Kultura

 

Festival stripa "Novo Doba" i u Pančevu

PANČEVO, 14. jun 2010. (TV Pančevo) - Festival nesvrstanog stripa „Novo Doba“, ove godine se odvija na nekoliko lokacija u Beogradu i Pančevu. Galerija „ Elektrika“ u okviru svog „ GRRR festivala“ koji je deo festivala „ Novo doba“ organizovala je strip izložbu poznatih evropskih autora i koncert portugalske muzičarke Rite Brage.

 

Mihail Čobanu pobednik "Budija"

PANČEVO, 11. jun 2010. (TV Pančevo) - Završeno je 3. Bijenale umetničkog dečijeg izraza. Za samo mesec dana pristiglo je blizu 500 radova . Gran pri Bijenala pripao Mihajlu Čobanu iz Pančeva.

   

"Zona mrtvih" i na dvd-u

PANČEVO, 09. jun 2010. (TV Pančevo) - U foajeu Kulturnog centra održana je promocija dvd izdanja filma „Zona Mrtvih“. Ovaj film do sada je učestvovao na više od 15 domaćih i stranih festivala, a srpsko izdanje dvd-a ima više od sat vremena dodatnog materijala.

   

Poezija Milene Marković u kafeu

PANČEVO, 09. jun 2010. (TV Pančevo) - Ljubitelji književnosti ovoga leta moći će da u lepoj reči uživaju i na otvorenom. Naime, Kulturni centar i književnik Vule Žurić započeli su književne susrete koji se odvijaju na platou ispred ove institucije. Prvi susret bio je sa našom poznatom pesnikinjom Milenom Marković.

   

Odobreno 50 "kulturnih" projekata

PANČEVO, 08. jun 2010. (TV Pančevo) - Na ovogodišnji konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture i umetnosti prijavljeno je preko 100 projekata, ali je komisija utvrdila da samo polovina ispunjava uslove.

   

Prikazani crtani filmovi napravljeni na BUDI 03

PANČEVO, 06. jun 2010. (TV Pančevo) - U dvorani Kulturnog centra održana je premijera animiranih filmova koje su napravila deca u okviru trećeg Međunarodnog bijenala dečjeg umetničkog stvaralaštva BUDI 03. Tokom vikenda gosti ove menifestacije bili su učenici sa Kosova kojima je ovo bio prvi put da borave u Pančevu.