Kultura

 

Prijem ansambla "Venac" iz Gračanice u Gradskoj upravi

PANČEVO, 17. maj 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj upravi Pančeva svečano je dočekan ansambl „Venac“ iz Gračanice. Goste sa Kosova i Metohije primila je članica Gradskog veća Tatjana Božić.

 

Petnaesti Majski dani knjige

PANČEVO, 17. maj 2017. (TV Pančevo) – Petnaesti Majski dani knjige održaće se od 18. do 26. maja. Književni deo programa počeće 22. maja. Šest autora, četiri književne večeri, mnoštvo književnih priznanja samo su neki od sadržaja ove manifestacije koja će, kako su najavili organizatori biti “Najbolji d best of”.

   

"Pariski razgovori" na promociji u Pančevu

PANČEVO, 16. maj 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji Milorada Bate Mihajlovića promovisani su „Pariski razgovori“, knjiga Živadina Mitrovića, koja je nastala za vreme njegovog studiranja na postdiplomskim studijama na Sorboni u Parizu. On je dugogodišnji novinar Studija B, a završio je istoriju umetnosti. Knjiga je objavljena u biblioteci Glasnika 2 u 1.
   

Prvi koncert KUD "Dobrivoje Putnik"

PANČEVO, 15. maj 2017. (TV Pančevo) – Kulturno umetničko društvo „Dobrivoje Putnik“ osnovano je u Pančevu u oktobru prošle godine. Uz veliki trud i napor ovo Kulturno umetničko društvo svoj prvi koncert održalo je u prostorijama Mesne zajednice “Kotež”.

   

Muzejski eksponati u aplikaciji za mobilni telefon

PANČEVO, 15. maj 2017. (TV Pančevo) – Projekat „Potraga u muzeju“, nastao je kao plod saradnje pančevačkog Narodnog muzeja i ETŠ „Nikola Tesla“. Aplikacija predstavlja pokušaj motivacije najmlađih da se zainteresuju za stalnu postavku Muzeja i da kroz jednostavnu igricu, ne protrče samo pored eksponata već nešto i nauče.

   

Otvorena izložba "Moj Banat"

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – U Istorijskom arhivu otvorena je izložba pod nazivom „Moj Banat“, autora Milana Živkovića. Izložba “Moj Banat” predstavlja višedecenijski trud autora da zabeleži autentični život i izgled Banata iz koga i sam potiče i kojem pripada. Izložba će biti otvorena do 22. maja.