Komemoracija Slobodanu Kocoljevcu

PANČEVO, 8. septembar 2017. (TV Pančevo) – Danas je na pančevačkom Novom groblju sahranjen advokat Slobodan Kocoljevac. U prisustvu porodice, od poznatog pančevačkog advokata i dugogodišnjeg direktora Pravne službe za kadrovska pitanja u Petrohemiji, oprostili su se prijatelji, kolege, saradnici i poštovaoci njegovog rada.

Porodica, prijatelji, kolege i saradnici okupili su se na komemoraciji u Velikoj sali Gradske uprave, gde su još jednom odali poštu advokatu Slobodanu Kocoljevcu, rođenom 1961. godine. Od njega su se, na komemoraciji, u ime svih, oprostili advokat Biljana Bjeletić i sportski radnik Darko Jovičić.

Biljana Bjeletić, potpredsednica Advokatske komore Vojvodine, koja je Kocoljevca poznavala još od školskih dana, izjavila je danas da je on preminuo u trenutku kada je svima bio najpotrebniji... Porodici na prvom mestu, a potom i Advokatskoj komori Vojvodine, čiji ga je pančevački ogranak izabrao da, kako je rekla, bude prvi među njima.

- Ono što je važno, važno je da se svojim ponašanjem, svojim držanjem u sudu, svojim odnosom prema sudijama, kolegama, klijentima čija je prava i interese štitio, pa i kolegama koji su mu bili, da tako kažem, sa suprotne strane, uvek odnosio sa uvažavanjem i poštovanjem. Na taj način je pokazivao svima, a pre svega mladim kolegama, kako je to biti advokat, kako na dostojanstven način obavljati advokaturu, i time štitio ugled advokature, i dostojanstvo koje nam je uvek i pre svega na prvom mestu - rekla je Biljana Bjeletić, potpredsednica AKV.

Ostavio je duboku i tihu prazninu iza sebe, i mnogo toga što ćemo svakako pamtiti, i što će biti na ponos njegovim sinovima i supruzi, koja je takođe advokat, rekla je Biljana Bjeletić.

Velika ljubav Slobodana Kocoljevca bila je i košarka. Obavljao je niz važnih funkcija u Košarkaškom savezu Srbije i Vojvodine, i dužnost predsednika Skupštine Okružnog košarkaškog saveza. Kao član Upravnog odbora Košarkaškog kluba "Tamiš", putovao je na sve utakmice ovog kluba, i bio neko sa kime je bilo lako radovati se pobedi, ali i neko sa kime je i poraz lakše prihvaćen, rekao je Darko Jovičić osnivač KK "Tamiš".

- Treća poluvremena provodismo tražeći utehu kada izgubimo, ili ubeđujući jedan drugog da nam je samo nebo granica kada pobedimo - rekao je Jovičić.

Poštovaoci rada i dela pančevačkog advokata, oprostili su se od Kocoljevca minutom ćutanja. Slobodan Kocoljevac sahranjen je na Novom groblju u Pančevu.