15. Etno.com

PANČEVO, 20. septembar 2017. (TV Pančevo) – Jedan od najznačajnih festivala koji promoviše etno zvuk iz cele Srbije „Etno.com” biće održan 15. put za redom. U organizaciji Kulturnog centra 22. i 23. septembra nastupiće četiri sastava iz Srbije i Mkedonije. Ulaz na sve programe je besplatan.

Tokom predstojećeg vikenda ljubitelji etno zvuka imaće prilike da uživaju u još jednom izdanju jednog od najdugovečnijih i najznačajniih vorld mjuzik festivala “Etno com”-a. Festival će ove godine otvoriti Svetlana Spajić koja je više decenija posvećena negovanju i očuvanju srpske kulture.

- Prvo veče festivala otvoriće Svetlana Spajić koja je jedna od najznačajnih predstavnika naše tradicionalne pesme iz svih krajeva gde se govori Srpskim jezikom. Ona je istražaivala i odlazila na teren i istraživala tradicionalno pevanje. Imala je prilike da sarađuje sa mnogim svetskim imenima što iz sveta muzike i sveta pozorišta. Bila je i deo velike priče Bobija Vilsona i sarađivala sa momcima iz holivudskih filmova. Takođe će nastupati i muzička grupa "My People" koja je oformljena sa idejom da se na jednom mestu okupe vrsni muzičari prepoznatljivi na domaćoj i svetskoj sceni - rekao je Filip Krumes, umetnički direktor festivala.

Iste večeri nastupaće i muzička grupa “My People” koja dolazi iz raznih krajeva Srbije i Balkana i donosi svoje muzičke pečate koje su se stopili u tradicionalnu duhovnu muziku.

- Rešili su da naprave sastav "My People" koji svira ovu fuziju sa tradicionalnim elementima i elementima džeza.Vrlo inteligentno i vešto sklopljeno i očekujem vrlo dobar koncert - rekao je Krumes.

Drugog dana festivala “Etno kom” u Pančevu će nastupiti Tamburaški orkestar Pančeva kao i sastav Ljubojna iz Makedonije. Ulaz na sve programe Festivala u Kulturnom centru je besplatan.