Kultura

 

"Zona mrtvih" i na dvd-u

PANČEVO, 09. jun 2010. (TV Pančevo) - U foajeu Kulturnog centra održana je promocija dvd izdanja filma „Zona Mrtvih“. Ovaj film do sada je učestvovao na više od 15 domaćih i stranih festivala, a srpsko izdanje dvd-a ima više od sat vremena dodatnog materijala.

 

Poezija Milene Marković u kafeu

PANČEVO, 09. jun 2010. (TV Pančevo) - Ljubitelji književnosti ovoga leta moći će da u lepoj reči uživaju i na otvorenom. Naime, Kulturni centar i književnik Vule Žurić započeli su književne susrete koji se odvijaju na platou ispred ove institucije. Prvi susret bio je sa našom poznatom pesnikinjom Milenom Marković.

   

Odobreno 50 "kulturnih" projekata

PANČEVO, 08. jun 2010. (TV Pančevo) - Na ovogodišnji konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture i umetnosti prijavljeno je preko 100 projekata, ali je komisija utvrdila da samo polovina ispunjava uslove.

   

Prikazani crtani filmovi napravljeni na BUDI 03

PANČEVO, 06. jun 2010. (TV Pančevo) - U dvorani Kulturnog centra održana je premijera animiranih filmova koje su napravila deca u okviru trećeg Međunarodnog bijenala dečjeg umetničkog stvaralaštva BUDI 03. Tokom vikenda gosti ove menifestacije bili su učenici sa Kosova kojima je ovo bio prvi put da borave u Pančevu.

   

Solistički koncert pijanistkinje Maje Matijević

PANČEVO, 05. jun 2010. (TV Pančevo) - U Muzičkoj školi „Jovan Bandur“ održan je solistički koncert Maje Matijević. Program mlade pijanistkinje sastojao se od kompozicija Baha, Šopena, Hajdna, Rahmanjinova i Šoštakoviča.

   

Prvo mesto za "Đetvan"

PANČEVO, 03. jun 2010. (TV Pančevo) - Na ovogodišnjem festivalu folklora „Tancuj, tancuj“ koji je održan u Gložanu, folklorna grupa kulturno-umetničkog društva „Đetvan“ iz Vojlovice osvojila je I mesto.