Pronađeno 70 košnica Zlatka Janačkovića

PANČEVO, 25. jun 2017. (TV Pančevo) – Oko 70 košnica na potezu vojno polje između kasarne „Rastko Nemanjić“ i kasarne „Aerodrom“ ukradeno je u noći između ponedeljka i utorka pčelaru Zlatku Janačkoviću. Košnice su pronađene na starom crepajačkom putu. Ovo je do sada najveća krađa košnica u Južnom Banatu, tvrde iz pčelarskog gazdinstva „Janačković“.

Kontejner sa košnicama pronađen je jutros na starom crepajačkom putu. Pčelar Zlatko Janačković kaže da nije pronašao pčele i košnice šteta bi bila između 20.000 i 25.000 evra.

- Danas smo našli košnice. Javio mi je kolega gde su. Išao sam po Srbiji, u mesto gde su prethodnog puta ukrali prikolicu Vojkanu Milutinoviću. Isti čovek radi prodaje. Moj kontejner i kontejner mog brata je bio za prvi maj na društvenim mrežama na prodaju. Cena mog kontejnera bila je 600 evra, a cena bratovog kontejnera 800 evra. To je bilo oko prvog maja – objašnjava Janačković.

Krađa košnica desila se između ponedeljka i utorka, naveo je Janačković.

- Došao sam oko osam sati ujutru na pčelinjak. Video sam da mog kontejnera nema. Alarmirao sam policiju i istražne organe koji su došli kroz pet minuta, sve je bilo po protokolu. U ponedeljak sam bio do pola deset uveče na pčelinjaku. Otišao sam kući. U utorak u osam ujutru mog kontejnera nije bilo. Danas su pronađene oko osam sati i to mi je javio kolega na starom crepajačkom putu – rekao je Janačković.

Zlatko Janačković podsetio je na krađe koje su do sada izvršene i kaže da veruje nadležnim organima.

- Ne znam gde ovo vodi. Prešlo je svaku meru. Desila se krađa prikolica Vojkanu Milutinoviću, u Starčevu je nestalo par košnica. Šta će biti sada kada dođu iz drugih delova Srbije na suncokret u Banatu? To će biti haos od krađe. Nećemo mrdnuti od pčela. Najčešće spavam kod pčela, ali sada kao da me je neko pratio i video kada nisam tu. Podneo sam krivičnu prijavu protiv NN lica. Ne znam ko je. Državni organi su tu da reše taj problem – kaže Janačković.

Posle policijskog uviđaja, utvrđeno je da su sve košnice vraćene, sav pribor i alat. Ovo je do sada najveća krađa košnica u Južnom Banatu, tvrde iz pčelarskog gazdinstva „Janačković“.