Hronika

 

Sudar vozova kod Novog Sada

PANČEVO, 11. januar 2017. (TV Pančevo) – Na železničkoj pruzi Beograd-Novi Sad večeras se dogodila nesreća u kojoj je povređena 21 osoba, uključujući i jedno dete, a do sudara je došlo zbog loših vremenskih uslova i slabe vidljivosti.

 

Bivša sekretarka Marinika Tepić optužena za nenamensko trošenje novca?

PANČEVO, 10. januar 2017. (TV Pančevo) – Nakon promene vlasti u Vojvodini u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu tvrde da su pronađene na stotine predmeta gde nema valjanog pravdanja o namenskom trošenju novca poreskih obveznika.Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez kaže da su stoga poslali svim sportskim organizacijama, koje nisu dostavile pravdanja o trošenju budžetskih sredstava, poslednje upozorenje pred utuženje.On tvrdi da su pronašli na stotine predmeta za koje se ne zna ni ko ih duži ni ko ih kontroliše, niti imaju valjano pravdanje o namenskom trošenju novca.- Prethodno rukovodstvo nam je ostavilo praznu kasu, a da nije isplatilo ni nagrade najuspešnijim mladim sportistima, ali je zato isplaćivalo novac klubovima koji igraju u "beton ligama". Uz podršku novog premijera isplatili smo prvi kvartal svim mladim talenatima koji su dobili nagradu, a nisu bili isplaćeni. Za njih 50 najuspešnijih, kao i svim ostalim zaslužnim sportistima, biće obezbeđena sredstva, kako bi se celokupna dugovanja u budućnosti uredno isplatila, a ova godina završila bez ikakvih "repova" - kazao je Batez za Dnevnik. Podsetimo, nakon pokrajinskih izbora bivši odbojkaški reprezentativac Vladimir Batez (SNS) je preuzeo Sekretarijat za sport i omladinu koji je prethodne četiri godine vodila Marinika Tepić (LSV).

   

Nastradao radnik Azotare

 

PANČEVO, 4. januar 2017. (TV Pančevo) – U pogonu Karbamid, u HIP “Azotari", nešto posle 12 sati došlo je do proboja na instalacijama i curenja amonijaka. Tom priliko nastradao je Goran Pejić 1965. godište, koji je bio smenovođa u tom pogonu. Brzom intervencijom radnika i vatrogasaca zaustavljeno je curenje amonijaka i kako kažu nadležni u Azotari nije bilo opasnosti po životnu sredinu. Na lice mesta izašla je policija i nadležne inspekcijeske službe koje treba da utvrde šta su uzroci ove nesreće.

   

Uhapšen Pančevac zbog krijumčarenja migranata

PANČEVO, 1. januar 2017. (TV Pančevo) – Policija je sprečila pokušaj krijumčarenja 30 migranata koje je jutros u blizini Gadžinog Hana kombijem prevozio R.Ž. (31) iz Pančeva.

   

Ruski vojni avion pao u Crno more, poginuli svi putnici i posada

PANČEVO, 25. decembar 2016. (TV Pančevo) – Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su, prema najnovijim podacima, u avionu „Tu-154“ koji se jutros srušio u Crno more nedugo nakon poletanja iz Sočija prema Siriji bile 93 osobe i da niko nije preživeo.

   

Zaplenjene tri tone duvana

PANČEVO, 21. decembar 2016. (TV Pančevo) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu zaplenili su tri tone i i 200 kilograma sušenog duvana u listu.