom "Ohrabruje".

   

Bob Dilan u junu u Areni

BEOGRAD, 18. februar 2010. (FoNet) - Američki kantautor Bob Dilan u junu će održati koncert u Beogradu, piše današnji Blic.

   

Šaper na čelu Filharmonije

BEOGRAD, 16. februar 2010. (FoNet) - Vlada Srbije imenovala je reditelja Srđana Šapera za predsednika Upravnog odbora Beogradske filharmonije, objavljeno je danas na sajtu Vlade.

   

Zlatko Manojlović u Kulturnom centru

PANČEVO, 14. februar 2010. (TV Pančevo) - Sinoć je u Kulturnom centru nastupio gitarista Zlatko Manojlović sa bendom "Zodijak". Manojlović je već decenijama na muzičkoj sceni, a svoju karijeru je gradio ne samo u nekadašnjoj Jugoslaviji, već i u Evropi. Poznat je po njegovim instrumentalnim temama. Sarađivao je sa mnogim muzičarima poput Erosa Ramacotija, Džoa Kokera i Santane. Pančevačka publika je imala priliku da, više od sat vremena, uživa u njegovoj muzici.