Hronika

 

Ruski vojni avion pao u Crno more, poginuli svi putnici i posada

PANČEVO, 25. decembar 2016. (TV Pančevo) – Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su, prema najnovijim podacima, u avionu „Tu-154“ koji se jutros srušio u Crno more nedugo nakon poletanja iz Sočija prema Siriji bile 93 osobe i da niko nije preživeo.

 

Zaplenjene tri tone duvana

PANČEVO, 21. decembar 2016. (TV Pančevo) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu zaplenili su tri tone i i 200 kilograma sušenog duvana u listu.

   

Ubijen ruski ambasador u Turskoj

PANČEVO, 19. decembar 2016. (TV Pančevo) –Moskva je potvrdila da je ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov preminuo nakon što je ranjen u napadu iz vatrenog oružja na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari. Turski mediji prenose da je napadač ubijen ubrzo nakon napada.

   

Kako je Ljubisav Šljivić hteo da privatizuje ceo Vršac

PANČEVO, 19. decembar 2016. (preuzeto sa sajta 021.rs) – Zakoni Srbije nedovoljno štite svojinu, pa je bilo potrebno čak šesnaest godina da se poništi odluka o podruštvljenju i vršačkom komunalnom preduzeću "Drugi oktobar" vrati pravni status javnog. Duga tranzicija, prepuna nejasnih i nedovoljno preciznih zakona, uredbi i odluka, navikla nas je da često čitamo o jeftinom izdavanju državnog zemljišta i stana u zakup, o prodaji po povlašćenim uslovima, bez javnog nadmetanja, kada je i cena mnogostruko niža nego što je tržišna. Međutim, u Vršcu se dogodio raritet čak i za tranzicione prilike; pokušano je da se iz svojine grada izuzme i u privatne ruke prenese ceo komunalni sektor!

   

Preminuo protojerej Radoljub Glišić

PANČEVO, 15. decembar 2016. (TV Pančevo) – U Pančevu je juče u 58 godini preminuo protojerej Radoljub Glišić. Otac Radoljub je službu sveštenika počeo u Bosanskoj Dubici, a u Pančevo je došao 1996. godine. Obavljao je službu sveštenika na Sodari i u Vojlovici, a poslednje dve godine bio je paroh u Hramu Svetog Save na Misi. Liturgija i opelo služiće se u hramu Svetog Save sutra, 16. decembra u 10 sati, a sahrana će biti obavljena u 14 sati na Novom Groblju u Pančevu.

   

Pančevačka policija zaplenila naftu i duvan

PANČEVO, 15. decembar 2016. (TV Pančevo) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu zaplenili su više od tone duvana i više od 650 litara naftnih derivata.