Kultura

 

Završetak radova na svetionicima

PANČEVO, 28. avgust 2017. (TV Pančevo) – Radovi na rekonstrkciji svetionika, dva najznačajnija simbola grada Pančeva, uskoro će biti završeni. Sanacija obale utvrde levog svetionika, koja je u toku, finansiralo je Ministarstvo kulture i koštalo je 5 miliona dinara.

 

Slikanje u tišini Peščare

PANČEVO, 27. avgust 2017. (TV Pančevo) – Sedamnaestoro likovnih umetnika iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Republike Srpske i Francuske okupilo se na jubilarnoj 49. Likovnoj koloniji „Deliblatski pesak“. Ekipa Televizije Pančevo posetila je umetnike i zabeležila deo njihovog stvaralačkog ambijenta.

   

40 godina saradnje Paunovića i NIS-a

PANČEVO, 26. avgust 2017. (TV Pančevo) – Kulturno-umetničko društvo „Stanko Paunović“ i NIS Rafinerije nafte Pančevo ove godine obeležavaju 40 godina saradnje. Zahvaljujući sponzorstvu i dobroj saradnji, članovima Društva omogućena su brojna putovanja i turneje kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

   

Vrščani i Kanađani na sceni sa "Paunovićem"

PANČEVO, 25. avgust 2017. (TV Pančevo) – U dvorani Kulturnog centra Pančeva održan je koncert KUD-ova iz Vršca, Toronta i Pančeva, čime je završen 9. Međunarodni festival „Pančevo - grad igre“. Večerašnji program bio je posvećen stvaralaštvu odraslih, ali je jedan deo repertoara prilagođen i za dečje grupe. Organizatori festivala su zadovoljni odzivom učesnika, kao i svim realizovanim aktivnostima u okviru festivala.

   

Stand up komedija na Freedom-u

PANČEVO, 25. avgust 2017. (TV Pančevo) – Freedom art festival svečano je otvoren u Domu omladine izložbom „Linije i oblik: počeci“ Milice Krstić, Ivane Nedeljković i Jelene Stojanović. Drugi deo programa obeležio je nastup hrvatske stend ap komičarke Marine Orsag na platou Milana Mladenovića, kao i nastup „Stand up Džez Rutin“ Jelene Jovović i Dragana Ćaline.

   

Izložba crteža južnobanatske nošnje

PANČEVO, 24. avgust 2017. (TV Pančevo) – Radovi nastali na etnološko-likovnoj radionici u okviru 9. Međunarodnog festivala folklornih ansambala izloženi su na prvom spratu Doma omladine. Mlađe sekcije pančevačkih KUD-ova imale su priliku da se upoznaju sa nošnjama naroda koji žive u Banatu, ali i da sve zanimljive detalje nošnji pretoče na papir.