Protiv direktora Doma "Srce u Jabuci" Milana Kisina podnete tri krivične i tri prekršajne prijave

PANČEVO, 9. jul 2018. (TV Pančevo) – Posle kontrole budžetske inspekcije protiv direktora Doma „Srce u Jabuci“ Milana Kisina podnete su dve krivične i tri prekršajne prijave. Zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj krivičnu prijavu podneo je i Nadzorni odbor ove ustanove.

Direktor Doma za lica ometena u razvoju „Srce u Jabuci“ Milan Kisin nanosi veliku štetu ovoj ustanovi već godinama, ističe predsednik Nadzornog odbora Slobodan Ilić. Prema njegovim rečima nedomaćinsko poslovanje i nepoštovanje zakona su samo neki detalji koji karakterišu sada već drugi mandat Milana Kisina na čelu Doma „Srce u Jabuci“.

Ilić takođe ističe da Kisin ovom telu nije dostavljao dokumentaciju što je po Zakonu bio u obavezi da uradi, "Posle četiri meseca rada sačinili smo izveštaj na osnovu koga UO ove ustanove nije usvojio završni račun ni izveštaj o radu,te je podneo inicijativu za razrešenje Kisina. Ovim domom se bavila i gradska budžetska inspekcija po nalogu gradonačelnika.

Na osnovu njihovog i našeg izveštaja sačinili smo krivičnu prijavu koja je dostavljena tužilaštvu i odeljenju za privredni kriminal. Imam informacije da je to isto učinila i gradska inspekcija koja je podnela dve krivične prijave i tri prekršajne protiv Milana Kisina – rekao je Slobodan Ilić Članica Nadzornog odbora Doma „Srce u Jabuci“ Tijana Janićijević rekla je za RTV Pančevo, da je protiv Milana Kisina podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj. Konkretno prijava se odnosi na nepoštovanje zakona pri sprovođenju javnih nabavki.

"On nije sprovodio javne nabavke po zakonu , odnosno nije poštovao proceduru prilikom javne nabavke male vrednosti kada morate imati tri ponude, već je jedan posao dogovorio kada je imao samo jednog ponuđača" rekla je Janićijević.

U krivičnoj prijavi koju je podneo Nadzorni odbor Kisin se tereti da je na taj način, suprotno zakonu dogovorio nabavku opreme vrednosti od 4 miliona i 978 hiljada dinara, Prema njenim navodima drugi posao, koji je obuhvaćen u istoj krivičnoj prijavi odnosi se na kupovinu stoke od u vrednosti od oko milion i 362 hiljade dinara bez sprovedenog postupka javne nabavke, drugim rečima – direktnom pogodbom, što je protivzakonito. Nezvanično regionalna RTV Pančevo saznaje da Kisin, takođe bez potrebne dokumentacije, saglasnosti i javne nabavke, u krugu Doma „Srce u Jabuci“ gradi ribnjak .