Zloupotrebe Medakovića stižu pred državne organe

PANČEVO, 4. mart 2017. (TV Pančevo) – Advokat Gordan Medaković izjavio je u Odeljenju za urbanističko-građevinske i imovinsko-pravne poslove da nije znao da je građenje bez građevinske dozvole krivično delo. Pre toga, njegov otac, penzionisani sudija Nikola Medaković, izgleda nije znao da je protivzakonito graditi na praceli koja nije tvoja, pa su kapitalnu vikendicu kraj Malog Središta izgradili na zemljištu Mesne zajednice, iako odmah pored imaju svoju parcelu, navodi portal eVrsac.

Nisu Medakovići znali ni da nije protivzakonito uzurpirati državnu zemlju. Komisija za reviziju ukupnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Vršca ustanovila je da je Medaković na parceli 264/1, na kojoj je po Izvodu iz lista nepokretnosti upisano poljoprivredno zemljište u svojini Republike Srbije. Ovu parcelu, čiji je korisnik MZ Malo Središte, Medaković je ogradio kameno – drvenom ogradom i koristi je kao svoju, a izgradio je i kameni pristupni put.

Može li se ovo pravdati neznanjem, i to ne bilo koga, nego penzionisanog sudije koji za svoj radni vek izricao najveće kazne u istoriji pravosuđa Srbije? Odgovor je - Ne! Može li se reći da je ovo iskonska bahatost, nastala na verovanju da se sistem može zloupotrebljavati?

Grad Vršac je 25 godina bio pod čizmom ozbiljne organizacije, sakrivene iza političkih opcija i grupa građana, a Medaković, kao jedan od njenih idejnih tvoraca, vukao je poteze iz senke zahvaljujući pozicijama kojima su rukovodili njegovi prijatelji "političari" i vezama u državnim organima koje su popunjavali oni koje je on "školovao". Taj sistem je Medaković gradio sa "prijateljima" iz politike, privrede...Tog sistema više nema. Demontiran je na poslednjim lokalnim izborima u Južnom Banatu. Još da to shvate naivci, koji ga po inerciji i dalje plaćaju....

Izvor: eVrasac