Kultura

 

"Dani pančevačkog roka" ispred Kulturnog centra

PANČEVO, 31. avgust 2018. (TV Pančevo) – Na platou ispred Kulturnog centra Pančevci su imali priliku da prisustvuju "Danima pančevačkog rokenrola". Pančevački bendovi svirali su za sugrađane u četvrtak, a program se nastavlja u petak. Organizator je Udruženje rok muzičara Pančeva.

 

Igrom i pesmom kroz Crepaju – defile folklornog bogatstva

PANČEVO, 30. avgust 2018. (TV Pančevo) – U organizaciji Kulturno-umetničkog društva "Sveti Sava" iz Crepaje održana je tradicionalna manifestacija "Igrom i pesmom kroz Crepaju". Otpočela je defileom fijakera i folkloraša kroz mesto, a zatim je održan koncert i organizovano druženje.

   

Ansambl "Rosianočka" obogatio program „Kulturnog leta“

PANČEVO, 28. avgust 2018. (TV Pančevo) – Ansambl "Rosianočka" iz Sankt Peterburga u obilasku je Srbije, a u okviru „Kulturnog leta“ nastupili su na platou ispred Kulturnog centra.

   

IZLOŽBA "SLOVAČKA LEPOTA" PUTUJE U BRATISLAVU ZA DAN USTAVNOSTI SLOVAČKE REPUBLIKE

PANČEVO, 28. avgust 2018. (TV Pančevo) – Ekluzivna izložba umetničkih fotografija Slovačka lepota, dvojice autora Pavel Surovog i Branislava Kokavca biće svečano otvorena 1. septebra u Galeriji zapadna terasa Bratislavskog zamka za dan ustavnosti Slovačke republike. Organizatorom izložbe je Kulturni centar Kisač i Parlament Slovačke Republike uz finacijsku pomoć Grada Novog Sada i Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture. Izložbu će otvoriti njegova ekslencija predsednik parlamenta Andrej Danko a ovom prilikom će biti upriličeno i svečano krštenje kapitalne knjige Slovačka lepota. Ovo je po prvi put da neko iz Srbije izlaže na najlukruativnijem mestu na Bratislavskom zamku (radi se o dvorcu Marije terezije kde je ona bila krunisana i leti provodila vreme). Izložbi će prisustovaće brojni funkcioneri Slovačke republike kao i Republike Srbije.

   

Saša Matić u Crepaji na Veliku Gospojinu

PANČEVO, 27. avgust 2018. (TV Pančevo) – Velikogospojinski dani ove godine se obeležavaju u Crepaji punih sedam dana, od 22. do 29. avgusta. Organizator je Turistička organizacija Kovačice uz podršku Mesne zajednice, a na sam dan Velike Gospojine nastupiće jedan od najpoznatijih pevača folk muzike Saša Matić.

   

Zvonko Bogdan 28. avgusta u bašti Stare pivare

PANČEVO, 27. avgust 2018. (TV Pančevo) – Legendarni pevač i kompozitor muzike sa ovih prostora Zvonko Bogdan nastupiće sa svojim orkestrom u utorak, 28. avgusta, u bašti Stare pivare od 20 sati.