Kultura

 

Nova knjiga Mihajla Pantića promovisana u biblioteci

PANČEVO, 22. septembar 2017. (TV Pančevo) – U pančevačkoj biblioteci promovisana je nova knjiga Mihajla Pantića, „Kada me ugleda ono što tražim“. O knjizi su pored autora govorila i Jelena Angelovski i Marija Miljić. Mihajlo Pantić, dobitnik je Andrićeve nagrade za knjigu priča.

 

„Maša i Žuta – pravilo 2“

PANČEVO, 21. septembar 2017. (TV Pančevo) – U Gradskoj biblioteci promovisana je knjiga „Maša i Žuta – pravilo 2“. Deca su od spisateljice Svetlane Meinhofer, kroz razgovor, u radionici koja je organizovana, ali i primere i priče iz knjige, mogli da kroz saznaju koliko je lepo biti različit. Knjiga „Maša i Žuta – pravilo 2“ prevedena je na engleski i italijanski jezik, a čeka se završetak prevoda i na španski i nemački.

   

15. Etno.com

PANČEVO, 20. septembar 2017. (TV Pančevo) – Jedan od najznačajnih festivala koji promoviše etno zvuk iz cele Srbije „Etno.com” biće održan 15. put za redom. U organizaciji Kulturnog centra 22. i 23. septembra nastupiće četiri sastava iz Srbije i Mkedonije. Ulaz na sve programe je besplatan.

   

Pesničko veče u Jabuci

PANČEVO, 20. septembar 2017. (TV Pančevo) – Zoran Jovanović, pesnik iz Leskovca, bio je gost u Jabuci na pesničkoj večeri. On je promovisao knjigu poezija Nada i knjigu aforizama "Prst sudbine".

   

Konkurs Galerije savremene umetnosti

PANČEVO, 18. septembar 2017. (TV Pančevo) – Galerija savremene umetnosti u Pančevu raspisala je konkurs za umetnike koji žele da izlažu u ovom prostoru. Otvoren je do kraja septembra, a u prednosti su novi projekti koji se nisu realizovali u drugim galerijskim prostorima.

   

Samostalne izložbe u Galeriji savremene umetnosti

PANČEVO, 15. septembar 2017. (TV Pančevo) - U Galeriji savremene umetnosti do kraja godine očekuje se nekoliko samostalnih izložbi koje je podržalo Ministarstvo kulture.