Kultura

 

Koncert na 5 instrumenata

PANČEVO, 31. avgust 2010. (TV Pančevo) - Mladi trubač Miloš Budimirov, učenik trećeg razreda Srednje muzičke škole „Jovan Bandur” održao je koncert u Narodnom muzeju u ponedeljak 30. avgusta. Ovim koncertom završena je manifestacija „Muzičko leto“ u organizaciji Muzičkog centra Pančevo.

 

Grupa "Film" napunila Kulturni centar

PANČEVO, 30. avgust 2010. (TV Pančevo) - Hrvatski rok bend Jura Stublić i grupa „Film" održali su koncert u Kulturnom centru. Ulaz je bio besplatan, a zbog ogromnog interesovanja nekoliko stotina Pančevaca ostalo je ispred dvorane.

   

Održan 50. Festival folklora u Uzdinu

PANČEVO, 30. avgust 2010. (TV Pančevo) - Pedeseti jubilarni Festival folklora i rumunske muzike iz Vojvodine svečano je otvoren u četvrtak, 26. avgusta i trajao je četiri dana.

   

Jura Stublić i "Film" večeras u Pančevu

PANČEVO, 30. avgust 2010. (TV Pančevo) - Hrvatski rok bend Jura Stublić i "Film" održaće večeras koncert u Kulturnom centru, na koji će, zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta, ulaz biti besplatan.

   

Drugo veče festivala "Etno kom"

PANČEVO, 29. avgust 2010. (TV Pančevo) - Drugi dan festivala tradicionalne muzike „Etno com“ koji je održan u subotu počeo je predavanjem Zdravka Ranisavljevića na temu „Tamburaši u Vojvodini”. Nakon toga, predstavili su se bendovi Botoška tamburica, a zatim i „Prvi brak“ iz Sremske Mitrovice.

   

U subotu se završavaju "Etno kom" i "Rock fest"

PANČEVO, 28. avgust 2010. (TV Pančevo) - U subotu, 28. avgusta završavaju se dva festivala koja su počela u petak, 27. avgusta. To su VIII Festival tradicionlane muzike „Etnokom“ i XI Rock fest.