Sudar ATP-ovog autobusa i tramvaja

PANČEVO, 17. mart 2017. (TV Pančevo) – U sudaru autobusa pančevačkog ATP-a i tramvaja jutros posle šest sati na uglu ulica Kneza Miloša i Nemanjine povređene su tri osobe koje su prevezene u Urgentni centar.

Autobus ATP-a koji je jutros u 6 sati krenuo sa Lastine autobuske stanice posle desetak minuta na uglu Nemanjine i Ulice kneza Miloša sudario se sa tramvajem.

- Naš autobus koji polazi sa Lastine autobuske stanice imao je saobraćajnu nezgodu. Na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša, po mojm saznanjima, do saobraćajnog udesa je došlo oko 6:15 h. Ja se na licu mesta nalazim od petnaest do 7 i bio sam svo vreme u kontaktu sa pripadnicima saobraćajne policije. Po saznanjima, u autobusu ATP-a su povređeni vozač, kondukter i 1 putnik. U tramvaju, po podacima Saobraćajne policije, lekarsku pomoć je zatražilo troje ili četvoro putnika. Uz asistenciju poicije autobus je odvežen na vanredni tehnički pregled, gde se očekuje nalog tužioca o daljem postupanju sa autobusom – izjavio je Nebojiša Gajić, direktor ATP-a.

Služba Hitne pomoći odmah je izašla na lice mesta i prevezla povređene u Urgentni centar. Doktorka Nada Macura izjavila je da su povređene tri osobe.

- Prva lekarska ekipa krenula je u 6 i 12 minuta. Zatekli su jednu žensku osobu oko 33 godine koja je zbog mehanizma povrede koja je ličila da je teško traumatizovana, prevezena na reanimaciju u Urgentni centar, ali se posle ispostavilo da je povreda ruke u pitanju. Druga osoba, muškarac, oko 52 godine, imao je povredu glave, zbrinut je na licu mesta i prevezen u Urgentni centar, a treća osoba koja povređena verovatno je smatrala ili smatrao da nije potrebna lekarska pomoć i pre dolaska ekipe napustio je događaj. Sve u svemu ipak je dobro prošlo, kako je u prvi mah izgledalo - rekla je dr Nada Macura, PR Hitne pomoći Beograd.

Saobraćaj u Ulici kneza Miloša brzo je normalizovan i nije bilo većeg zastoja u centru Beograda.