Kultura

 

"Zlatna dirka" prvi put u Ivanovu

PANČEVO, 27. jun 2017. (TV Pančevo) – U Ivanovu je ove godine prvi put organizovan Međunarodni festival harmonike „Zlatna dirka“ u organizaciji Doma kulture „Žarko Zrenjanin“ iz Ivanova i Udruženja estradnih umetnika „Balkan“ iz Pančeva. Na festivalu su učestvovali takmičari iz svih balkanskih zemalja, koji su se takmičili u četiri kategorije.

 

Prvo baletsko takmičenje “Kostadinka Dina Nikolić”

PANČEVO, 25. jun 2017. (TV Pančevo) – Baletska škola “Dimitrije Parlić” organizuje prvo baletsko takmičenje “Kostadinka Dina Nikolić” u Kulturnom centru. Mlade balerine i baletani takmiče se u dve kategorije - klasični balet i savremene igre. Takmiči se oko 40 učesnika, a takmičenje traje do 27. juna. Takmičenje organizuje baletska škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

   

Bogat program tokom leta u Kulturnom centru

PANČEVO, 25. jun 2017. (TV Pančevo) – Od početka godine publika je u Kulturnom centru mogla da isprati različite koncerte. Koncertnu sezonu obeležio je Festival klasične i kamerne muzike, čiji je program organizovan na tri lokacije. Organizatori najavljuju i zanimljiv program tokom leta.

   

Nemanja Rotar ugostio KUD "Stanko Paunović"

PANČEVO, 22. jun 2017. (TV Pančevo) - U Gradskoj upravi upriličen je prijem ansambla viših razreda Kulturno umetničkog društva ''Stanko Paunović” NIS-RNP, povodom osvajanja zlatne plakete na republičkom festival održanom u Valjevu. Dečiji ansambl viših razreda ugostio je Nemanja Rotar, član gradsko gveća zadužen za kulturu i omladinu.

   

Izložba grafika i crteža u Istorijskom Arhivu Pančeva

PANČEVO, 21. jun 2017. (TV Pančevo) – U Istorijskom Arhivu Pančeva, otvorena je izložba grafika i crteža istaknute umetnice Milice Bjelanović. Umetnica je prikazala ne samo skorašnje radove već i one koji su nastali pre nekoliko godina, zaokruživši izložbom „Svetline“, priču započetu još 2015. godine.

   

Monodrama u dvorištu Narodnog muzeja

PANČEVO, 20. jun 2017. (TV Pančevo) – U Dvorištu Narodnog muzeja, Darko Markov, predstavio se pančevačkoj publici monodramom „Sumrak u bečkom haustoru“ urađenoj prema istoimenom romanu. Markov je pisac, glumac i producent ove predstave koja opisuje život jednog čoveka koji je otišao da živi i radi u Austriji. Predstava je odigrana 42 puta, kako u Austriji, tako i u Srbiji.