Kultura

 

Uz folklor i narodne pesme

PANČEVO, 31. maj 2010. (TV Pančevo) - U kulturnom centru održano je završno veče drugog festivala dečjih folklornih ansambala, pod nazivom „Pančevo-grad igre“.

 

Mladi autori i novi tokovi u "Rukopisima"

PANČEVO, 29. maj 2010. (TV Pančevo) - Knjiga pod nazivom „Rukopisi 33“ predstavljena je u Studiju 21. Oko 40 mladih umetnika sa prostora bivše Jugoslavije predstavili su svoje radove u ovom zborniku poezije i kratke proze.

   

Pančevo - Grad igre

PANČEVO, 28. maj 2010. (TV Pančevo) - „Pančevo – Grad igre“, upravo to je naziv međunarodnog festivala dečijih folklornih ansanbala koji se po drugi put održava u našem gradu.

   

Angola u Starčevu

PANČEVO, 28. maj 2010. (TV Pančevo) - U okviru letnjeg programa koji organizuje MZ Starčevo na Trgu Neolit publici su se predstavili gosti iz Angole sa pesmama i igrama tog dela Afrike.

   

Grozdana Olujić u Pančevu

PANČEVO, 27. maj 2010. (TV Pančevo) - Manifestacija „Majski dani knjige“ uveliko traje u našem gradu.Pošto je ovogodišnja manifestacija u znaku Japana, organizovana je radionica na kojoj su deca mogla da nauče veštinu pravljenja figura od papira - origami, a profesor Hiroši Jamasaki koji je na japanski jezik preveo „Gorski vijenac“ pričao je o posebnostima prevođenja.

   

Japanci na ovogodišnjim Majskim danima knjige

PANČEVO, 26. maj 2010. (TV Pančevo) - Majski dani knjige otvoreni su u utorak uveče, u Gradskoj biblioteci. Tema ovogodišnje manifestacije je japanska književnost a program će obuhvatati promocije knjiga i predavanja eminentnih književnika i profesora.