Kultura

 

Premijera "Čekaonice"

PANČEVO, 27. januar 2010. (TV Pančevo) - Sinoć je u pančevačkom Kulturnom centru premijerno izvedena predstava "Čekaonica", koju je ova gradska institucija kulture uradila u saradnji sa beogradskim "Ateljeom 212". Mladi reditelj Boris Liješević pretočio je iskaze običnih ljudi u dramske monologe koji govore o vremenu tranzicije.

 

Svetosavski dani u OŠ "Mika Antić"

PANČEVO, 25. januar 2010. (TV Pančevo) - U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u toku je višednevni program proslave dana škole pod nazivom "Svetosavski dani". Nakon "Festivala nauke", organizovana je i radionica o nenasilju u školama, a u holu su učenici ove škole, članovi KUD „Stanko Paunović“, održali koncert za roditelje, nastavnike i vršnjake.
   

Portal za osnovce Doma omladine

PANČEVO, 25. januar 2010. (TV Pančevo) - Dom omladine danas je predstavio svoj internet magazin pod nazivom "Omladinko". Cilj ovog sajta je da poveže sve škole i da, decu i mlade, usmeri na edukativne i zabavne sadržaje.

   

Počeli "Svetosavski dani"

PANČEVO, 23. januar 2010. (TV Pančevo) - "Festival nauke" u Osnovnoj školi Sveti Sava otvorio je "Svetosavske dane" koji će trajati sve do srede, 27. januara.

   

Savremena galerija najbolja

PANČEVO, 22. januar 2010. (TV Pančevo) Ugledni časopis „Artmagazin“ proglasio je "Savremenu galeriju" iz Pančeva za najbolju u prošloj godini. Ovo je deseti put kako urednici ovog uglednog časopisa dodeljuju nagrade za dostignuća u vizuelnim umetnostima.

   

Završen "Kustendorf 2010"

MOKRA GORA, 20. januar 2010. (FoNet) - Žiri Trećeg međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf 2010",koji je završen u utorak uveče, dodelio je prvu nagradu "Zlatno jaje" izraelskom filmu "Izgubljeni raj", u režiji Mihala Brezisa i Odeda Binuna.