Kultura

 

Muzejski eksponati u aplikaciji za mobilni telefon

PANČEVO, 15. maj 2017. (TV Pančevo) – Projekat „Potraga u muzeju“, nastao je kao plod saradnje pančevačkog Narodnog muzeja i ETŠ „Nikola Tesla“. Aplikacija predstavlja pokušaj motivacije najmlađih da se zainteresuju za stalnu postavku Muzeja i da kroz jednostavnu igricu, ne protrče samo pored eksponata već nešto i nauče.

 

Otvorena izložba "Moj Banat"

PANČEVO, 13. maj 2017. (TV Pančevo) – U Istorijskom arhivu otvorena je izložba pod nazivom „Moj Banat“, autora Milana Živkovića. Izložba “Moj Banat” predstavlja višedecenijski trud autora da zabeleži autentični život i izgled Banata iz koga i sam potiče i kojem pripada. Izložba će biti otvorena do 22. maja.

   

40 gradova deo manifestacije "Muzeji Srbije - 10 dana od 10 do 10"

PANČEVO, 10. maj 2017. (TV Pančevo) – Manifestacija "Muzeji Srbije - deset dana od deset do deset" održaće se od 11. do 20. maja i na njoj će se predstaviti 90 institucija kulture u 40 gradova i mesta u Srbiji. Ulaz na sve programe tokom manifestacije je besplatan.

   

Više od 800 izvođača na Zonskoj smotri muzičko-folklornog stvaralaštva

PANČEVO, 8. maj 2017. (TV Pančevo) – U Kulturnom centru u Pančevu, održana je 56. Zonska smotra muzičko folklornog stvaralaštva dece Južnog Banata. Na smotri je učestvovalo više od 800 izvođača, a najbolji ansambli će se plasirati na Pokrajinsko takmičenje, 14. maja u Bačkoj Topoli. Organizator Zonske smotre je Kulturno prosvetna zajednica Pančevo, a takmičenje je finansijski podržao Grad.

   

„Mrtva voda“ u Galeriji

PANČEVO, 6. maj 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji savremene umetnosti u Pančevu otvorena je izložba instalacija „Mrtva voda“ autora Gorana Despotovskog. Posetioci će do 17. maja moći da vide umetničke radove „Izostajanje“, „Ironija“ i „Sistem ravnoteže“.

   

„Crno polje“ u Galeriji Bate Mihailovića

PANČEVO, 5. maj 2017. (TV Pančevo) – U Galeriji Milorada Bate Mihailovića otvorena je izložba pod nazivom „Crno polje“. Dragana Stevanović predstavila se crtežima iz različitih ciklusa, koji su nastajali u proteklih desetak godina, a Goran Jureša se predstavio crtežima velikih formata iz ciklusa "Hana Kšiževska". Izložba dvoje akademskih umetnika iz Novog Sada i Beograda biće otvorena do 19. maja.