55. Zonska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva

PANČEVO, 9. jul 2018. (TV Pančevo) – Na 55. Zonskoj smotri muzičko-folklornog stvaralaštva odraslih, na sceni Kulturnog centra, predstavilo se 16 ansambala. Najuspešniji KUD-ovi biraju se na osnovu kvaliteta pevanja osnosno igre, i prolaze dalje - na pokrajinsku manifestaciju koja će se održati u Rumi.

Na smotri muzičko-folklornog stvaralaštva odraslih, u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Pančevo, učestvovalo je 16 ansambala u kategoriji izvornog stvaralaštva i u kategoriji koreografisanog folklora.

Svi učesnici smotre su po prikazanom kvalitetu pokazanom na opštinskim smotrama izborili mesto da se pojave na 55. zonskoj smotri, a njih je odabrala selektorska grupa u sastavu: Petar Pavlov, muzički pedagog, i Dragan Mićić, folklorni pedagog.

&feature=youtu.be

Autentičnost i povezanost segmenata prilikom izvođenja pesama i igara najvažniji su kriterijumi kojim će selektor smotre Dajana Kostić, koreograf iz Stare Pazove, ocenjivati takmičare, kako u kategoriji izvornog stvaralaštva, tako i u kategoriji koreografisanog programa.