Kultura

 

Kulturno leto

PANČEVO, 27. jun 2010. (TV Pančevo) - Dok očekujemo da pravo leto, koje je po kalendaru stiglo, zaista i dođe, već planiramo kako ćemo da provodimo duge letnje dane i prijatne večeri. Jedan od boljih načina za kvalitetno provedeno vreme su kulturni sadržaji. No, hoće li ih biti ovog leta, kada znamo da je kultura i za vreme sezone itekako osetila finansijsku krizu.

 

ЕX YU ROCK FESTIVAL u Starčevu

PANČEVO, 26. jun 2010. (TV Pančevo) - Večeras se u Starčevu održava drugi po redu EX YU ROCK Festival. Na koncertu će nastupiti bendovi iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

   

Stripovi Irene Jukić-Pranjić u Elektrici

PANČEVO, 26. jun 2010. (TV Pančevo) - Sinoć se u galeriji Elektrika svojim radovima pančevačkoj publici predstavila Irena Jukić – Pranjić strip umetnica iz Hrvatske.

   

Dečiji radovi na aukciji

PANČEVO, 25. jun 2010. (TV Pančevo) - Deca najviše vole da crtaju životinje i to je bila polazna ideja grupi likovnih umetnika „Svetionik“ i Društvu prijatelja životinja „Ljubimac“ da pokrenu projekat Likovni trg.

   

10 godina "Tamburatorijuma"

PANČEVO, 23. jun 2010. (TV Pančevo) - U Kulturnom centru je održan koncert povodom 40 godina umetničkog rada profesora Budimira Stojanovića, i 10 godina tamburaškog orkestra „Tamburatorijum“.

   

Koncertna sala u muzeju

PANČEVO, 23. jun 2010. (TV Pančevo) - Pančevo decenijama nije imalo koncertnu, akustičnu salu za simfonijsku i kamernu muziku. Galerija narodnog muzeja je preuređena i sada se može koristiti i za održavanje koncerata klasične muzike.