Kultura

 

Šaper na čelu Filharmonije

BEOGRAD, 16. februar 2010. (FoNet) - Vlada Srbije imenovala je reditelja Srđana Šapera za predsednika Upravnog odbora Beogradske filharmonije, objavljeno je danas na sajtu Vlade.

 

Zlatko Manojlović u Kulturnom centru

PANČEVO, 14. februar 2010. (TV Pančevo) - Sinoć je u Kulturnom centru nastupio gitarista Zlatko Manojlović sa bendom "Zodijak". Manojlović je već decenijama na muzičkoj sceni, a svoju karijeru je gradio ne samo u nekadašnjoj Jugoslaviji, već i u Evropi. Poznat je po njegovim instrumentalnim temama. Sarađivao je sa mnogim muzičarima poput Erosa Ramacotija, Džoa Kokera i Santane. Pančevačka publika je imala priliku da, više od sat vremena, uživa u njegovoj muzici.

   

U biblioteci predstavljene srednjovekovne freske

PANČEVO, 11. februar 2010. (TV Pančevo) - U Gradskoj biblioteci održano je predavanje na temu „Zidno slikarstvo crkve Bogorodice Odigitrije u Peći“. Anđela Gavrilović, istoričar umetnosti, održala je predavanje

   

KUD "Đetvan" domaćin međunarodnog festivala folklora

PANČEVO, 11. februar 2010. (TV Pančevo) - Zdanje slovačkog Kulturno-umetničkog društva „Đetvan“ biće renovirano i spremno za međunarodni festival folkora koji se održava sledeće godine u Pančevu. Novac za rekonstrukciju obezbeđen je od stranih donacija.

   

Slavko Almažan dobitnik nagrade "Libertatea"

PANČEVO, 11. februar 2010. (TV Pančevo) - U novinsko-izdavačkoj ustanovi „Libertatea“ održana je 11. po redu manifestacija pod nazivom „Jedna izdavačka godina u jednom danu 2009“. Tom prilikom dodeljena je nagrada za najbolju knjigu u prošloj godini na rumunskom jeziku u izdanju "Libertate".

   

Edin Karamazov nastupio u Pančevu

PANČEVO, 11. februar 2010. (TV Pančevo) - Jedan od najvećih svetskih lautista i bliski saradnik Stinga, Edin Karamazov, sinoć je održao koncert u Savremenoj galeriji. Publiku je oduševio