Kultura

 

"Tebe Boga hvalim" premijerno na otvaranju Dana duhovne muzike

PANČEVO, 3. novembar 2017. (TV Pančevo) – Anđeoski glasovi zaorili su se večeras Svetouspenskim hramom, a svečano otvaranje dvadesetih Dana duhovne muzike, obeležilo je premijerno izvođenje kompozicije "Tebe Boga hvalim" Tihomira Popovića. Prve večeri međunarodne manifestacije, u Pančevu su nastupali horovi iz Novog Sada, Obrenovca i Trsta.

 

Bern i Lovano otvorili jubilarni Džez festival u Pančevu

PANČEVO, 3. novembar 2017. (TV Pančevo) - Nastupom Tima Berna i Džoa Lovana u Dvorani Kulturnog centra Pančeva otvoren je 20. Pančevački džez festival. Tokom trajanja festivala publika će imati prilike da vidi svetske zvezde, kao i nastupe domaćih muzičara.

   

20. Pančevački džez festival

PANČEVO, 2. novembar 2017. (TV Pančevo) – Saksofonista Džo Lovano, muzičar koji na svetskoj džez sceni opstaje već decenijama, otvorio je prvo veče jubilarnog 20. Pančevačkog džez festivala. Osim Lovana, prve večeri, publici će se predstaviti i američki saksofonista Tim Bern sa svojim sastavom "Snakeoil".

   

Izložba fotografija Zorana Jovanovića Mačka u Brestovcu

PANČEVO, 30. oktobar 2017. (TV Pančevo) - Fotoreporter "Večernjih Novosti" Pančevac, Zoran Jovanović Mačak izložio je fotografije u Domu kulture u Banatskom Brestovcu. "Romantika naših dana" je izložba koju bi valjalo da vide i drugi poklonici fotografije u Pančevu i okolini.

   

Satira i humor 7. "Žaoke"

PANČEVO, 29. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U okviru Festivala humora i satire "Žaoka" Kačarevcima su se obratili poznati srpski aforističari, kao i Goran Mrakić iz Rumunije. Goran Ćeličanin predstavio se izložbom karikatura u kačarevačkom Domu omladine, a Festival je održan sedmi put.

   

U Kačarevu održana "Mala žaoka"

PANČEVO, 28. oktobar 2017. (TV Pančevo) – U Kačarevu je održana "Mala žaoka", manifestacija za koju se sve više zna, a koja se održava u okviru festivala humora i satire "Žaoka". Nagrađeni su najbolji mladi aforističari, a u okviru festivala koji ima međunarodni karakter, danas su se Kačarevcima predstavili i aforističari iz zemlje i inostranstva.