Lopovi haraju njivama

PANČEVO, 19. septembar 2017. (TV Pančevo) – U južnobanatskom ataru se poseldnjih godina mnogo krade. Krade se voće, povrće, košnice, ali i ratarske kulture – pšenica, suncokret i kukuruz. Sa više od dva lanca zemlje lopovi su odneli skoro sav rod kukuruza Ištvanu Kerekešu iz Vojlovice, potvrdivši tako da se malo koga boje.

Ištvan Kerekeš iz Vojlovice se bavi poljoprivrednom proizvodnjom već više godina. Kada je danas došao da bere kukuruz, inače odličnog roda za ovo vreme i sušu, imao je šta da vidi. Veći deo njive lopovi su obrali, pa je za berbu ostalo samo malo kukuruza.

Ovo nije prvi put da lopovi zagorčavaju život domaćinima.

Na njivi s Ištvanom bio je i komšija Ljubislav Ilić. Obojica misle da je posao s zemljom lep, ali su skeptici u borbi protiv lopova.

Za razliku od brojnih južnobanatskih njiva u kojima nema šta da se obere, lopovi su se u vojlovačkom ataru dobro ,,omrsili,,. Klipovi u Ištvanovoj njivi su bili impresivni, ali su ih lopovi, uglavnom odneli, pa je berač kukuruza išao i obrao tek poneki kukuruz, koji lopovi nisu ukrali.

Veliki problem poljoprivrednicima je, kako će zasnovati novu proizvodnju. Posle pljačke Ištvan je na velikoj muci i u dilemi.

Može li se stati na put lopovima? Kako ratari da sačuvaju svoju letinu? Hoće li zemljoradnici organizovati noćne straže? Gde je kraj lopovlucima u agraru? Sva ova pitanja se nameću, a odgovora za sada nema.