Hronika

 

Ubijen ruski ambasador u Turskoj

PANČEVO, 19. decembar 2016. (TV Pančevo) –Moskva je potvrdila da je ambasador Rusije u Turskoj Andrej Karlov preminuo nakon što je ranjen u napadu iz vatrenog oružja na otvaranju ruske izložbe fotografija u Ankari. Turski mediji prenose da je napadač ubijen ubrzo nakon napada.

 

Kako je Ljubisav Šljivić hteo da privatizuje ceo Vršac

PANČEVO, 19. decembar 2016. (preuzeto sa sajta 021.rs) – Zakoni Srbije nedovoljno štite svojinu, pa je bilo potrebno čak šesnaest godina da se poništi odluka o podruštvljenju i vršačkom komunalnom preduzeću "Drugi oktobar" vrati pravni status javnog. Duga tranzicija, prepuna nejasnih i nedovoljno preciznih zakona, uredbi i odluka, navikla nas je da često čitamo o jeftinom izdavanju državnog zemljišta i stana u zakup, o prodaji po povlašćenim uslovima, bez javnog nadmetanja, kada je i cena mnogostruko niža nego što je tržišna. Međutim, u Vršcu se dogodio raritet čak i za tranzicione prilike; pokušano je da se iz svojine grada izuzme i u privatne ruke prenese ceo komunalni sektor!

   

Preminuo protojerej Radoljub Glišić

PANČEVO, 15. decembar 2016. (TV Pančevo) – U Pančevu je juče u 58 godini preminuo protojerej Radoljub Glišić. Otac Radoljub je službu sveštenika počeo u Bosanskoj Dubici, a u Pančevo je došao 1996. godine. Obavljao je službu sveštenika na Sodari i u Vojlovici, a poslednje dve godine bio je paroh u Hramu Svetog Save na Misi. Liturgija i opelo služiće se u hramu Svetog Save sutra, 16. decembra u 10 sati, a sahrana će biti obavljena u 14 sati na Novom Groblju u Pančevu.

   

Pančevačka policija zaplenila naftu i duvan

PANČEVO, 15. decembar 2016. (TV Pančevo) – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu zaplenili su više od tone duvana i više od 650 litara naftnih derivata.

   

Maloletnici u Novom Sadu zapalili beskućnike

PANČEVO, 14. decembar 2016. (TV Pančevo) – Trojica maloletnika privedeni su pa pušteni zbog sumnje da su u Futogu u noći između ponedeljka i utorka namerno zapalili dvojicu beskućnika, od koji je jedan preminuo.

   

Saobraćajna nezgoda na putu Kovin - Bavanište

PANČEVO, 14. decembar 2016. (TV Pančevo) – U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko ponoći na putu Bavanište - Kovin dve osobe su povređene, K.D. 1988. godište i S.Ž 1982 godište, obe iz Bavaništa. Na lice mesta izlazila je Služba hitne pomoći iz Kovina, koja ih je prevezla na Odeljenje hirurgije pančevačke Bolnice, a posle pregleda povređeni su odbili da ostanu na bolničkom lečenju. Prema nezvaničnim informacijama do nesreće je došlo pod čudnim okolnostima. Na putničko vozilo, koje je ostalo na putu bez goriva, iz kamiona koji je prolazio pao je metalni teret. Automobil se prevrnuo i ostao potpuno havarisan, a vozač i suvozač su ipak prošli sa lakšim povredama.