Kultura

 

"Dani slovenačkog filma" u Apolu

PANČEVO, 21. novembar 2017. (TV Pančevo) – U dvorani Apolo počeli su "Dani slovenačkog filma", koji se ove godine održavaju po treći put. Do 25. novembra Pančevcima će biti prikazano više filmskih ostvarenja različitih žanrova. Prve večeri festivala prikazan je film "Apotpoza".

 

Tradicionalne mađarske pesme za najmlađe

PANČEVO, 20. novembar 2017. (TV Pančevo) – U Mađarskom kulturno-umetničkom društvu „Tamaši Aron“ gostovali su profesori muzičke škole iz Mađarske. Oni su izvodili tradicionalne pesme i učili najmlađe mađarskim narodnim igrama.

   

"Zaštitimo planetu muzikom"

PANČEVO, 17. novembar 2017. (TV Pančevo) – U okviru velikog planetarnog događaja „Climate Keys”, u Kulturnom centru Pančeva, održan je istoimeni koncert na kome je nastupila klaviristkinja prof. Marija Ligeti Balint. Koncert je planetarni događaj koji je osmislila i inicirala kompozitorka i pijanistkinja Lola Perin sa ciljem da okupi pijaniste iz celog sveta zainteresovane da koncertom i interaktivnom pričom stručnih predavača pokrenu publiku na promišljanje na temu klimatskih promena.

   

Skoro pola veka "Tinerecee" u Vojvodini

PANČEVO, 13. novembar 2017. (TV Pančevo) – U amfiteatru Visoke škole strukovnih studija za vaspitače "Mihajlo Palov" u Vršcu, svečano je obeležena 45. godišnjica rumunske štampe za omladinu u Vojvodini i 45. godišnjica časopisa "Tinerecea". Ovaj časopis je jedini te vrste u Srbiji, a namenjen je mladima u zemlji i inostranstvu. Povodom ovog jubileja okupilo se mnogo zvanica i gostiju, među kojima i predstavnici rumunskog konzulata u Vršcu.

   

Završen 17. "Etno glas"

PANČEVO, 12. novembar 2017. (TV Pančevo) – Na završnom koncertu pevačkih grupa 17. Etno glasa, u dvorani Apolo održan je koncert pevačkih grupa. Pored domaćina KUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP, predstavile su se i pevačke grupe iz Slovenije, Kraljeva, Užica, Raške, Trstenika i Gornjeg Milanovca.

   

KUD-ovi iz Švajcarske, Slovenije i Republike Srpske u Pančevu

PANČEVO, 11. novembar 2017. (TV Pančevo) – U okviru manifestacije „Etno-glas“ u Domu Vojske održan je koncert folklornih ansambala. Publici se predstavio prvi ansambl domaćina KUD-a „Stanko Paunović NIS-RNP“, kao i gosti - srpska kulturno-umetnička društva iz Švajcarske, Slovenije i Republike Srpske.