Kultura

 

Radionica "Pozdrav Japanu" u Narodnom muzeju

PANČEVO, 9. jul 2017. (TV Pančevo) – U bašti Narodnog Muzeja, organizovana je radionica slikanja i crtanja, na kojoj su slikari Vojkan Morar i japanac Kacumi Cuđi prikazali čari slikarstva. Tema radionice bila je „Pozdrav Japanu“, a prisutni su slikali različita obeležja vezana za tu državu. Na radionici je bio prisutan veliki broj mladih i starijih sugrađana.

 

Bogato kulturno leto

PANČEVO, 9. jul 2017. (TV Pančevo) – Grad Pančevo u saradnji sa gradskim ustanovama kulture i ove godine, u letnjim mesecima, organizuje „Pančevačko kulturno leto 2017“. Na više lokacija u gradu, biće priređeni različiti kulturni događaji za decu i odrasle.

   

Otvorena izložba Vojkana Morara i Katsumija Cuđija

PANČEVO, 5. jul 2017. (TV Pančevo) - U Narodnom muzeju Pančevo, otvorena je izložba slika manjih formata pančevačkog umetnika Vojkana Morara i japanskog slikara Katsumija Cuđija. Vojkan Morar svojom posebnom tehnikom dočarava paralelni svet anđela i svet onostranog, umetnik iz Japana slika stilizovane predstave urbanog života. Izložba će biti otvorena do 4. avgusta.

   

Otvorena izložba Božura Ivanovića

PANČEVO, 4.jul 2017. (TV Pančevo) – U Foajeu Kulturnog centra, otvorena je izložba crteža i dokumentarnih materijala Božura Ivanovića. Izložba predstavlja umetnički pogled na srpsko selo i ambare, po kojima je Vojvodina poznata u celom svetu. Božur Ivanović se pored slikarstva bavio i scenografijom, pedagoškim radom, grafičkim dizajnom,kao i restauracijom fresaka. Izložba će u Kulturnom centru biti otvorena do 28. jula 2017. godine.

   

Deseti festival trubača u Banatskom Novom Selu

PANČEVO, 2. jul 2017. (TV Pančevo) – U Banatskom Novom Selu održan je 10. Festival trubača "Banatska truba - trompeta banatana", jedna od muzičkih manifestacija sa najdužom tradicijom u ovom mestu.

   

Lara Rodrigez Ristić najbolja na baletskom takmičenju „Kostadinka Dina Nikolić“

PANČEVO, 27. jun 2017. (TV Pančevo) - Baletska škola “Dimitrije Parlić” organizovala je prvo baletsko takmičenje pod nazivom „Kostadinka Dina Nikolić“ u Kulturnom centru. Balerine i baletani, takmičili su se u dve kategorije - klasični balet i savremene igre. Nagrada Grand pri, dodeljena je Lari Rodrigez Ristić. Takmičenje je organizovano pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.