Kultura

 

Otvara se Mali klub Doma omladine

PANČEVO, 20. oktobar 2010. (TV Pančevo) – Posle uspešno organizovanog letnjeg programa u Domu omladine su odlučili da i tokom jeseni nastave sa programima koji će biti interesantni mladim Pančevcima. Iz tog razloga napravljen je klub u zgradi Doma omladine u kome će će biti organizovani sadržaji koji nisu mogući u Studiju 21.

 

Završeno 14. Bijenale umetnosti u Pančevu

PANČEVO, 20. oktobar 2010. (TV Pančevo) – U ponedeljak, 18. oktobra zatvoreno je 14. Bijenale umetnosti u Kulturnom centru koje je ovog puta bilo posvećeno multimedijalnom umetniku Jožefu Nađu. Bijenale je trajalo mesec dana, a posetioci su za to vreme imali priliku da vide kompletno stvaralaštvo ovog umetnika, kroz vizuelni, pozorišni i filmski segment.

   

Izložba umetnica iz Grčke

PANČEVO, 20. oktobar 2010. (TV Pančevo) – U Foajeu Kulturnog centra Pančeva izožene su slike i fotografije umetnica iz Atine. Marta Lianostati slikarka i Atanasia Panagei po prvi put su u Pančevu, a njihove radove možete pogledati do 1. novebmra.

   

Promocija knjige "U aorti mog srca"

PANČEVO, 17. oktobar 2010. (TV Pančevo) - Promocija knjige „U aorti mog srca“ pesnikinje Natalije Ž. Živković održana je u Studiju 21, u okviru ciklusa književnih večeri Udruženja književnika i književnih prevodioca Pančeva.

   

Dani kulture Kube u Starčevu

PANČEVO, 17. oktobar 2010. (TV Pančevo) - U okviru Manifestacije „Dani kulture Kube“ u galeriji Boem u Starčevu otvorena je izložba o Kubi, dok je u Velikoj Sali Doma kulture održan koncert kubanske grupe Salsa i punto. Otvaranje dana kulture Kube u Starčevu su svojim prisustvom uveličali brojni ambasadori stranih zemalja u Beogradu.

   

Uticaj kabale na književnost

PANČEVO, 14. oktobar 2010. (TV Pančevo) - U narodnom muzeju u toku je manifestacija „Dani jevrejske kulture“. Gost obeležavanja dana jevrejske kulture u sredu, 13. oktobra bio je književnik Filip David, a našim sugrađanima je održao predavanje o uticaju kabale na književnost.