Kultura

 

Književno veče Šljivančanina u Starčevu i Opovu

PANČEVO, 3. februar 2017. (TV Pančevo) – Pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin, održao je u Opovu i u Starčevu promociju svojih knjiga “Branio sam istinu“, Sine, budi čovek“ i „Med i žuč“. Šljivančanin je u svojim knjigama napisao o zbivanjima u ratu iz 1991. godine i njegovoj vojničkoj ulozi u tom ratu, o haškoj optužnici i suđenju kao i kako se branio i borio za istinu.

 

Kultura u Glogonju

PANČEVO, 30. januar 2017. (TV Pančevo) – Zaposleni u Domu kulture “Mladost” u Glogonju godinama rade i čine napore da u ovom malom pančevačkom selu ima kulturnih dešavanja. U svojim težnjama uspevaju, bez obzira što seoski domovi kulture imaju mala sredstva za aktivnosti, pa su im, na određen način, vezane ruke. Za razliku od grada gde se svake sedmice održava neka manifestacija ili festival, u selima je taj broj značajno manji.

   

Otvorena izložba „Mađari u logorima Sovjetskog Saveza 1944-1956“

PANČEVO, 31. januar 2017. (TV Pančevo) – Povodom Spomen godine Gulaga, u Gradskoj biblioteci otvorena je izložba „Mađari u logorima Sovjetskog Saveza 1944-1956“. Izložbu je otvorio dr Atila Pinter, ambasador Mađarske u Srbiji. Cilj je da se dobije prava slika o jednom od najmračnijih perioda Mađarske.

   

Predavanja "Priče o arhitekturi" Miljana Radonjića

PANČEVO, 28. januar 2017. (TV Pančevo) – Arhitekta Miljan Radonjić održao je predavanje o arhitekturi u prostorijama Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“. Ovo je prvo od 20 predavanja iz ciklusa „Priče o arhitekturi“. Predavanja su utorkom od 19 časova u prostorijama Centra za talente.

   

Kuća kulture u Banatskom Novom Selu

PANČEVO, 24. januar 2017. (TV Pančevo) – Dom kulture u Banatskom Novom Selu pravo je mesto kulturnih događanja. Više sadržaja tokom godine doprineli su da je Dom kulture postao seoska institucija u koju se rado odlazi i u kojoj se veselo vežba.

   

Otvorena izložba „Hilandar koji volim“

PANČEVO, 24. januar 2017. (TV Pančevo) – Izložba „Hilandar koji volim“, Rajka R. Karišića otvorena je u foajeu Kulturnog centra. Na izložbi je predstavljeno 50 fotografija manastira Hilandar, nastalih tokom autorovog boravka na Svetoj Gori. Izložba će moći da se pogleda do 6. februara.