Kultura

 

Festival podvodnog filma u Pančevu

PANČEVO, 20. mart 2018. (TV Pančevo) – Povodom Međunarodnog dana voda Klub podvodnih aktivnosti Pančeva, u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva, 15. put organizovao je Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije.

 

Očuvanje baštine realizacijom kulturne strategije

PANČEVO, 17. mart 2018. (TV Pančevo) – U Beogradu je na leto najavljeno otvaranje rekonstruisanog Narodnog muzeja posle dugogodišnje pauze. U isto vreme, u Pančevu se nastavljaju aktivnosti na realizaciji strategije kulturnog razvoja grada sa fokusom na očuvanje baštine i unapređenje umetničkih sadržaja grada.

   

Četvrt veka Zavoda za zaštitu spomenika

PANČEVO, 16. mart 2018. (TV Pančevo) – U Narodnom muzeju u Pančevu obeleženo je 25 godina postojanja Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančeva. Riznica kulturne baštine Južnog Banata je velika i bogata, veoma je značajno njeno očuvanje, što je i uloga pančevačkog Zavoda za zaštitu spomenika.

   

Izložba „Omaž Oivi Toiki“ Ivane Ivanović

PANČEVO, 14. mart 2018. (TV Pančevo) – U pančevačkoj Galeriji savremene umetnosti, otvorena je izložba „Omaž Oivi Toiki“ beogradske umetnice Ivane Ivanović.

   

„Dom je kuća za sve – od Ruske bolnice do modernog Doma omladine"

PANČEVO, 13. mart 2018. (TV Pančevo) – Manifestacija „Otvorena vrata“ upriličena je u Domu omladine povodom završetka projekta „Dom je kuća za sve – od Ruske bolnice do modernog Doma omladine". Sredstva je obezbedio NIS putem projekta radova „Zajednici zajedno“.

   

Udruženim snagama za Bukura

PANČEVO, 7. mart 2018. (TV Pančevo) –Mnogobrojni pančevački rok bendovi i Dom omladine organizovali su humanitarnu akciju za Aleksandra Bukura, koji boluje od leukemije. Pre deset meseci njemu je izvršena transplatacija matičnih ćelija, ali se bolest vratila.