Kultura

 

Jura Stublić i "Film" večeras u Pančevu

PANČEVO, 30. avgust 2010. (TV Pančevo) - Hrvatski rok bend Jura Stublić i "Film" održaće večeras koncert u Kulturnom centru, na koji će, zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta, ulaz biti besplatan.

 

Drugo veče festivala "Etno kom"

PANČEVO, 29. avgust 2010. (TV Pančevo) - Drugi dan festivala tradicionalne muzike „Etno com“ koji je održan u subotu počeo je predavanjem Zdravka Ranisavljevića na temu „Tamburaši u Vojvodini”. Nakon toga, predstavili su se bendovi Botoška tamburica, a zatim i „Prvi brak“ iz Sremske Mitrovice.

   

U subotu se završavaju "Etno kom" i "Rock fest"

PANČEVO, 28. avgust 2010. (TV Pančevo) - U subotu, 28. avgusta završavaju se dva festivala koja su počela u petak, 27. avgusta. To su VIII Festival tradicionlane muzike „Etnokom“ i XI Rock fest.

   

Prvi dan "Etno kom" festivala

PANČEVO, 28. avgust 2010. (TV Pančevo) - Etnomuzikološkim predavanjem “Muzika za ovce, Tita i Miloševića: Fragmenti gajdaške tradicije u Vojvodini“ počeo je osmi festival tradicionalne muzike „Etno com“. Ovogodišnji festival kroz temu „Panonski muzički identiteti“ pokazuje bogatstvo i osobenosti muzike na ovim prostorima.

   

Izložba ikona Goluba Slavkovića

PANČEVO, 28. avgust 2010. (TV Pančevo) - U Gradskom muzeju otvorena je izložba ikona autora Goluba Slavkovića. Izloženo je 40 ikona koje naši sugrađani mogu pogledati i u toku septembra, svakog dana osim subote i nedelje, od 10 do 13 sati i 16 do 19 sati.

   

Izložba diplomaca arhitekture

PANČEVO, 26. avgust 2010. (TV Pančevo) - U galeriji Kulturnog centra Pančevo u utorak je otvorena je izložba radova Pančevaca i Pančevki koji su diplomirali na Arhitektonskom fakultetu. Izložba nosi naziv Formalizacija.