Kultura

 

Bogata kulturna ponuda za vikend

PANČEVO, 10. mart 2017. (TV Pančevo) – Ekipa regionalne RTV Pančevo pitala je sugrađane kako će provesti slobodno vreme ovog vikenda.

 

“Pohvala ruci/povratak ruci” u Galeriji savremene umetnosti

PANČEVO, 10. mart 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba reljefa crteža i prostornih crteža pod nazivom “Pohvala ruci/povratak ruci” Tatjane Milutinović-Vondraček. Publika u Pančevu izložbu će moći da pogleda do 17. marta.

   

"Božanstveni bezbožnici" u Galeriji Bate Mihailovića

PANČEVO, 9. mart 2017. (TV Pančevo) - Sanja Domažet književnica i profesorka na Fakultetu političkih nauka, predstavila je drugo izdanje knjige „Božanstveni bezbožnici“, u galeriji Milorada Bate Mihailovića. Pored autorke o delu je govora i Gordana Milosavljević Stojanović, urednica knjige.

   

U Samošu otvorena izložba slika

PANČEVO, 7. mart 2017. (TV Pančevo) – U Samošu je otvorena izložba slika koje je selu poklonio Vladimir Fijat, kolekcionar umetničkih dela i kuvar na dvoru kneza Pavla. Vladimir Fijat je selu ostavio 300 slika, od kojih je sačuvano oko 100, dok su ostale pokradene. Na otvaranju izložbe bilo je dosta stanovnika Samoša, ali i Kovačice, Pančeva i drugih mesta.

   

Promocija knjige "Između ambicija i iluzija,nuklearna politika Jugoslavije od 1945. do 1990. godine“

PANČEVO, 7. mart 2017. (TV Pančevo) - Promocija knjige „Između ambicija i iluzija, nuklearna politika Jugoslavije od 1945. do 1990. godine“, autora Dragomira Bondzica odrzana je u Gradskoj biblioteci. Knjiga obuhvata posleratni period Jugoslavije do ranih devedesetih godina. Svi zainteresovani knjigu mogu nabaviti u Institutu za savremenu istoriju, na Trgu Nikole Pašića broj 11 u Beogradu.

   

Konkurs za kulturu do 20. marta

PANČEVO, 6. mart 2017. (TV Pančevo) – Grad Pančevo je krajem februara raspisao konkurs za sufinansiranje, odnosno finansiranje projekata u kulturi. Od ove godine na konkurs mogu da se prijave udruženja, ustanove i pojedinci van teritorije Pančeva, s tim da programi moraju da se realizuju na teritoriji grada.