Kultura

 

Muzički put oko sveta pančevačkih duvača

PANČEVO, 10. februar 2017. (TV Pančevo) –Pančevački duvački orkestar održao je koncert u Dvorani Kulturnog centra. Ovaj orkestar, koji je osnovan 2015. pod okriljem Muzičkog centra, izveo je pančevačkoj publici 14 numera.

 

"30x30" i u Pančevu

PANČEVO, 4. februar 2017. (TV Pančevo) - Zrenjaninski umetnik Milutin Mićić jedanaest godina realizuje projekat “30x30”, a gradovi širom Srbije imaju priliku da postave izabrane i nagrađene radove u svojim galerijskim prostorima. Pančevo je jedan od tih gradova, pa je, po tradiciji, u Savremenoj galeriji otvorena izložba dela radova pristiglih na konkurs “30x30”.

   

Književno veče Šljivančanina u Starčevu i Opovu

PANČEVO, 3. februar 2017. (TV Pančevo) – Pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin, održao je u Opovu i u Starčevu promociju svojih knjiga “Branio sam istinu“, Sine, budi čovek“ i „Med i žuč“. Šljivančanin je u svojim knjigama napisao o zbivanjima u ratu iz 1991. godine i njegovoj vojničkoj ulozi u tom ratu, o haškoj optužnici i suđenju kao i kako se branio i borio za istinu.

   

Kultura u Glogonju

PANČEVO, 30. januar 2017. (TV Pančevo) – Zaposleni u Domu kulture “Mladost” u Glogonju godinama rade i čine napore da u ovom malom pančevačkom selu ima kulturnih dešavanja. U svojim težnjama uspevaju, bez obzira što seoski domovi kulture imaju mala sredstva za aktivnosti, pa su im, na određen način, vezane ruke. Za razliku od grada gde se svake sedmice održava neka manifestacija ili festival, u selima je taj broj značajno manji.

   

Otvorena izložba „Mađari u logorima Sovjetskog Saveza 1944-1956“

PANČEVO, 31. januar 2017. (TV Pančevo) – Povodom Spomen godine Gulaga, u Gradskoj biblioteci otvorena je izložba „Mađari u logorima Sovjetskog Saveza 1944-1956“. Izložbu je otvorio dr Atila Pinter, ambasador Mađarske u Srbiji. Cilj je da se dobije prava slika o jednom od najmračnijih perioda Mađarske.

   

Predavanja "Priče o arhitekturi" Miljana Radonjića

PANČEVO, 28. januar 2017. (TV Pančevo) – Arhitekta Miljan Radonjić održao je predavanje o arhitekturi u prostorijama Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“. Ovo je prvo od 20 predavanja iz ciklusa „Priče o arhitekturi“. Predavanja su utorkom od 19 časova u prostorijama Centra za talente.