Kultura

 

Otvorena izložba „Mađari u logorima Sovjetskog Saveza 1944-1956“

PANČEVO, 31. januar 2017. (TV Pančevo) – Povodom Spomen godine Gulaga, u Gradskoj biblioteci otvorena je izložba „Mađari u logorima Sovjetskog Saveza 1944-1956“. Izložbu je otvorio dr Atila Pinter, ambasador Mađarske u Srbiji. Cilj je da se dobije prava slika o jednom od najmračnijih perioda Mađarske.

 

Predavanja "Priče o arhitekturi" Miljana Radonjića

PANČEVO, 28. januar 2017. (TV Pančevo) – Arhitekta Miljan Radonjić održao je predavanje o arhitekturi u prostorijama Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“. Ovo je prvo od 20 predavanja iz ciklusa „Priče o arhitekturi“. Predavanja su utorkom od 19 časova u prostorijama Centra za talente.

   

Kuća kulture u Banatskom Novom Selu

PANČEVO, 24. januar 2017. (TV Pančevo) – Dom kulture u Banatskom Novom Selu pravo je mesto kulturnih događanja. Više sadržaja tokom godine doprineli su da je Dom kulture postao seoska institucija u koju se rado odlazi i u kojoj se veselo vežba.

   

Otvorena izložba „Hilandar koji volim“

PANČEVO, 24. januar 2017. (TV Pančevo) – Izložba „Hilandar koji volim“, Rajka R. Karišića otvorena je u foajeu Kulturnog centra. Na izložbi je predstavljeno 50 fotografija manastira Hilandar, nastalih tokom autorovog boravka na Svetoj Gori. Izložba će moći da se pogleda do 6. februara.

   

Otvorena izložba dečijih radova "Likovni trg"

PANČEVO, 20. januar 2017. (TV Pančevo) - Izložba dečjih radova, koji su nastali na likovnim radionicama u okviru projekta Likovni trg otvorena je u prostorijama Dečjeg kulturnog centra. Na izložbi su predstavljeni i radovi umetnika iz udruženja „Svetionik“.

   

Završen prvi "Festival klasičara"

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – Četvrte večeri Festivala klasičara, nastupili su studenti gudačke katedre Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda na sceni Kulturnog centra. Ovim nastupom, završen je prvi festival klasične muzike, a u prethodna tri dana, publika je imala priliku da uživa u koncertu kompozitora, talenata i studenata.