Kultura

 

Otvoren Slovački Etno muzej u Vojlovici

PANČEVO, 29. mart 2010. (TV Pančevo) - Pod pokroviteljstvom „Matice Slovačke“ Pančevo, u parohijskom domu u Vojlovici otvoren je muzej tradicionalnih narodnih nošnji i eksponata vojlovačkih Slovaka.

 

Denis Hoper dobio zvezdu u Holivudu

LOS ANĐELES, 27. mart 2010. (FoNet) - Teško oboleli 73.-ogodišnji američki glumac Denis Hoper prisustvovao je ceremoniji na kojoj mu je uručena zvezda na holivudskoj Aleji slavnih.

   

"Konstantinovo raskršće" pred Pančevcima

PANČEVO, 26. mart 2010. (TV Pančevo) - Večeras se Pančevcima predstavio pisac iz Niša, Dejan Stoiljković, autor romana "Konstantinovo raskršće" koji je prošle godine bio najprijatnije iznenađenje na srpskoj književnoj sceni.Ovaj roman je dopbio i nagradu „Miloš Crnjanski“, a bio je i u najužem izboru za NIN-ovu nagradu.

   

Poezija u Jabuci

JABUKA, 25. mart 2010. (TV Pančevo) - Povodom svetskog dana poezije, u Jabuci je održano treće po redu tradicionalno književno veče pod nazivom „ Pesmi u čast“. Svake godine predstavljaju se po dve svetske književnosti, a u sredu uveče čitane su pesme sa makedonskog, cincarskog i rumunskog jezičkog područja.

   

Baletsko takmičenje u Pančevu

PANČEVO, 25. mart 2010. (TV Pančevo) - Republičko takmičenje baletskih škola Srbije počelo je danas u Pančevu. Organizatori takmičenja su Zajednica muzičkih baletskih škola i Baletska škola „Dimitrije Parlić – Pančevo“. Naredna tri dana Pančevci imaju priliku da vide 230 talentovanih mladih baletskih igrača iz cele Srbije.

   

Izložba radova dece vrtića "Lane" i "Sunce"

PANČEVO, 23. mart 2010. (TV Pančevo) - U Dečjem kulturnom centru otvorena je izložba radova dece vrtića "Lane" i "Sunce".

Grupa od pedesetak mališana, koji čine najstarije grupe predškolske dece ovih vrtića, predstavila su svoje radove, uz prigodnu priredbu.