Kultura

 

Završeni Dani duhovne muzike

PANČEVO, 31. oktobar 2010. (TV Pančevo) – 13. Međunarodni festival pod nazivom Dani duhovne muzike održan je ovog vikenda. Pančevačka publika je imala priliku da u Svetouspenskom hramu čuje horove iz zemlje i inostranstva.

 

Otvorena prva multietnička biblioteka

PANČEVO, 31. oktobar 2010. (TV Pančevo) – U Klubu „Petefi Šandor“ otvorena je prva multietnička biblioteka u Pančevu. Biblioteka sadrži 5000 knjiga na mađarskom jeziku, ali ima i dela na jezicima drugih nacionalnih manjina.

   

"Starčevačka tamburica" deseti put

PANČEVO, 31. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Festival Starčevačka tamburica proslavio je sinoć deseti rođendan. Slavlje je u prepunoj sali starčevačkog Doma kulture uspelo, a festival je imao i dva pobednika. Orkestar „Lole“ iz Beograda bio je najbolji za tročlani stručni žiri, dok su publiku oborili s nogu momci novosadskog sastava „Ravnica“.

   

Siluete grada na zgradi gradske uprave

PANČEVO, 30. oktobar 2010. (TV Pančevo) –Ove godine povodom obeležavanja Dana grada, Gradska uprava je raspisala konkurs za oslikavanje jednog od zidova gradske kuće. Mural koji bi trebalo da bude završen do 2. Novembra, nalazi se u prolazu između Trga Kralja Petra I i ulice Petra Drapšina.

   

O jevrejskoj veri

PANČEVO, 28. oktobar 2010. (TV Pančevo) – U oviru manifestacije “Dani Jevrejske kulture“ koju je organizovao Narodni muzej Pančevo, održano je predavanje pod nazivom „U šta Jevreji veruju“. Predavač je bio beogradski rabin Isak Asiel.

   

200 fotografija Pančevaca za Dan grada

PANČEVO, 27. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Jedan od događaja koji će obeležiti 8. Novembar, Dan grada je izložba fotografija pristiglih na fotokonkurs pod nazivom „Ekspozicija karaktera“. Sve fotografije biće izložene u Holu Gradske uprave, a 15 najboljih će biti nagrađeno.