Kultura

 

Završen 10. Etno glas

PANČEVO, 14. novembar 2010. (TV Pančevo) – 10. Susreti pevačkih grupa „Etno glas“ završeni su nastupom pevačkih grupa iz Srbije i Slovenije. Pre koncerta održana je promocija knjige pesama i igara pod nazivom „Moj Srem“ autorke Dajane Kostić.

 

Drugo veče "Etno glasa"

PANČEVO, 13. novembar 2010. (TV Pančevo) – 10. susreti pančevačkih grupa pod nazivom „Etno glas“ nastavljeni su u subotu nastupom pevačkih grupa iz Srbije, Švajcarske i Slovenije. Pre koncerta u Studentskom domu održano je i predavanje na temu Zubuna – tradicionalnog haljetka iz centralne Srbije.

   

Seks za početnike

PANČEVO, 13. novembar 2010. (TV Pančevo) – Na maloj sceni Kulturnog centra održana je predstava pod nazivom „Seks za početnike“. Predstava je nastala po istoimenoj knjizi Jasminke Petrović, a u njoj učestvuju učenici viših razreda 3 pančevačke osnovne škole.

   

Đacima predstavljena rumunska kultura

PANČEVO, 12. novembar 2010. (TV Pančevo) – U Osnovnoj školi „Vasa Živković“, danas je organizovana prezentacija rumunske kulture. Svi đaci su učestvovali u pripremi prezentacije na kojoj su se mogla videti glavna obeležja rumunske kulture.

   

Pančevo - grad kulture

PANČEVO, 12. novembar 2010. (TV Pančevo) – Povodom proslave Dana grada je svim učesnicima u znak zahvalnosti Gradska uprava priredila koktel. Prisutnima se obratila Nada Berkuljan, član Gradskog veća za kulturu. Ovogodišnja proslava Dana grada trajala je 9 dana.

   

Samostalni sindikat poziva Vladu da se uozbilji

PANČEVO, 11. novembar 2010. (TV Pančevo) – Samostalni sindikat je skeptičan kada je u pitanju dogovor sa Vladom koji je postignut po pitanju izmena zakona o PIO. Predsednik Samostalnog Sindikata Milanko Bodigora apeluje na Vladu Srbije da se uozbilji, da zajedno sa sindikatom sprovede zajedničke dogovore, i da konačno počne da rešava radničke probleme.