Kultura

 

Prezentacija projekta "Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa"

PANČEVO, 20. septembar 2018. (TV Pančevo) – Srpsko arheološko društvo pokrenulo je projekat "Podizanje svesti o značaju arheološkog nasleđa", čiji je cilj da kroz saradnju sa stručnim službama lokalnih samouprava, narodnim muzejima, školama ukažu na značaj očuvanja arehološkog nasleđa. Predavanje na ovu temu održano je i u Pančevu.

 

Izložba "Fototipologija svetiljki pančevačkog parka" u Kulturnom centru

PANČEVO, 19. septembar 2018. (TV Pančevo) – Izložba pod nazivom "Fototipologija svetiljki pančevačkog parka" Katarine Marčetić otvorena je u foajeu Kulturnog centra Pančevo i trajaće do 28. septembra. Ovo je treća samostalna izložba mlade umetnice, ali prva u našem gradu.

   

Digitalizacija Narodnog muzeja u Pančevu

PANČEVO, 14. septembar 2018. (TV Pančevo) – Digitalizacija kulturne građe značajna je za promociju kulturnih sadržaja i baštine, kako domaćoj, tako i međunarodnoj javnosti. Jedan od pozitivnih efekata otvaranja Virtuelnog muzeja u Pančevu je veći broj posetilaca.

   

Otvorena izložba "4P" Ljube Bečejskog

PANČEVO, 4. septembar 2018. (TV Pančevo) – Izložba "4P" Prijatelji, Poznanici, Poznati Pančevci Ljube Bečejskog otvorena je u foajeu Kulturnog centra Pančevo i trajaće do 13. septembra. Na dan otvaranja, posetioci su bili u prilici i da pogledaju i kratkometražne filmove koje je autor izložbe snimio ili režirao tokom svoje karijere.

   

Rokeri obeležili jubilej - "Trouble heart" i "Gitarta" za Pančevce

PANČEVO, 1. septembar 2018. (TV Pančevo) – Nastupom benda "Trouble heart" završeni su peti tradicionalni "Dani pančevačkog rokenrola". Ove godine je proslavljeno pola decenije postojanja udruženja rok muzičara Pančeva, ali i 55 godina od kad su se prvi zvuci rokenrola čuli u našem gradu.

   

"Dani pančevačkog roka" ispred Kulturnog centra

PANČEVO, 31. avgust 2018. (TV Pančevo) – Na platou ispred Kulturnog centra Pančevci su imali priliku da prisustvuju "Danima pančevačkog rokenrola". Pančevački bendovi svirali su za sugrađane u četvrtak, a program se nastavlja u petak. Organizator je Udruženje rok muzičara Pančeva.