Kultura

 

Kako "namamiti" investitore u Pančevo

PANČEVO, 11. maj 2010. (TV Pančevo) - Centar za upravljanje promenama organizovao je tribinu na temu koncepta izgradnje novih industrijskih zona u Pančevu.Učesnici tribine istakli su da Pančevo, kao grad s povoljnim poslovnim okruženjem očekuje i stvaranje mogućnosti za brži ekonomski razvoj.

 

Ex Yu Rock Fest ponovo u Starčevu

PANČEVO, 11. maj 2010. (TV Pančevo) - Ex Yu Rock Fest na kojem će učestvovati - BAJAGA, i grupe Let 3, Ortodox Celts, Elvis J. Kurtović biće održan na starčevačkom stadionu 26 juna ove godine.

   

"Noć muzeja" i u Pančevu

PANČEVO, 11. maj 2010. (TV Pančevo) - Treći put u Pančevu, pod pokroviteljstvom gradske Skupštine biće održana manifestacija „Noć muzeja“. Ove godine manifestaciju je podržalo 48 gradova, 7 više u odnosu na prošlu godinu kada je na kroz muzeje i izložbene prostore prodefilovalo više od 500 hiljada posetilaca. U pančevačkoj “Noći muzeja” učestvuje 14 institucija, a programi će se odvijati na različitim lokacijama u centru grada, od ustanova kulture do ugostiteljskih objekata.

   

Izložba Anđelke Trajković do 15. maja

PANČEVO, 10. maj 2010. (TV Pančevo) - U petak, 7. maja otvorena je izložba slika pančevačke slikarke Anđelke Trajković u galeriji kuće Đure Jakšića u beogradskoj Skadarliji. Na svojim slikama ova umetnica predstavila je svoju borbu sa opakom bolešću.

   

Izložba učenika nižih razreda OŠ "Branko Radičević"

PANČEVO, 10. maj 2010. (TV Pančevo) - Osnovna škola „Branko Radičević“ organizovala je izložbu likovnih radova u Dečijem kulturnom centru. Izložba će biti otvorena u do utorka, 11. maja.

   

Koprodukcijska predstava KC "Sablja Dimiskija"

PANČEVO, 10. maj 2010. (TV Pančevo) - U pančevačkom Kulturnom centru biće održana premijera još jedne predstave koju je Pančevo ovoga puta radilo u koprodukciji sa lazarevačkim Centrom za kulturu i Ustanovom kulture „Vuk“ beogradske Opštine Zvezdara. O komediji „Sablja Dimiskija“ koja je na repertoaru Kulturnog centra u petak, 14. maja u 19.30 govorili su reditelj Goran Šušljik, glumci Nebojša Glogovac, Nikola Đuričko i Jasmina Večanski, direktorka Kulturnog centra Pančeva.