Kultura

 

„Epoha Nemanjića“ u Gradskoj biblioteci Pančevo

PANČEVO, 29. septembar 2018. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci Pančevo održana je multimedijalna video prezentacija i prikazan je kratak film „Epoha Nemanjića“ autora, Dušana Todorovića. Književnica Janja Todorović tom prilikom održala je predavanje pod nazivom „Svetorodni Nemanjići“.

 

Ethno.com u petak i subotu

PANČEVO, 27. septembar 2018. (TV Pančevo) – Muzički festival "Ethno.com" održaće se u Pančevu šesnaesti put, 28. i 29. septembra u organizaciji Kulturnog centra Pančeva. Umetnički direkor festivala, Filip Krumes, odabrao je dva koncerta i muzičku predstavu koji na najbolji način sumiraju domaću world music scenu.

   

Prezentacija projekta "Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa"

PANČEVO, 20. septembar 2018. (TV Pančevo) – Srpsko arheološko društvo pokrenulo je projekat "Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa", čiji je cilj da kroz saradnju sa stručnim službama lokalnih samouprava, narodnim muzejima, školama ukažu na značaj očuvanja arehološkog nasleđa. Predavanje na ovu temu održano je i u Pančevu.

   

Izložba "Fototipologija svetiljki pančevačkog parka" u Kulturnom centru

PANČEVO, 19. septembar 2018. (TV Pančevo) – Izložba pod nazivom "Fototipologija svetiljki pančevačkog parka" Katarine Marčetić otvorena je u foajeu Kulturnog centra Pančevo i trajaće do 28. septembra. Ovo je treća samostalna izložba mlade umetnice, ali prva u našem gradu.

   

Digitalizacija Narodnog muzeja u Pančevu

PANČEVO, 14. septembar 2018. (TV Pančevo) – Digitalizacija kulturne građe značajna je za promociju kulturnih sadržaja i baštine, kako domaćoj, tako i međunarodnoj javnosti. Jedan od pozitivnih efekata otvaranja Virtuelnog muzeja u Pančevu je veći broj posetilaca.

   

Jedinstven repertoar na Pančevo film festivalu

PANČEVO, 6. septembar 2018. (TV Pančevo) – Pančevo film festival peti po redu otvoren je u Dvorani Kulturnog centra. Na otvaranju je prikazan dokumentarni film "4 godine u 10 minuta" Mladena Kovačevića.