Kultura

 

Pančevačko Bijenale posvećeno jednom umetniku

PANČEVO, 20. avgust 2010. (TV Pančevo) - XIV Bijenale umetnosti u Pančevu će biti održano od 17. septembra do 18. oktobra. Ovoga puta biće predstavljen celokupna rad samo jednog umetnika. Reč je o svetski poznatom multimedijalnom umetniku Jožefu Nađu.

 

Pančevački trubači u Guči

PANČEVO, 19. avgust 2010. (TV Pančevo) - Trubački orkestar mladih iz Pančeva učestvovao je sinoć na takmičenju u Guči. TV Pančevo je ispratila ovaj događaj, kao i celokupnu atmosferu u Guči koja je sinoć kulminirala na koncertu Gorana Bregovića.

   

16 bendova na predstojećem Rok festu

PANČEVO, 15. avgust 2010. (TV Pančevo) - U subotu 14. avgusta održano je drugo veče u okviru kvalifikacija za Rok fest. Nakon prebrojavanja glasova, žiri je doneo odluku da duplo više bendova prođe nego što je prvobitno bilo planirano.

   

Na Rok maratonu 20 pančevačkih bendova

PANČEVO, 14. avgust 2010. (TV Pančevo) - Sinoć je održan rok maraton u letnjoj bašti Doma omladine. Nastupilo je oko 20 bendova iz Pančeva u okviru kvalifikacija za Rok festival koji će biti održan poslednjeg vikenda u avgustu.

   

Izložba pančevačkih slikara

PANČEVO, 11. avgust 2010. (TV Pančevo) - Izložba slika petorice umetnika iz Pančeva otvorena je u Narodnom muzeju. Ova izložba predstavlja aktuelnu likovnu scenu, na kojoj se mogu videti dela zavičajnih umetnika srednje generacije. Interesantni radovi biće izloženi do 25. avgusta u Narodnom muzeju Pančevo.

   

Završen jubilarni "Žisel"

PANČEVO, 9. avgust 2010. (TV Pančevo) - Sinoć je U Omoljici, drugom zvaničnom projekcijom filmova i dodelom nagrada završen jubilarni 40. festival na temu život sela. Nagrade je uručila gradonačelnica Vesna Martinović, a žiri festivala i publika su jedinstveni u oceni da je film „Treći brk“, Miroslava Popovića, ubedljivo najbolji na ovogodišnjoj smotri.