Kada će dupli direktor Đurović biti procesuiran? Kritične mase se okupljaju u Azotari i Petrohemiji!

PANČEVO, 28. jun 2017. (TV Pančevo) – Prolaze nedelje, međutim, kako saznajemo, „drugu“ duplom Đuroviću kažu: „Izdrži, neće oni još dugo“. E pa, prevarili ste se, gospodo. Istrajaćemo. Ne zbog gledanosti, već zbog interesa, pre svega radnika koji nas svakodnevno kontaktiraju žaleći se kakve torture preživljavaju od Đurovića u Azotari. I koristimo ponovo ovu priliku da ih pozovemo da se u što većem broju obrate našoj redakciji, dostave relevantne informacije, dok istovremeno nadležne organe pozivamo da u što kraćem roku pokrenu istragu zbog krivičnih prijava koje su stigle protiv duplog direktora Miljana Đurovića.

Dupli direktor Azotare i Specijalne luke Miljan Đurović navukao je gnev radnika, pre svega Azotare, prema kojima se ponaša kao kabadahija, kažnjavajući ih za svaki svoj propust. Neka bude i da se ponavljamo... I ponavljaćemo se sve dok pravda i zakon ne budu sprovedeni. Sramotno je, ali sramotno, da ne upotrebimo jaču reč, da se i pored svih papira, prijava i informacija koje mediji imaju, Đurović bez imalo sramote iživljava na radnicima. Najlakše je na njima. Sramota. Bolje da imate hrabrosti pa da nas primite u firmu, ili odgovorite na telefonski poziv, ili na e-mailove, ili javna pitanja koja postavljamo... Ne. Vi ste izabrali put tiranije, iživljavajući se na radnicima koji od svoje debelo zarađene plate moraju po vašem nalogu (namerno sa malim v) da potpisuju sebi umanjenje zarade.

Ukoliko nekom nije jasno, za Đurovićeve kombinacije, kupovinu materijala, cevi za Amonijak koje pucaju svakog drugog dana, krivi su, bar po Đuroviću (sramota), radnici. Znaju Pančevci da je Đurovića baš briga za Pančevce i radnike Azotare, s obzirom na to da dolazi iz drugog rada. Bitne su mu njegove plate, da ponovimo, dve plate koje prima kao direktor Azotare i Specijalne luke... Tražimo javno od Đurovića, po ko zna koji put, da saopšti ko je sproveo posao kupovine cevi za pogon Amonijaka koje pucaju svakog drugog dana, a znamo da svaki start Amonijaka košta više od milion evra i ko zna koliko prekovremenih sati radnika koji na tome rade. Ali ne... Radnici umesto nagrade bivaju kažnjeni. Sramota. Vrati se, Đuroviću, u Novi Sad, vidi sa svojim šefovima koga ćeš iz SPS-a zaposliti i nagraditi, ali na drugom mestu, i pusti Pančevce, stručnjake, da vode Azotaru - našeg najvećeg proizvođača veštačkog đubriva.

Toliko se Đurović osilio da je počeo i Petrohemiju da ucenjuje. Sujeta je proradila ili, bolje rečeno, „uboden je Miljanče u srce“. Radnici Petrohemije podneli su krivičnu prijavu protiv njega i N. N. rukovodilaca, tvrdeći da svojim bahatim ponašanjem ugrožavaju poslovanje ove fabrike. Nije mu dugo trebalo. Besan, ne znajući šta će, poslao je Petrohemiji pretnju, koja je zavedena, da će raskinuti ugovor koji ove dve, nekada bratske i komšijske, firme imaju. Setio se Đurović da sada „reketira“ i Petrohemiju. Prvo je dogovorio jednu sumu koju bi Petrohemija trebalo da plaća za usluge koje joj pruža Azotara ili Specijalna luka... Više se ne zna ko...

A sada Đurović traži četiri puta veću sumu. E pa, Đuroviću, s obzirom na to da nisi iz Pančeva, podsetićemo te da je stara lokalna izreka „ne zameraj se radnicima južne zone“. Znamo kako su nekadašnji direktori završavali ukoliko bi se zamerili radnicima. Ti si taj faul upravo napravio. U Azotari imaš već kritičnu masu, pitanje je momenta, a sada si i radnike Petrohemije „podigao“. Nek ti je Bog u pomoći, dupli direktore, a mi još jednom pozivamo nadležne organe da što pre pregledaju i provere navode iz krivičnih prijava protiv Miljana Đurovića.