Kultura

 

Prva samostalna izložba Nebojše Nadrljanskog

PANČEVO, 31. mart 2017. (TV Pančevo) – U Foajeu Kulturnog centra Pančeva otvorena je prva samostalna izložba fotografija Nebojše Nadrljanskog, pod nazivom „Stare priče“. Izložba će biti otvorena do 10. aprila, a na njoj je izložena 18 fotografija.

 

Foto safari u Ivanovu devetog aprila

PANČEVO, 31. mart 2017. (TV Pančevo) – Deseti po redu Foto-safari, biće održan u nedelju devetog aprila u Ivanovu. Fotografima će na raspolaganju biti čamci za obilazak po vodi kao i traktor sa pikolicom kojim će se napraviti obilazak oko sela. Svaki fotograf će dobiti mapu sela sa obeleženim atraktivnim lokacijama. I ove godine organizatori fotografskog druženja su Dom kulture "Žarko Zrenjanin"i Foto grupa „Dunavac" iz Ivanova .

   

Amira Medunjanin u Kulturnom centru

 

PANČEVO, 27. mart 2017. (TV Pančevo) – Umetnica Amira Medunjanin održala je koncert pred pančevačkom publikom u Kulturnom centru. Pančevci su imali priliku da čuju neke stare, ali i pesme sa novog albuma “Damar”. S obzirom na to da drugi put nastupa u Pančevu Amira Medunjanin kaže da je imala je težak zadatak da odabere čime će se ovoga puta predstaviti.

   

Karavan naive kroz Srbiju

PANČEVO, 26. mart 2017. (TV Pančevo) – Iz Kovačice je danas krenuo “Karavan naive kroz Srbiju”. Slikari iz kovačičke Galerije naivne umetnosti priredili su izložbu svojih dela na otvorenom trgu, a izložbu će u narednom periodu moći da vide i stanovnici nekoliko gradova u Srbiji.

   

Najbolji recitatori u Domu omladine

PANČEVO, 25. mart 2017. (TV Pančevo) – Na 48. Gradskoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog“ u Domu omladine učestvovalo je 115 takmičara razvrstanih u tri kategorije. Organizator takmičenja je Kulturno-prosvetna zajednica uz finansijsku podršku Grada Pančeva.

   

Izložba cveća u Galeriji Milorada Bate Mihailovića

PANČEVO, 23. mart 2017. (TV Pančevo) – Izložbe pod nazivom „Trnoružičnjak“, „Cvetna bašta“ i „Iza beline“, otvorene su u Galeriji Milorada Bate Mihailovića. Autorke su se predstavile crtežima i kolažiranim radovima koji su rađeni u tehnici akvarel, a preovladavaju floralne površine, uz aplicirane detalje preuzete sa odevnih predmeta. Izložba će biti otvorena do 7. aprila.