Hronika

 

Protiv Milanka Andrejića nova istraga

PANČEVO, 8. jul 2010. (TV Pančevo) - Javna tužiteljka Višeg tužilaštva u Pančevu Gordana Čolić izjavila je za TV Pančevo, da je protiv Milanka Andrejića, predsednika Gradskog odbora Nove Srbije u Pančevu, podnet zahtev za sprovođenje istrage, po novoj krivičnoj prijavi za zahtevanje mita.

 

Istraga u toku za Jabuku

PANČEVO, 7. jul 2010. (TV Pančevo) - Svij 6 osumnjičenih za izazivanje rasne i verske mržnje u Jabuci, pušteni su da se brane sa slobode pre desetak dana,

   

Za Miloša Vidakovića i Nenada Cakića još dve presude

PANČEVO, 2. jul 2010. (TV Pančevo) - Pančevački sud je Miloša Vidakovića osudio na još dve zatvorske kazne u ukupnom trajanju od 1 godine i 8 i po meseci zatvora, što je zajedno sa presudom za pucnjavu po Pančevu više od 3 godine a Nenada Cakića na još jednu kaznu od 7 meseci, što je ukupno više od 2 godine zatvora.

   

Dačić nastavlja istragu

BEOGRAD, 01. jul 2010. (FoNet) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se, posle hapšenja direktora Instituta za onkologiju Nenada Borojevića, razgovara sa farmaceutskim kompanijama,

   

Za "pančevačke pucače" zatvor do 19 meseci

PANČEVO, 1. jul 2010. (TV Pančevo) - Petorka koja je bila optužena da je izvršila krivično delo ugrožvanja opšte opasnosti tokom pucnjave po ulicama Pančeva u avgustu 2009. godine, danas je osuđena na kazne zatvora od godinu i mesec do godinu i 7 meseci zatvora. Advoakti su presudu ocenili kao skandaloznu jer, tvrde, krivično delo nije dokazano u samom sudskom postupku dok jedan od branilaca, Branislav Manić, smatra je sud podlegao pritisku javnosti. Dok tužilaštvo traži povećanje kazne.

   

Direktor Instituta za onkologiju u pritvoru

BEOGRAD, 30. jun 2010. (FoNet) - Direktoru Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Nenadu Borojeviću određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati, kao i za troje njegovih saradnika, koji su uhapšeni zbog primanja mita od farmaceutskih firmi, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).