Kultura

 

Majski dani knjige u znaku Japana

PANČEVO, 17. maj 2010. (TV Pančevo) - Od utorka, 25. do subote, 29. maja pančevačka Biblioteka će ponovo, po 9. put biti domaćin Majskih dana knjige. Dan ranije, uz dve promocije i jednu izložbu, biće obeležena i slava Biblioteke – sveti Ćirilo i Metodije.

 

BUDI reporteri u akciji

PANČEVO, 17. maj 2010. (TV Pančevo) - U okviru nedeljnika „Pančevački press centar“ narednih mesec dana Kulturni centar Pančeva objavljivaće „BUDI bilten“ u kojem će čitaoci moći da saznaju celokupan program koji će se u okviru festivala održavati u toku nedelje. Na konferenciji za novinare predstavljen je prvi bilten, koji će zajedno sa urednicom Monikom Husar Tokin, pripremati đaci Osnovne škole „Stevica Jovanović“.

   

Ruska "Bajka o zlatnom petlu" na "BUDI 03"

PANČEVO, 17. maj 2010. (TV Pančevo) - U okviru 3. Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza, na maloj sceni Kulturnog centra izvedena je predstava „Bajka o zlatnom petlu” po priči Aleksandra Sergejeviča Puškina. Bijenale dečjeg stvaralaštva trajaće mesec dana, a osim u Galeriji savremene umetnosti održava se i u foajeu Kulturnog centra.

   

Koncert profesora MŠ "Jovan Bandur"

PANČEVO, 17. maj 2010. (TV Pančevo) - U okviru ciklusa koncerata povodom proslave 60 godina postojanja i rada Muzičke škole „Jovan Bandur“ u petak, 14. maja, koncert su održali profesori ove škole.

   

Bogat program manifestacije "BUDI 03"

PANČEVO, 17. maj 2010. (TV Pančevo) - U Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra u subotu je otvoreno 3. Međunarodno bijenale umetničkog dečjeg izraza „BUDI 03“. Bijenale će trajati do 15. juna, a prvi strani gosti već su počeli da stižu u Pančevo.

   

Velika posećenost u Noći muzeja

PANČEVO, 15. maj 2010. (TV Pančevo) - Manifestacija „Noć muzeja“, koja se treći put održava u Pančevu, iz godine u godinu nudi sve bogatije programe, koji privlače sve više posetilaca. Najposećeniji su bili Narodni muzej i Gradska biblioteka, zahvaljujući raznovrsnim programima, koji su privukli sve generacije Pančevaca. Tema ovogodišnje „Noći muzeja“ bile su vrste.