Kultura

 

Radovi Nikole Dragaša na prvoj samostalnoj izložbi u Beogradu

PANČEVO, 15. decembar 2016. (TV Pančevo) – U organizaciji Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, 15. i 16. decembra u 19 sati, biće održan Prvi festival humora i satire „Velika praznina za veliki let“. Festival počinje otvaranjem izložbe karikatura nagrađenih radova i pančevačkog karikaturiste Nikole Dragaša.

 

Sevdah na koncertu "Divanhane" u Pančevu

PANČEVO, 15. decembar 2016. (TV Pančevo) – Mladi sarajevski sastav Divanhana, koji svoj muzički izraz zasniva na tradicionalnoj muzici Balkana, u okviru koje, naravno, dominira sevdalinka, održao je koncert u sali Kulturnog centra. Bend je početkom 2009. godine, osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu.
   

Film Pančevca Ognjena Glavonića prikazan na 30 festivala

PANČEVO, 14. decembar 2016. (TV Pančevo) - Pančevački reditelj Ognjen Glavonić osvojio je nagrade na brojnim međunarodnim festivalima sa dokumentarnim filmom „Dubina dva“. Ovaj film je premijerno prikazana na Berlinskom festivalu, nakon čega je osvojio preko deset prestižnih priznanja širom sveta.

   

Rođendan japanskog cara u Beogradu

PANČEVO, 10. decembar 2016. (TV Pančevo) – Svečani prijem Ambasade Japana u Srbiji povodom 83. rođendana cara Akihita, održan je u hotelu “Hajat”. Mnogobrojne zvanice pozdravio je ambasador Japana u Srbiji Đuići Takahara. Prisutni su imali mogućnost da probaju japanska pića i specijalitete.

   

Slike Rosele Marini u "Kafe galeriji"

PANČEVO, 10. decembar 2016. (TV Pančevo) – Izložba „Boje mog života” Rosele Marini otvorena je u „Kafe galeriji”. Posetioci će u narednih mesec dana moći da pogledaju 17 slika ove umetnice.

   

„300 godina oslobođenja Banata od Turaka“ u Vršcu

PANČEVO, 9. decembar 2016. (TV Pančevo) - U Gradskom muzeju u Vršcu sinoć je otvorena izložba „300 godina oslobođenja Banata od Turaka“. Posle predstavljanja izložbe Pančevcima, Vršac je prvi grad u kome je Zavod za zaštitu spomenika kulture Pančeva predstavio svoj dvogodišnji istaživački rad. Izložbu će Vrščani moći da pogledaju do 31. decembra.