Kultura

 

11 zlatnih medalja za "Panonke"

PANČEVO, 19. april 2010. (TV Pančevo) - Veliki uspeh na smotri u Molu članice Udruženja građana „Panonke“ obeležile su druženjem u Domu omladine. Brojna priznanja i diplome podstrek su za 30-ak žena koje predano rade u 7 zanatskih sekcija.

 

Saradnja biblioteka Pančeva i Celja

PANČEVO, 17. april 2010. (TV Pančevo) - Saradnja Pančeva sa slovenačkim gradom Celje se nastavlja. Posle Dečjeg kulturnog centra Predškolske ustanove „Dečja radost“ i Gradskog arhiva, danas je potpisan protokol o saradnji između Gradske Biblioteke Pančevo i Osrednje knjižnice Celje, a sve u cilju unapređenja struke.

   

Drašković predstavio knjigu "Doktor Aron"

PANČEVO, 16. april 2010. (TV Pančevo) - U Gradskoj biblioteci održana je promocija knjige pod nazivom „Doktor Aron“ autora Vuka Draškovića. Pred velikim brojem posetilaca o knjizi su, pored autora, govorili

   

Predstava Ruzmarin najbolja u Staroj Pazovi

PANČEVO, 14. april 2010. (TV Pančevo) - Na Festivalu dečijeg slovačkog stvaralaštva, koje je održano 10. aprila u Staroj Pazovi, mladi glumci iz KUD-a „Đetvan“ osvojili su čak 9 nagrada za predstavu „Ruzmarin“.

   

Pronađen skelet fetusa iz 6. veka

NIŠ, 13. april 2010. (FoNet) - Najnovije analize antropologa potvrdile su sumnje da je u grobnici u niškom naselju Jagodin Mala pronađen i skelet fetusa iz ranohrišćanskog perioda.

   

Peti Foto safari u Ivanovu

PANČEVO, 12. april 2010. (TV Pančevo) - U Ivanovu je u nedelju, 11. aprila, organizovan tradicionalni peti po redu Foto safari. Skoro 200 fotografa iz cele Srbije, kao i gosti iz Slovenije napravili su svoje fotografije, za koje će 15. avgusta biti organizovana izložba u Domu kulture u Ivanovu.