Kultura

 

"Zlatna dirka" drugi put u Ivanovu

PANČEVO, 25. jun 2018. (TV Pančevo) – U Ivanovu se 25. i 26. juna održava međunarodni festival harmonike "Zlatna dirka", na kome učesnici iz zemlje i inostanstvo se takmiče u tome ko najbolje svira harmoniku. Ovaj festival osvoji je srce publike, tako se se smatra prolufinalem takmičenja u sviranju harmonike u Srbiji. Festival podržavaju Vlada AP Vojvodine i Grad Pančevo.

 

Najava jubileja - 49 godina Likovne kolonije "Deliblatski pesak"

PANČEVO, 21. jun 2018. (TV Pančevo) – Radove 49. Likovne kolonije "Deliblatski pesak" nastale prošle godine u Devojačkom bunaru sugrađani mogu pogledati u Narodnom muzeju Pančevo do 26. juna. Ovom izložbom najavljuje se i jubilej - pedesetogodišnjica kolonije.

   

Likovni i poetski konkurs „Ovo je moja Srbija“

PANČEVO, 20. jun 2018. (TV Pančevo) – Završen je prvi likovni i poetski konkurs pod nazivom „Ovo je moja Srbija“ u organizaciji udruženja „Las Hentes“ iz Pančeva. Tema ovogodišnjeg konkursa je „Ovo je moja Srbija – njena istorija i tradicija“.

   

Grad podržao sedam projekata iz oblasti kulture

PANČEVO, 19. jun 2018. (TV Pančevo) – U prvom ciklusu prijava na javni konkurs u oblasti omladinskog sektora Grad je podržao realizaciju sedam projekata. Kako je rekao Nemanja Rotar, Komisija je zadovoljna programima pristiglim u prvoj fazi konkursa otvorenog do 3. novembra 2018. godine.

   

Pančevački karneval: Mnogo osmeha u centru grada

 

PANČEVO, 17. jun 2018. (TV Pančevo) – Velikim vatrometom posle karnevalske povorke, u Pančevu je sinoć završen 16. međunarodni Karneval, na kojem je učestvovalo više od 3 hiljade karnevalista iz Srbije i inostranstva. Više od 30 karnevalskih grupa prodefilovalo je Ulicom vojvode Radomira Putnika, a čitav program nastavljen je do ranih jutarnjih sati u mnogim pančevačkim ugostiteljskim objektima.

   

Karnevalske trupe ugostila uprava Grada

PANČEVO, 16. jun 2018. (TV Pančevo) – Učesnike karnevalskih grupa na najvećoj uličnoj manifestaciji u Srbiji, 16. Pančevačkom međunarodnom karnevalu, tradicionalno su ugostili predstavnici Gradske uprave.