Kultura

 

Predstava Ruzmarin najbolja u Staroj Pazovi

PANČEVO, 14. april 2010. (TV Pančevo) - Na Festivalu dečijeg slovačkog stvaralaštva, koje je održano 10. aprila u Staroj Pazovi, mladi glumci iz KUD-a „Đetvan“ osvojili su čak 9 nagrada za predstavu „Ruzmarin“.

 

Pronađen skelet fetusa iz 6. veka

NIŠ, 13. april 2010. (FoNet) - Najnovije analize antropologa potvrdile su sumnje da je u grobnici u niškom naselju Jagodin Mala pronađen i skelet fetusa iz ranohrišćanskog perioda.

   

Peti Foto safari u Ivanovu

PANČEVO, 12. april 2010. (TV Pančevo) - U Ivanovu je u nedelju, 11. aprila, organizovan tradicionalni peti po redu Foto safari. Skoro 200 fotografa iz cele Srbije, kao i gosti iz Slovenije napravili su svoje fotografije, za koje će 15. avgusta biti organizovana izložba u Domu kulture u Ivanovu.

   

Dani Kavaš u Elektrici

PANČEVO, 12. april 2010. (TV Pančevo) - U Galeriji Elektrika u subotu uveče održan je koncert Slovenca Dani Kavaša i njegovih prijatelja koji su pančevačkoj publici predstavili svoje nove albume. Ovaj nastup predstavlja svojevrsno muzičko hodočašće po gradovima bivše Jugoslavije, odnosno putu bratstva i jedinstva, a povod za to je 30 godina od smrti Josipa Broza Tita.

   

Večeras finale "Gašinih akorda" u Starčevu

PANČEVO, 09. april 2010. (TV Pančevo) - Sinoć je u Starčevu počeo 6. po redu pop-rok-bluz festival akustične gitare pod nazivom „Gašini akordi“ koji je namenjen pre svega zaljubljenicima u akustičnu gitaru. Festival je posvećen preminulom gitaristi iz Starčeva Draganu Dimitrijeviću Gaši.

   

Konkurs za kulturne projekte

PANČEVO, 08. april 2010. (TV Pančevo) - Grad će ove godine za projekte iz oblasti kulture i umetnosti dodeliti milion i 700 hiljada dinara. Još 800 hiljada dinara obezbeđeno je za amatere i dečije stvaralaštvo. Zainteresovani mogu da se prijave još nedelju dana.