Kultura

 

Otvoren 4. PAFF

PANČEVO, 6. septembar 2017. (TV Pančevo) – Projekcijom filma „Ne gledaj mi u pijat“, svečano je otvoren četvrti Pančevo film festival - PAFF. Festival obuhvata sedam programskih celina uz brojne prateće programe kao što su radionice, izložbe, koncerti i muzičke večeri. Ove godine u okviru glavne PAFF selekcije za nagradu Svetionik takmičiće se osam dugometražnih filmova. PAFF će trajati do 10. septembra, a ulaz na sve filmske projekcije je besplatan.

 

Izložba „Blago nama deci što smo taki mali“ u Narodnom muzeju

PANČEVO, 6. septembar 2017. (TV Pančevo) – U Narodnom muzeju Pančevo otvorena je izožba Etnološkog odeljenja Narodnog muzeja Zrenjanin pod nazivom „Blago nama deci što smo taki mali“ - Detinjstvo u tradicionalnoj porodici. Cilj izložbe je da predstavi kultura sa ovog područja.

   

"Duh koji pokreće" u Galeriji Kulturnog centra

PANČEVO, 4.septembar 2017. (TV Pančevo) – Samostalna izložba crteža autora Selmana Trtovca, pod nazivom: "Duh koji pokreće", otvorena je u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva. Pančevci će moći da posetе izložbu do 15. septembra.
   

Četvrti PAFF od 6. do 10. septembra

PANČEVO, 3. septembar 2017. (TV Pančevo) – Pančevo film festival, internacionalni takmičarski festival autorskog dugometražnog i kratkog filma, četvrti put se održava u našem gradu. Od 6. do 10. septembra pančevačka publika biće u prilici da vidi ostvarenja mnogih autora. Festival se organizuje u saradnji sa Domom omladine i Centrom za kulturu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Grada Pančeva.

   

Dobar rok za Pančevce

PANČEVO, 1. septembar 2017. (TV Pančevo) - Na platou ispred Kulturnog Centra Pančeva, druge večeri “Pančevačkog rokenrola”, publika je imala priliku da uživa u dobroj rock muzici u izvođenju bendova 200+, Rampa, Vlada Nedelja, Kreativni nered i Gunj.

   

Od "Sindroma" do "Frižidera" u centru Pančeva

PANČEVO, 31. avgust 2017. (TV Pančevo) –Udruženje rok muzičara Pančevo i ove godine organizovalo je Večeri pančevačkog rokenrola. Na manifestaciji je učestvovalo 9 bendova različitih generacija koji su svirali muziku raznih žanrova.