Penzionsani sudija Medaković i njegova porodica izgradili biznis na marginama pravosuđa

PANČEVO, 3. mart 2017. (TV Pančevo) – Penzionisani sudija Nikola Medaković, koji je karijeru u pravosuđu, dugu 40 godina, sam sebi totalno uprljao nepoštovanjem zakona Srbije i drugim skandalima, naučio je i svoje potomke da se blizu pravosuđa najbolje živi, piše evršac.

Nikola Medaković je pre reforme sudstva bio sudija Okružnog suda u Pančevu. U vreme reforme pravosuđa, 2009. godine, Medaković nije reizabran na mesto sudije. Ipak, krajem 2012. godine Nikola Medaković vraćen je na sudijsku funkciju u Viši sud u Pančevu. Godine 2013.

imenovan je za novog VD predsednika ovog Suda, gde je ostao do penzije. Medaković je prošle godine uhvaćen u nelegalnoj gradnji na tuđoj parceli i u uzurpaciji državne zemlje, a njegova supruga Anica, prema pisanju portal evrsac, pominje se u još uvek otvorenoj aferi oko nestanka i volšebnog ponovonog pojavljivanja nemerljivo vrednih eksponata u Gradskom muzeju u Vršcu, koji je vodila od 2004. do 2013. godine.

Najstariji Medakovićev sin Branislav karijeru je 2006. godine započeo u Opštinskom javnom tužilaštvu u Pančevu, a potom je od 2007. do 2009. godine radio u Agenciji za privatizaciju, gde se i nije baš najbolje pokazao, pa su ga, kažu upućeni, ispratili sa razlogom. Karijeru je neslavno nastavio kao advokat u Pančevu, da bi 2012. godine postao stečajni upravnik. Ni tu se nije dugo zadržao. Uprkos svemu, nekako je uspeo da postane javni beležnik u Pančevu.

Srednji Nikolin sin Gordan advokat je u Vršcu. Nasledio je kancelariju od oca, koji se advokaturom bavio posle reforme pravosuđa, tokom koje da podsetimo nije reizabran za sudiju. Po povratku oca na mesto sudije poverenje klijenata se odjednom povećalo. Tokom usmene javne rasprave, na pitanja građevinskog inspektora zašto je izgradio nelegalnu vikendicu na placu Mesne zajednice Malo Središte, advokat Gordan je izjavio da nije znao da je gradnja bez građevinske dozvole krivično delo.

Najmlađi Medakovićev sin, Vlada, još uvek je volonter u Osnovnom sudu u Vršcu, u kojem je njegov otac bio predsednik 18 godina.

Izvor: eVršac