Nožem u grudi! Pritvor za maloletnika

PANČEVO, 8. decembar 2017. (TV Pančevo) – Brzom akcijom, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, pronašli su i uhapsili sedamnaestogodišnjaka iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubistva.Sudija za maloletnike uvažio je razloge i prihvatio zahtev Tužilaštva i odredio maloletnom N.S. pritvor u trajanju od 30 dana. Ubisto se dogodilo u naselju Mladost kod Sportskog centra u Makedonskoj ulici između brojeva 31 i 34.

Incijali su nam saopšteni, a ono što je regionalna RTV Pančevo saznala je da je osumnjičeni navodno izbačen iz Elektroheničke škole. On je oko 20 sati, posle svađe, oštrim predmetom naneo ubodne rane šesnaestogodišnjem mladiću, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je podnelo sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu zahtev za pokretanje pripremnog postupka prema maloletnom N.S. iz Pančeva rođenim 2000 godine zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo. Zahtevom se maloletnik tereti da je u tuči lišio života maloletnog I.A. rođenog 2001. godine. Tužilaštvo je u zahtevu predložilo sudiji za maloletnike određivanje pritvora iz razloga da maloletnik ne bi ometao postupak uticanjem na svedoke koje je potrebno ispitati i iz razloga što je zbog načina izvršenja i težine posledica dela došlo do uznemiravanja javnosti, rekla je Slavica Bubnjević Crveni, portparol Višeg javnog tužilaštva u Pančevu.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden sudiji Višeg suda za maloletnike u Pančevu. Preminuli momak, koji je takođe maloletan pohađao je nezvanično Mašinsku školu. Ceo sukob je eskalirao zbog duga od 1000 dinara.