Poplavljene kuće u okolini Vršca, stradala jedna osoba

PANČEVO, 7. jun 2017. (TV Pančevo) – U selu Uljma pored Vršca u popodnevnim satima desetominutni pljusak, tokom kojeg je palo cak 100 litara kise po m2, izazvao je katastrofu u selu. Nezvanično saznajemo da je starica od 87 godina izgubila život, ali još uvek se utvrđuje da li je u pitanju posledica poplave ili je uzrok smrti nepovezan. Na terenu su vatrogasci, policija i služba Hitne pomoći, kao i članovi štaba za vanredne situacije.

Nakon potopa kod Vršca, Gradski štab za vanredne situacije je na terenu. Gradonačelnica Vršca i predsednik Štaba za vanredne situacije Dragana Mitrović izjavila je za portal JužniBanat.rs da su najugroženiji stariji, deca i žene evakuisani i smešteni u Dom za nezbrinutu decu „Vera Radivojević“ u Beloj Crkvi.

U pitanju je ukupno 43 ljudi. Prema njenim rečima, sve gradsne institucije su na terenu i uključene u zbrinjavanje ljudi i saniranje posledica poplave.

U Uljmi su nadležni radnici zdrastvenih ustanova, policije iz Pančeva i Vršca, takođe i Žandarmerije. Pripadnici Žandarmerije i Crvenog Krsta dežuraće cele noći ukoliko nekome bude trebala pomoć.

Pošto je poplavljena trafo stanica, Uljma je trenutno bez struje, ali obezbeđeni su agregati. Krenulo se sa ispumpavanjem vode koja polako otiče.

Ponovo se obilaze sve poplavljene kuće i još jednom proverava bezbednost stanovništva. Voda do daljnjeg nije za piće, kao i u obližnjem Izbištu, postavljene su cisterne, a na prihvatnom punktu obezbeđena hrana i neophodna sredstva za zbrinjavanje.