Kultura

 

O svetlosti, o nežnosti, o mraku...

PANČEVO, 20. maj 2010. (TV Pančevo) - U okviru četvrtog Beogradskog festivala poezije, Pančevcima su se predstavili gosti ove manifestacije. Književno veče je priređeno kao omaž pančevačkom pesniku Dušanu Vukajloviću, čija je pesma „O svetlosti, o nežnosti, o mraku“ ove godine bila moto festivala.

 

3 decenije rada pijaniste Ivana Dinića

PANČEVO, 17. maj 2010. (TV Pančevo) - U dvorani Kulturnog centra održan je koncert pijaniste Ivana Dinića povodom obeležavanja 3 decenije njegovog umetničkog rada. Dinić je na koncertu odsvirao svoje najomiljenije kompozicije, a osim njega povodom ovog jubileja, nastupili su i njegovi gosti.

   

Majski dani knjige u znaku Japana

PANČEVO, 17. maj 2010. (TV Pančevo) - Od utorka, 25. do subote, 29. maja pančevačka Biblioteka će ponovo, po 9. put biti domaćin Majskih dana knjige. Dan ranije, uz dve promocije i jednu izložbu, biće obeležena i slava Biblioteke – sveti Ćirilo i Metodije.

   

BUDI reporteri u akciji

PANČEVO, 17. maj 2010. (TV Pančevo) - U okviru nedeljnika „Pančevački press centar“ narednih mesec dana Kulturni centar Pančeva objavljivaće „BUDI bilten“ u kojem će čitaoci moći da saznaju celokupan program koji će se u okviru festivala održavati u toku nedelje. Na konferenciji za novinare predstavljen je prvi bilten, koji će zajedno sa urednicom Monikom Husar Tokin, pripremati đaci Osnovne škole „Stevica Jovanović“.

   

Ruska "Bajka o zlatnom petlu" na "BUDI 03"

PANČEVO, 17. maj 2010. (TV Pančevo) - U okviru 3. Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza, na maloj sceni Kulturnog centra izvedena je predstava „Bajka o zlatnom petlu” po priči Aleksandra Sergejeviča Puškina. Bijenale dečjeg stvaralaštva trajaće mesec dana, a osim u Galeriji savremene umetnosti održava se i u foajeu Kulturnog centra.

   

Koncert profesora MŠ "Jovan Bandur"

PANČEVO, 17. maj 2010. (TV Pančevo) - U okviru ciklusa koncerata povodom proslave 60 godina postojanja i rada Muzičke škole „Jovan Bandur“ u petak, 14. maja, koncert su održali profesori ove škole.