Kultura

 

Izložba grafika u Istorijskom arhivu

PANČEVO, 01. maj 2010. (TV Pančevo) - U Istorijskom arhivu otvorena je izložba grafika pod nazivom „Duboko Crno“. Autori izložbe su slikari iz Velike Britanije i Nemačke.

 

Smotra folklornog stvaralaštva Južnog Banata

PANČEVO, 25. april 2010. (TV Pančevo) - U Pančevu je održana Regionalna smotra muzičkog i folklornog stvaralaštva dece iz Južnog Banata. Nastupilo je više od 30 folklornih ansambala i grupa, folklornih sekcija domova kulture i osnovnih škola, kao i horova i orkestara iz svih južnobanatskih opština i gradova.

   

U pančevačkoj Biblioteci traže se strani pisci

PANČEVO, 23. april 2010. (TV Pančevo) - Danas je Svetski dan knjige, koji se obeležava u celom svetu. Ustanovljen je u znak sećanja na dan kada su preminula 2 velika književnika, Migel de Servantes i Vilijem Šekspir.

   

Izložba Vladimira Vinkića u Gradskoj upravi

PANČEVO, 23. april 2010. (TV Pančevo) - U zgradi Gradske upreve danas je održana promotivna prezentacija projekta "Likovna kolonija - Planetarijum" akademskog slikara Vladimira Vinkića.

   

"Žabe" premijerno u Pančevu

PANČEVO, 23. april 2010. (TV Pančevo) - U Dvorani Kulturnog centra premijerno je izvedena pozorišna predstava „Žabe“. U predstavi su glumili studenti, članovi Dramske sekcije Kulturnog centra.

   

Predstavljen katalog starih knjiga biblioteke

PANČEVO, 21. april 2010. (TV Pančevo) - Povodom svetskog dana knjige, Gradska biblioteka Pančevo priređuje čitav niz promocija novih dela. Bibliotekar Žarko Vojnović promovisao je svoju knjigu „Rađanje slovesnog grada“ koja predstavlja katalog starih knjiga koje se nalaze u fondu Gradske biblioteke.