Kultura

 

Dečiji hor "Vokal kids" nastupio na manifestaciji "Kulturno leto"

PANČEVO, 26. avgust 2018. (TV Pančevo) – U okviru „Kulturnog leta“ pančevački hor „Vokal kids“ nastupio je na platou ispred Kulturnog centra. Pančevci su bili u prilici da čuju kako pop, tako i rok muziku u izvođenju naših najmlađih sugrađana.

 

"FreeDom Art" festival: Koncerti, predstava, atelje karikature...

PANČEVO, 25. avgust 2018. (TV Pančevo) – Drugog dana "FreeDom Art" festivala sugrađani su bili u prilici da vide i čuju koncert grupe "Masterblastersi", koncert hora "Čarolija" Leontine Vukomanović, a zatim je usledila predstava "Smrt fašizmu! O ribarima i slobodi" Reflektor teatra Beograd. U toku dana održan je i otvoreni atelje karikaturiste Nikole Dragaša.

   

Hip-hoperi otvorili "Freedom art" festival

PANČEVO, 24. avgust 2018. (TV Pančevo) – U okviru "Freedom art" festivala koji se organizuje četvrtu godinu zaredom Pančevci su na otvaranju imali priliku da vide nastup Hip-hop radionice Doma omladine. Festival je podržao Grad Pančevo.

   

Izdata monografija uzdinskih naivnih slikara

PANČEVO, 22. avgust 2018. (TV Pančevo) – Uzdin, od davnina je poznato po svojim slikarima naivcima. Prvi počeci naivnog slikarstva u Uzdinu vezuju se za 1961. a prošle godine je galerija rumunskog naivnog slikarstva u Uzdinu slavila pola veka postojanja. Povodom ovog jubileja izdata je monografija u kojoj se nalaze portret i biografije slikara, kao i reprodukcije najuspešnijih dela uzdinske škole naivnog slikarstva, koja je osnovana prošle godine.

   

Koncert benda „Zemlja gruva“ u okviru „Kulturnog leta“

PANČEVO 17. avgust 2018. (TV Pančevo) - Ispred platoa Kulturnog centra naši sugrađani imali su priliku da uživaju u muzici benda „Zemlja gruva“. Koncert je organizovan u okviru „Kulturnog leta“.

   

"Ivanovo u fokusu": Slavu uveličao bugarski ambasador

PANČEVO, 15. avgust 2018. (TV Pančevo) – Velika Gospojina, slava u Ivanovu, bila je povod da se okupe kako ljubitelji fotografije tako i visoki zvaničnici, ambasador Bugarske Radko Vlajkov i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov. Oni su otvorili Salon umetničke fotografije, koji se 11. godinu održava u ovom južnobanatskom mestu.