Maloletnici u Novom Sadu zapalili beskućnike

PANČEVO, 14. decembar 2016. (TV Pančevo) – Trojica maloletnika privedeni su pa pušteni zbog sumnje da su u Futogu u noći između ponedeljka i utorka namerno zapalili dvojicu beskućnika, od koji je jedan preminuo.

Iincident se dogodio oko 3.30 sati u Futogu, kada je jedan od dečaka bacio zapaljene novine na kartone sa kojima je beskućnik sa inicijalima D.T. (64) bio pokriven, a koji je zatim izgoreo.

Kako saznajemo, sva trojica su dvanaestogodišnjaci. Dva maloletnika su iz Novog Sada, a treći živi u dečijem selu u Sremskoj kamenici.Njegov prijatelj sa inicijalima Z.T. sa teškim opekotinama završio je u bolnici.

Naime maloletnici su pre paljenja zakteli dvojicu beskućnika na spavanju.Druga dvojica dečaka su prisustvovala samom činu paljenja beskućnika.Policija u Novom Sadu identifikovala je dečaka koji je rano jutros, zapalio jednog beskućnika u Novom Sadu.

U pitanju je dvanaestogodišnjak, koji ne podleže krivičnoj odgovornosti, a sa njim su na licu mesta bila još dva maloletnika.Beskućnik je kasnije u bolnici preminuo od zadobijenih povreda.

Policija je sa sva tri maloletnika obavila razgovor, saopštila je novosadska policija.