Kultura

 

Prvo baletsko takmičenje “Kostadinka Dina Nikolić”

PANČEVO, 25. jun 2017. (TV Pančevo) – Baletska škola “Dimitrije Parlić” organizuje prvo baletsko takmičenje “Kostadinka Dina Nikolić” u Kulturnom centru. Mlade balerine i baletani takmiče se u dve kategorije - klasični balet i savremene igre. Takmiči se oko 40 učesnika, a takmičenje traje do 27. juna. Takmičenje organizuje baletska škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

 

Bogat program tokom leta u Kulturnom centru

PANČEVO, 25. jun 2017. (TV Pančevo) – Od početka godine publika je u Kulturnom centru mogla da isprati različite koncerte. Koncertnu sezonu obeležio je Festival klasične i kamerne muzike, čiji je program organizovan na tri lokacije. Organizatori najavljuju i zanimljiv program tokom leta.

   

Nemanja Rotar ugostio KUD "Stanko Paunović"

PANČEVO, 22. jun 2017. (TV Pančevo) - U Gradskoj upravi upriličen je prijem ansambla viših razreda Kulturno umetničkog društva ''Stanko Paunović” NIS-RNP, povodom osvajanja zlatne plakete na republičkom festival održanom u Valjevu. Dečiji ansambl viših razreda ugostio je Nemanja Rotar, član gradsko gveća zadužen za kulturu i omladinu.

   

Izložba grafika i crteža u Istorijskom Arhivu Pančeva

PANČEVO, 21. jun 2017. (TV Pančevo) – U Istorijskom Arhivu Pančeva, otvorena je izložba grafika i crteža istaknute umetnice Milice Bjelanović. Umetnica je prikazala ne samo skorašnje radove već i one koji su nastali pre nekoliko godina, zaokruživši izložbom „Svetline“, priču započetu još 2015. godine.

   

Monodrama u dvorištu Narodnog muzeja

PANČEVO, 20. jun 2017. (TV Pančevo) – U Dvorištu Narodnog muzeja, Darko Markov, predstavio se pančevačkoj publici monodramom „Sumrak u bečkom haustoru“ urađenoj prema istoimenom romanu. Markov je pisac, glumac i producent ove predstave koja opisuje život jednog čoveka koji je otišao da živi i radi u Austriji. Predstava je odigrana 42 puta, kako u Austriji, tako i u Srbiji.

   

Zlatna plaketa za Paunović

PANČEVO, 19. jun 2017. (TV Pančevo) – Posle osvajanja zlatne plakete na pokrajinskom festivalu dečijeg folklornog stvaralaštva, dečiji ansambl viših razreda KUD-a „Stanko Paunović“ NIS-RNP, ostvario je uspeh i na republičkom festivalu održanom u Valjevu. Igrači Paunovića predstavili su se igrama iz Kobišnice, a stručni žiri je ocenio nastup ca 97,33, od mogućih sto poena. Igrači su se plasirali među tri najuspešnija ansambla koja su nagrađena zlatnim plaketama.