Kultura

 

"Deliblatski pesak" po 42. put

PANČEVO, 27. jul 2010. (TV Pančevo) - U Deliblatskom pesku za dva dana počinje 42. Likovna kolonija u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice. Uprkos restriktivnom budžetu, u radu kolonije učestvovaće slikari iz susednih zemalja, više gradova iz Srbije i iz Pančeva.

 

"Banatski kicoši" u Narodnoj bašti

PANČEVO, 24. jul 2010. (TV Pančevo) - U okviru „Pančevačkih letnjih večeri“ koje svakog petka i subote u Narodnoj bašti organizuje Turistička organizacija Pančevo, posetiocima se u petak uveče predstavio orkestar "Banatski kicoši".

   

Približava se "Žisel"

PANČEVO, 21. jul 2010. (TV Pančevo) - Za ovogodišnje nagrade na omoljičkom Žiselu: Gran pri i zlatne, srebrne i bronzane suncokrete prijavljeno je 39 filmova kratkog metra i 500 fotografija. Žiri je juče od 500 ponuđenih, odabrao fotografije koje će biti izložene na ovogodišnjem Žiselu a u toku je žiriranje i za filmove.

   

Trubač Đorđe Štefan oduševio publiku

PANČEVO, 20. jul 2010. (TV Pančevo) - Sinoć je nastavljeno pančevačko Muzičko leto multiinstrumentalnim koncertom mladog i izuzetno talentovanog trubača Đorđa Štefana. Trinaestogodišnji Novoseljanin u ovom trenutku pored trube svira još 4 duvačka instrumenta.

   

Izložba sa Likovne kolonije "Deliblatski pesak"

PANČEVO, 17. jul 2010. (TV Pančevo) - U petak 16. jula u Narodnom muzeju u Pančevu otvorena je izložba slika koje su nastale na 41. Likovnoj koloniji „Deliblatski pesak“.

   

Nagrada Horu pančevačkog Crkvenog društva

PANČEVO, 12. jul 2010. (TV Pančevo) - U beogradskom Narodnom muzeju proteklih skoro mesec dana trajao je Festival duhovne muzike „Horovi među freskama“. Na ovom značajnom festivalu, koji pre svega, ima za cilj obnovu i očuvanje srpske pravoslavne duhovne muzike, Hor Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva osvojio je najznačajniju nagradu „Vojislava Ilića“, koja se dodeljuje za najautentičnije izvođenje duhovne muzike.