Šef izbornog štaba Vuka Jeremića u Smederevskoj Palanci pretukao člana SNS

PANČEVO, 24. mart 2018. (TV Pančevo) – Grupa batinaša Vuka Jeremića, predvođena Igorom Milenkovićem Mačkom, pretukla je u petak uveče člana SNS Dragana Mihailovića, saopštila je danas ta stranka.

"Milenković je zajedno sa još dvojicom Jeremićevih batinaša, pretukao Dragana Mihailovića ispred njegove kuće u Vodicama. Milenković je istrčao iz kola i bokserom počeo da udara Mihailovića po glavi, koji se od siline udaraca onesvestio", naveo je SNS.

Nakon toga, kaže se u saopštenju, "batinaši Vuka NATO Jeremića pobegli su sa mesta zločina", Mihailović je raskrvavljene glave kolima Hitne pomoći prebačen u bolnicu u Smederevskoj Palanci, gde je i zadržan nakon što mu je urađen skener glave, a ceo slučaj prijavljen je policiji.

U saopštenju SNS navodi da se "čuveni Mačak i ostali jurišnici, po instrukcijama Vuka NATO Jeremića danima iživljavaju nad stanovnicima Vodica koje maltretiraju, prete im i ucenjuju kako bi glasali za Vuka Jeremića" i da je sve kulminiralo fizičkim nasiljem u petak uveče, koje je moglo da ima tragične posledice da se u blizini nisu zatekli svedoci, Mihailovićeve komšije.

SNS u saopštenju navodi sa da Jeremić, "tajkunska marioneta sa uporištem u biračkom telu manjim od statističke greške, ne može da se pomiri sa činjenicom da je beznačajna politička figura u Srbiji, kao i da će na lokalnim izborima 25. marta, doživeti još jedan debakl".

Ko je Igor Milenković Mačak

Igor Milenković Mačak je šef izbornog štaba Narodne stranke Vuka Jeremića u Smederevskoj Palanci, a poznat je i kao blizak saradnik i čovek od najvećeg poverenja doskorašnjeg predsednika opštine i lidera DS u tom gradu Radoslava Milojičića Kene, u čije vreme su opština, javna preduzeća i ustanove zadužene za milione evra.

Ovo nije prvi slučaj nasilja čiji je direktni učesnik Milenković. U maju prošle godine, u noćnim satima, “Mačak”, tada član Demokratske stranke, verbalno i fizički napao je bivšeg predsednika opštine Smederevska Palanka Toplicu Pintorovića ispred njegove zgrade. Pintorović je napadnut zato što je na konferenciji za novinare javno govorio o malverzacijama u fudbalskim klubovima dok je DS u ovoj podunavskoj opštini bila na vlasti, kada je od 2011. do 2016. godine iz budžeta opštine „ispumpano“ milion evra.

Milenković je poznat kao blizak saradnik i čovek od najvećeg poverenja doskorašnjeg predsednika opštine i lidera DS u tom gradu Radoslava Milojičića Kene, u čije vreme su opština, javna preduzeća i ustanove zadužene za TRI MILIJARDE DINARA. Opštinsko javno pravobranilaštvo podnelo je krivičnu prijavu protiv Milenkovića, tada predsednika seoskog fudbalskog kluba u Vodicama, kojem je preko Centra za razvoj sporta, iz budžeta opštine Smederevska Palanka, za samo godinu dana uplaćeno neverovatnih 13.500.000 dinara. Neverovatnih zato što se klub takmičio u opštinskoj ligi, dakle u najnižem rangu takmičenja.

Pomenuti seoski klub, uprkos dobijenih 110.000 evra, te godine nije završio takmičarsku sezonu, a teren im se zakorovio! Drugi seoski klubovi taj novac ne bi dobili ni za 20 godina takmičenja. Ne postoji dokumentacija na osnovu koje je novac uplaćen, niti za šta je potrošen. Milenkoviću se na teret stavlja i da je meštanima Vodica nudio novac da na lokalnim izborima glasaju za odborničku listu Narodne stranke, pokušavajući da na taj način umanji izborni poraz.

Milenković je bio blizak saradnik Kene, protiv koga je u prethodnom periodu podneto više od 45 krivičnih prijava zbog višegodišnje pljačke Smederevske Palanke!? Međutim, Kena se i ove godine aktivirao u kampanji tvrdeći kako se njemu i njegovim aktivistima preti, čak i pištoljima?! Kena po ko zna koji put opet želi da se sakrije iza laži koje sam širi.

Opštinski javni pravobranilac u Smederevskoj Palanci Zoran Stojkovac podneo je krivične prijave protiv Kene, ali ovoga puta Tužilaštvu za organizovani kriminal i specijalizovanom tužilaštvu koje se bavi borbom protiv korupcije i privrednog kriminala.

Odgovaraće zato što je zajedno sa pojedincima iz SPS-a građane Smederevske Palanke držao u izolaciji, u mraku, bez vode, bez puteva, zato što im je uništio zdravstvo, školstvo, sport, kulturu, javna preduzeća, zato što je ukrao vodovod Glibovac – Kusadak… Zato što je “sa Šutanovcem uništio Dom JNA”, zato što je kupovao najk patike za 23 miliona dinara…

Odgovaraće zato što je Smederevsku Palanku zadužio TRI MILIJARDE DINARA. To je tri godišnja budžeta ove devastirane opštine, odnosno 1.400 dvosobnih stanova ili 480 kilometara asfaltiranih puteva širine pet metara, na stotine novih škola, vrtića, domova zdravlja, sportskih terena, dečjih igrališta, na hiljade novih radnih mesta…

izvor: srbijadanas