Hronika

 

Smrt u Istanbulu

ISTANBUL, 03. jun 2010. (FoNet) - Apostolski vikar Anadolije Luiđi Padoveze ubijen je danas u svojoj kući u Iskenderunu, na jugu Turske, javila je agencija Anadolija.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, italijanski sveštenik (63) je izboden nožem i preminuo je na putu ka bolnici.

Kako se navodi u izveštajima, Padovezea je napao njegov vozač, ali ova informacija nije zvanično potvrdena.

Vatikan je saopštio da je "zaprepašćen" ubistvom sveštenika.

 

Saslušanje svedoka u "slučaju Andrejić"

PANČEVO, 03. jun 2010. (TV Pančevo) - Istražni sudija Višeg suda u Pančevu, Jonel Murešan je za TV Pančevo rekao da je danas obavljeno saslušanje dva od tri svedoka koliko ih je pozvano u istrazi protiv Milanka Andrejića za navodno uzimanje mita.

   

Krivične prijave protiv pančevačkih direktora

PANČEVO, 03. jun 2010. (TV Pančevo) - Privredni kriminal pančevačke policije podneo je krivične prijave za zloupotrebu položaja protiv bivše direktorke Apoteke, Nade Bebe, kao i protiv sadašnjh direkotra Higijene, Milana Bokšana i Doma omladine, Maje Georgijevske, sazanje TV Pančevo. Svi ovi slučajevi trenutno su u Tužilaštvu koje će odlučiti o evenutalnom podizanju optužnica.

   

Uhapšen Šarančić

BEOGRAD , 02. jun 2010. (FoNet) - BEOGRAD, 02. jun 2010. (FoNet) - Beogradska policija uhapsila je danas bivšeg direktora Železnica Srbije, Milanka Šarančića, potvrđeno je FoNetu u vrhu MUP Srbije.

   

Zapaljen automobil Jevrejske opštine u Pančevu

PANČEVO, 02. jun 2010. (TV Pančevo) - Jutros oko 5 časova u dvorištu zgrada u ulici Petra Drapšina zapaljen je automobil Jevrejske opštine u Pančevu. Vatrogasci su brzo ugasili požar. Istraga je u toku.

   

Republičko tužilaštvo o Andrejiću

BEOGRAD, 29. maj 2010. (TV Pančevo) - Portparol Republičkog tužilaštva, Tomo Zorić je izjavio da je Više tužilaštvo u Pančevu Milanku Andrejiću odredilo pritvor u trajanju od 30 dana zbog mogućnosti uticaja na svedoke. Zorić je rekao i da je Tužilaštvo u Pančevu pokrenulo istragu protiv Andrejića zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanja mita.