Kultura

 

Prvo mesto za "Đetvan"

PANČEVO, 03. jun 2010. (TV Pančevo) - Na ovogodišnjem festivalu folklora „Tancuj, tancuj“ koji je održan u Gložanu, folklorna grupa kulturno-umetničkog društva „Đetvan“ iz Vojlovice osvojila je I mesto.

 

Dve nagrade "Čekaonici"

PANČEVO, 03. jun 2010. (TV Pančevo) - Na ovogodišnjem Sterijinom pozorju dve nagrade žiri dodelio predstavi “Čekaonica” koju je Kulturni centar radio u koprodukciji sa Ateljeom 212.

   

Darujmo reč

PANČEVO, 03. jun 2010. (TV Pančevo) - U Gradskoj bibiloteci književnica Zorica Sentić promovisala je akciju „Darujmo reč“.

Motiv za pokretanje akcije je želja književnice da sva sela u Srbiji dobiju svoju biblioteku.

U ovoj akciji dosad je sakupljeno nekoliko hiljada knjiga, a Pančevci i Pančevke imali su prilike da po svom izboru daruju bar jednu knjigu namenjenu deci u selima.

   

Veče opere u Pančevu

PANČEVO, 03. jun 2010. (TV Pančevo) - Pančevacki ljubitelji opere su imali jedinstvenu priliku da velika operska imena srpske scene vide na jednom mestu.

   

"Mali" Ex teatar fest

PANČEVO, 02. jun 2010. (TV Pančevo) - „Jedan na jedan“ naziv je ovogodišnjeg Festivala eksperimentalnog niskobudžetnog i angažovanog pozorišta „EX TEATAR FEST“. Simbolično, ovaj naziv objašnjava ideju ovogodišnjeg festivala – po jedan performans, plesni solo, jedna stand up komedija i sve u jednom danu, koliko ovoga puta traje, 39. EX TEATAR FEST u organizaciji Doma omladine.

   

Dečji svet u boji

PANČEVO, 31. maj 2010. (TV Pančevo) - Na 3. Medjunarodnom bijenalu dečjeg umetničkog izraza ova nedelja posvećena je filmu i muzici, a najavljene su i 2 pozorišne predstave. Najvažniji dogadjaj biće premijera animiranog filma „Dečji svet u boji“, koji su danas počeli da prave pančevački mališani, pod rukovodstvom Miroslava Simonovića iz škole animiranog filma „Šaf“ iz Vranja.