Kultura

 

"Đavolja varoš" nagrađena u Palm Springsu

BEOGRAD, 18. januar 2010. (FoNet) - Na 21. filmskom festvalu u kalifornijskom Palm Springsu film "Đavolja varoš", reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića, dobio je specijalno prizanje žirija u kategoriji New Voices/New Visions,

 

Dodeljena Ninova nagrada

BEOGRAD, 15. januar 2010. (FoNet) - Dobitnica Ninove nagrade za najbolji roman u 2009. godini je Grozdana Olujić za delo "Glasovi u vetru", saopštio je danas predsednik žirija za dodelu nagrade Milan Vlajčić.

   

"Đavolja varoš" u Palm Springsu

BEOGRAD, 08. januar 2010. (FoNet) - Film "Đavolja varoš", reditelja i scenariste Vladimira Paskaljevića, predstavljaće Srbiju na filmskom festivalu u Palm Springsu, na čijem programu je 16. i 17. januara.

   

Božićni koncert

PANČEVO, 5. januar 2010. (TV Pančevo) - U prepunoj sali Kulturnog centra večeras je održan Božićni koncert. Po prvi put božićni koncert oganizovao je Hram Preobraženja Gospodnjeg iz Pančeva. Na koncertu su učestvovali dečji i mešoviti hor "Prepodobni Roman Slatkopojac" i KUD "Stanko Paunović".

   

Nove tehnologije 2009

PANČEVO, 29. decembar 2009. (TV Pančevo) - Grupa umetnika, studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, predstavila je svoje radove koristeći savremene tehnologije u oblasti vizuelnih umetnosti u Galeriji savremene umetnosti.

   

Bajaga proslavio četvrt veka muziciranja

BEOGRAD, 29. decembar 2009. (FoNet) - Beogradski bend Bajaga i Instruktori održali su sjajan koncert u punoj velikoj sali Sava centru, prvi u nizu beogradskih koncerata kojima obeležavaju 25 godina rada.