Kultura

 

"Jedna knjiga-jedan grad" u Gradskoj biblioteci od 26. do 29. decembra

PANČEVO, 22. decembar 2016. (TV Pančevo) – Od 26. do 29. decembra, Gradska biblioteka je šesti put domaćin manifestacije “Jedna knjiga-jedan grad”. Cilj manifestacije je porast interesovanja za knjigu i umetnost uopšte, a u fokusu manifestacije je roman “Bezverje” Ivana Ivačkovića.

 

Izložba poznatih slikara u Domu “Srce u Jabuci”

PANČEVO, 22. decembar 2016. (TV Pančevo) – U Domu “Srce u Jabuci” naredne dve nedelje posetioci će moći da vide izložbu slika poznatih slikara. Jonel Popović, Emil Sfera, Čedomir Kesić, Tomislav Suhecki, Dragoslav i Olivera Husar samo su neki od brojnih umetnika koji su letos stvarali u koloniji, a koji su izložili svoja platna u Domu “Srce u Jabuci”.

   

Prijem za uspešnog režisera Glavonića

PANČEVO, 21. decembar 2016. (TV Pančevo) – Nemanja Rotar, član Gradskog veća čestitao je Ognjenu Glavoniću na uspesima koje je ovaj mladi pančevački režiser ostvario na filmskim festivalima širom sveta. Najveće priznanje Glavoniću je stiglo iz Firence gde je dokumentarni film "Dubina dva" osvojio prvu nagradu.

   

Eksponati Istorijskog arhiva za tri veka slobode Pančeva

PANČEVO, 19. decembar 2016. (TV Pančevo) – Povodom 300 godina oslobođenja Pančeva od Turaka, u Istorijskom arhivu je otvorena izložba autora Milana Jakšića. Na izložbi je predstavljeno oko 30 radova, koji prikazuju važne ličnosti i događaje za naš grad u protekla tri veka.

   

Godišnjim koncertom sumirali rezultate

 

PANČEVO, 18. decembar 2016. (TV Pančevo) – Pred mnogobrojnom publikom u Hali sportova održan je generacijski koncert KUD “Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo, na kome je nastupilo više od 500 učesnika. Na koncertu su izvedene koreografije sa festivala na kojima je ovo kulturno-umetničko društvo nastupalo tokom godine. Početkom naredne godine kulturno-umetničko društvo očekuje Republičko takmičenje u Čačku.

   

"Abrašević" koncertom obeležio uspešnu godinu

PANČEVO, 18. decembar 2016. (TV Pančevo) - Uspešnu godinu, koju su obeležile tri turneje, KUD „Abrašević“ završava godišnjim koncertom u Dvorani Kulturnog centra. Osim članova Društva, publici su se predstavili i članovi KUD-a „Abrašević“ Valjevo koreografijama „Dalmatinska poskočica“, „Glamočko nemo kolo“ i „Jedan dečji dan“, u izvođenju najmlađih učesnika Društva.