Kultura

 

Počeo Festival podvodnog filma

PANČEVO, 22. mart 2010. (TV Pančevo) - U Pančevu je večeras otvoren 7. Festival podvodnog filma i fotografije. Slogan ovogodišnje smotre je „Da nam vode budu čiste“.

 

Saradnja Pančeva i slovačkog Dlče Klčovo

PANČEVO, 22. mart 2010. (TV Pančevo) - Grad Pančevo i slovački grad Dlče Klčovo potpisali su sporazum o međusobnoj saradnji. Ova dva grada uspostaviće u narednom periodu privrednu saradnju.

   

Takmičenje baletskih škola Srbije u Pančevu

PANČEVO, 22. mart 2010. (TV Pančevo) - Republičko takmičenje baletskih škola Srbije biće održano od 25. do 27. marta u Kulturnom centru Pančeva. Na takmičenju će se predstaviti i 30 učesnika pančevačke Baletske škole „Dimitrije Parlić“. Ulaz za sve dane takmičenja je slobodan.

   

"Raspevano proleće" u Pančevu

PANČEVO, 21. mart 2010. (TV Pančevo) - Juče je i zvanično stiglo proleće. A danas je u naš grad stiglo i "Raspevano proleće", muzički festival za decu koji se u Pančevu održava 31 godinu za redom.

   

Brazil u Elektrici

PANČEVO, 21. mart 2010. (TV Pančevo) - Predrag Dragosavac održao je prezentaciju brazilske kulture u Galeriji Elektrika. Na prezentaciji su prikazani muzički spotovi, kao i dokumentarni film o kulturi ove zemlje.

   

Fotografije Mađara iz Slovačke u Arhivu

PANČEVO, 19. mart 2010. (TV Pančevo) - „Čovek i priroda“ tema su izložbe umetničkih fotografija koju su organizovali KUD “Petefi Šandor“ iz Pančeva i foto klub „Gemer“ iz slovačkog grada Rimavska Sobota. Izložba je postavljena u pančevačkom istorijskom Arhivu, a biće otvorena oko mesec dana.