Kultura

 

Otvorena izložba dečijih radova "Likovni trg"

PANČEVO, 20. januar 2017. (TV Pančevo) - Izložba dečjih radova, koji su nastali na likovnim radionicama u okviru projekta Likovni trg otvorena je u prostorijama Dečjeg kulturnog centra. Na izložbi su predstavljeni i radovi umetnika iz udruženja „Svetionik“.

 

Završen prvi "Festival klasičara"

PANČEVO, 19. januar 2017. (TV Pančevo) – Četvrte večeri Festivala klasičara, nastupili su studenti gudačke katedre Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda na sceni Kulturnog centra. Ovim nastupom, završen je prvi festival klasične muzike, a u prethodna tri dana, publika je imala priliku da uživa u koncertu kompozitora, talenata i studenata.

   

Klasičari u svečanoj sali Narodnog muzeja

PANČEVO, 18. januar 2017. (TV Pančevo) – Trećeg dana festivala klasične muzike pod nazivom „Festival klasičara“, održan je koncert talenata. Publici su se predstavili Tamburaški orkestar “Neven” muzičke škole “Jovan Bandur” i Gudački sekstet “Dolče”.

   

Zimska škola karikature

PANČEVO, 15. januar 2017. (TV Pančevo) – U Domu omladine počela je Zimska škola karikature koju vodi karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš. Škola će trajati tri meseca, a polaznici će imati priliku da svoje radove nastale na radionicama izlažu na različitim manifestacijama.

   

Novi „Glasnik muzeja Banata“ pred čitaocima

PANČEVO, 3. januar 2017. (TV Pančevo) – U Narodnom muzeju Pančevo, u okviru obeležavanja 93 godine od osnivanja Muzeja, predstavljen je 18. broj stručnog časopisa „Glasnik muzeja Banata“.

   

"O Tesli i Tvenu i još koječemu"

PANČEVO, 30. decembar 2016. (TV Pančevo) – Predavanje „O Tesli i Tvenu i još koječemu“ odžano je u prostorijama Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“. Na temu prijateljstva ova dva velikana govorio je Dragoljub Cucić, direktor ovog centra. Ovo je drugo predavanje koje organizuje Regionalni centar za talente u okviru serijala „Na strani darovitih“.