Kultura

 

Zlatna plaketa za Paunović

PANČEVO, 19. jun 2017. (TV Pančevo) – Posle osvajanja zlatne plakete na pokrajinskom festivalu dečijeg folklornog stvaralaštva, dečiji ansambl viših razreda KUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP, ostvario je uspeh i na republičkom festivalu održanom u Valjevu. Igrači Paunovića predstavili su se igrama iz Kobišnice, a stručni žiri je ocenio nastup ca 97,33, od mogućih sto poena. Igrači su se plasirali među tri najuspešnija ansambla koja su nagrađena zlatnim plaketama.

 

Letnja škola karikature od 1. jula

PANČEVO, 19. jun 2017. (TV Pančevo) – Dom omladine organizuje Letnju školu karikature koju će voditi karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš. Radionice su namenjene deci od 6 do 15 godina i održavaće se u Gradskom parku, svake subote od 9 do 11 časova. Radionice su besplatne, a prvo okupljanje je u subotu, 1. jula. Sve podatke za prijavu zinteresovani mogu naći na sajtu Doma omladine.

   

"Alisa u zemlji čuda" u Apolu

PANČEVO, 19. jun 2017. (TV Pančevo) – Mlađa grupa dece koju predvodi glumica Nataša Balog krunisala je ovu sezonu škole glume predstavom „Alisa u zemlji čuda“. Starija grupa dece predstavila se izvođenjem u „Petru Panu“. Škola glume funkcioniše pri Domu omladine već tri godine i jednom nedeljno pančevačka glumica radi sa decom.

   

Narodnom muzeju milion i šesto hiljada dinara

PANČEVO, 17. jun 2017. (TV Pančevo) – Na konursu Ministarstva kulture Republike Srbije, Narodni muzej u Pančevu dobio je oko milion i 600 hiljada dinara, za realizovanje tri projekta. U pitanju su dva arheološka kao i obnova legata Olge i Stevana Smederevac.

   

Otvorena izložba "Iza ekrana"

PANČEVO, 16. jun 2017. (TV Pančevo) - U Foajeu kulturnog centra, otvorena je izložba fotografija pod nazivom „Realnost. Poredak stvari.“ fotografske „Iza ekrana“. Ova fotografska grupa nastala je u septembru 2015. godine, na inicijativunekoliko zaposlenih u medijima. Svoje radove su prvi put prikazali u galeriji „ŠTAB“ u oktobru iste godine, čime je zvanično i počela sa radom. Članovi grupe ostaju verni ispitivanju medija fotografije, dok su odabrane fotograije prilozi za novo razumevanje realnosti. Izložba će biti otvorena do 30. juna.

   

Muzika iz filmova za kraj Classic festa

PANČEVO, 11. jun 2017. (TV Pančevo) – Muzikom iz filmova u izvođenju Balkanske kamerne akademije, u bašti Narodnog muzeja, zatvoren je sedmi „Classic fest“. Festival klasične kamerne muzike ove godine tajao je tri dana i predstavio je značajne domaće muzičare.