Kisin iznad Zakona o javnim nabavkama

PANČEVO, 9. jul 2018. (TV Pančevo) – Nadzorni odbor LOMR "Srce u jabuci", na osnovu zapisnika Gradske službe za budžetsku inspekciju, ukazuje Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu, da direktor Doma Milan Kisin, zloupotrebljava funkciju i nedvosmisleno krši zakon.

Kisin je novembra 2016. godine raspisao javnu nabavku opreme za kuhinju, vrednu 4.999.000 dinara. Javila se samo jedna firma, sa ponudom manjom za 21.000 dinara. Ne postoji niti jedan dokaz da je Kisin sproveo ovu nabavku u skladu sa zakonom.

Nema istraživanja tržišta, nije obezbeđena konkurencija, nema objavljenih dokumenata o sprovedenim javnim nabavkama... a prosto je neverovatno da se baš niko drugi, sem jednog ponuđača, nije javio da isporučio opremu vrednu pet miliona dinara.

U toku 2017. godine Dom "Srce u jabuci" pribavio je stoku u vrednosti 1.361.373 dinara, bez sprovedenog postupka javne nabavke male vrednosti. Takođe, bez ikakve javne nabavke zaključili su ugovor o osiguranju na period od 10 godina sa jednom osiguravajućom kućom.

Da podsetimo, novi sazivi Upravnog i Nadzornog odbora ove ustanove zatražili su smenu Kisina još pre nekoliko meseci, ali Pokrajinski sekretar, nadležan da potpiše predlog za njegovu smenu, još uvek nije našao vremena da to uradi, te tako Pokrajinska skupština nije mogla da smenu i ozvaniči.

http://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=ae50ovlWoQg Kisin to koristi i pod prisilom traži od zaposlenih da potpišu apel za njegov ostanak na fukciji direktora, a bezobrazluk mu ide dotle da je čak uputio pismo kojim on zahteva smenu Upravnog odbora. Ima li kraja ovome?