Kultura

 

Više sredstava za kulturu

PANČEVO, 23. maj 2017. (TV Pančevo) – Iz Gradskog budžeta ove godine je izdvojeno 30 odsto više novca u odnosu na prošlu godinu. Kako je rekao Nemanja Rotar, većnik zadužen za kulturu, prilikom odabira kulturnog programa vodi se računa o potrebama publike, a ove godine je najavio i više muzičkih sadržaja u gradu.

 

Izložba Miloša Šobajića u Savremenoj galeriji

PANČEVO, 21. maj 2017. (TV Pančevo) – Izložba „Gušenje i bežanje“ Miloša Šobajića otvorena je u Galeriji savremene umetnosti. Autor je kroz dve celine prikazao sliku društva koje uprkos pritiscima apsolutne svetske sile i dalje uspeva da misli svojom glavom. Izložba je otvorena do 6. juna.

   

"Noć muzeja" u Pančevu

PANČEVO, 21. maj 2017. (TV Pančevo) - Međunarodna manifestacija „Noć muzeja“ izvukla je i starije i mlade, na ulice grada Pančeva koji su imali prilike da na dva mesta posete premijerne izložbe i sadržaje osmišljene samo za tu noć. Narodni muzej Pančevo i muzej pivarstva “Đorđe Vajfert” bili su otvoreni za sve one koji su želeli bogatim programima da utole svoju glad za kulturom.

   

Ansambl "Venac" u Pančevu

PANČEVO, 19. maj 2017. (TV Pančevo) – Ansambl „Venac“ sa Kosova i Metohije održao je koncert u dvorani Kulturnog centra Pančeva. Pančevačka publika bila je u prilici da prisustvuje izvođenju narodnih igara i pesama, kojima poseban pečat daje prostor sa koga „Venac“ potiče.

   

"Landspace" u foajeu Kulturnog centra

PANČEVO, 18. maj 2017. (TV Pančevo) – U foajeu Kulturnog centra otvorena je izložba pod nazivom „Landspace“ autorke Milene Vučković. 20 radova na papiru naši sugrađani moći će da posete do 30. maja.

   

Muzej pivarstva „Đorđe Vajfert“ u Noći muzeja

PANČEVO, 18. maj 2017. (TV Pančevo) – Šta je to „Kraft-revolucija“ , a šta su „Misterije Vajferta“ i kakva je veza između kamena mudrosti i proizvodnje piva, svi zainteresovani mogu da saznaju, ako posete 14. po redu „Noć muzeja“ koja će se u našem gradu održati u Muzeju pivarstva „Đorđe Vajfert“ kao završnica Evropske noći muzeja.