Kultura

 

Brecelj zapalio bradu u Pančevu

PANČEVO, 14. mart 2010. (TV Pančevo) - Marko Brecelj, legendarni rok muzičar i kantautor, predstavio se pančevackoj publici u galeriji "Elektrika". Ekscentrični muzičar opravdao je, i ovog puta, očekivanja pančevacke publike.

 

"Koriolan" se snima i u Pančevu

PANČEVO, 12. mart 2010. (FoNet) - BritanskA glumac, Ralf Fajns počeće 17. marta u Srbiji da snima režiserski prvenac "Koriolan", u kojem pored njega igraju Džerard Batler, Vanesa Redgrejv i Brajan Koks. Neke scene biće snimljene i u Pančevu.

   

Izložba Olge Pančevac u "Arhivu"

PANČEVO, 11. mart 2010. (TV Pančevo) - U galeriji „Arhiva“ otvorena je izložba slika Olge Pančevac. Ovo je njena 2. samostalna izložba u našem gradu, pod nazivom „Šume“.

   

Fajns snima "Koriolana" u Beogradu

BEOGRAD, 10. mart 2010. (FoNet) - Britanska filmska zvezda, Ralf Fajns izjavio je danas da je odlučio da film "Koriolan", zasnovan na drami Vilijama Šekspira, snima u Beogradu zbog "duha grada" i raznovrsne arhitekture - sa zgradama iz 19. i sa poèetka 20. veka, iz komunističkog doba, kao i građevinama moderne arhitekture.

   

Jubilej Matije Bećkovića

PANČEVO, 02. mart 2010. (TV Pančevo) - U Gradskoj biblioteci održano je književno veče povodom 70 godina života, i 50 godina književnog rada, akademika Matije Bećkovića. Tim povodom novosadske izadavačke kuće "Orfeus" i "Pravoslavna reč" objavile su 2 knjige - monografiju "Matija" i antologiiju "Bećković", koje su predstavljene na večerašnjoj književnoj večeri.

   

Bregovic izabrao finaliste

BEOGRAD, 25. februar 2010. (FoNet) - Kompozitor Goran Bregović izabrao je troje finalista za nacionalni izbor za predstavnika Srbije na takmičenju Pesma Evrovizije, Milana Stankovića, Eminu Jahović i Olivera Katića uz vokalnu pratnju Jelene Marković, a predstavnika Srbije izabraće gledaoci RTS-a u televizijskoj emisiji 13. marta.