Kultura

 

Vrščani i Kanađani na sceni sa "Paunovićem"

PANČEVO, 25. avgust 2017. (TV Pančevo) – U dvorani Kulturnog centra Pančeva održan je koncert KUD-ova iz Vršca, Toronta i Pančeva, čime je završen 9. Međunarodni festival „Pančevo - grad igre“. Večerašnji program bio je posvećen stvaralaštvu odraslih, ali je jedan deo repertoara prilagođen i za dečje grupe. Organizatori festivala su zadovoljni odzivom učesnika, kao i svim realizovanim aktivnostima u okviru festivala.

 

Stand up komedija na Freedom-u

PANČEVO, 25. avgust 2017. (TV Pančevo) – Freedom art festival svečano je otvoren u Domu omladine izložbom „Linije i oblik: počeci“ Milice Krstić, Ivane Nedeljković i Jelene Stojanović. Drugi deo programa obeležio je nastup hrvatske stend ap komičarke Marine Orsag na platou Milana Mladenovića, kao i nastup „Stand up Džez Rutin“ Jelene Jovović i Dragana Ćaline.

   

Izložba crteža južnobanatske nošnje

PANČEVO, 24. avgust 2017. (TV Pančevo) – Radovi nastali na etnološko-likovnoj radionici u okviru 9. Međunarodnog festivala folklornih ansambala izloženi su na prvom spratu Doma omladine. Mlađe sekcije pančevačkih KUD-ova imale su priliku da se upoznaju sa nošnjama naroda koji žive u Banatu, ali i da sve zanimljive detalje nošnji pretoče na papir.

   

Ana Brateljević i Milan Berginc za Pančevce

PANČEVO, 24. avgust 2017. (TV Pančevo) – Duo "Feerie", koji čine harfistkinja Ana Brateljević i violinista Milan Berginc, održaće koncert u Svetosavskom domu, 25. avgusta od 20 časova. Na programu će biti dela koja su pisana isključivo za duet harfe i violine, ali i obrade koje su pripremili ovo dvoje mladih muzičara. Izvodiće dela čeških kompozitora, particiju za harfu i violinu Sen–Sansa, ali i Šopenov "Nokturno", koji je u origonaloi pisan za klavir.

   

Pesma, druženje i narodne igre

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – Koreografska radionica koju je organizovao KUD “Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo okupila je članove četiri pančevačka KUD-a kako bi uz pesmu i druženje naučili narodne igre Slovaka, Mađara, Rumuna i Srba.

   

Na festivalu u Sutjesci Rumuni iz cele Vojvodine

PANČEVO, 23. avgust 2017. (TV Pančevo) – U Sutjesci je otvoren 57. Veliki festival folklora Rumuna iz Srbije - Vojvodine, na kome je nastupilo više od hiljadu učesnika. Svečanom otvaranju prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, predsednik Nacionalnog saveta rumunske nacionalne manjine Danijel Petrović, predstavnici ambasade Rumunije, predstavnici pravoslavne crkve i drugi brojni gosti.