Teška vremena za "Vojvodinaput"

PANČEVO, 29. januar 2010, (TV Pančevo) - 2009. godina je bila najteža za poslovanje od 2000. godine do danas, rečeno je na godišnjoj konferenciji za novinare "Vojvodinaputa" Pančevo.

Prema rečima Milivoja Durkovića, direktora "Vojvodinaputa" Pančevo prethodna godina je završena realizacijom od 1,150 milijardi dinara, što je polovina realizacije iz 2008.godine. Razlozi leže u krizi i ekonomskoj situaciji u zemlji i smanjenju obima posla.

- Smanjene su investicije u gradu Pančevu, opštini Kovin, a delimično i u Vršcu gde je izdvajanjem doprinosa i nekih sredstava ublažena kriza. Takođe su smanjena i sredstva za održavanje puteva sa 380 na 320 miliona dinara. Sve to se odrazilo na smanjenje obima posla preduzeća "Vojvodinaput" i ostvareni prihod, zaključio je Durković.

Od kada je austrijski Štrabag kupio 85 posto akcija 2006. godine, tehnološkim viškom proglašeno je 194 radnika. Od toga je 143 radnika potpisalo dobrovoljni odlazak. Durković je rekao da je kolektivni ugovor maksimalno primenjen kao i socijalni program. Preduzeće "Vojvodinaput" trenutno ima 225 zaposlenih.

Na konferenciji za novinare direktoru "Vojvodinaputa" uručena je i nagrada Privredne komore Pančevo za postignute rezultate u razvoju i unapređenju privrede u 2009. godini. Na novinarsko pitanje šta je potrebno ovom preduzeću kako bi se efikasnije čistili putevi u gradu Durković je rekao sledeće.

- Po modelu koji je rađen u Srbiji i u Pančevu su putevi podeljeni po prioritetima na tri grupe, ali da bi se grad čistio od snežnih padavina još bolje, potrebno je izdvojiti novčana sredstva. Naše preduzeće čisti sneg tačno po planu, dakle prvo se čiste putevi prvog i drugog prioriteta, a nakon toga gradska naselja, rekao je Durković.

On je pohvalio Gradsku upravu koja je odvojila značajna sredstva kako bi grad bio očišćen od snega i rekao da se i dalje ulažu napori kako bi u Pančevu bio primenjen model čišćenja kao u Beogradu.

Uprkos teškoćama u saobraćaju koje su se javljale u gradu pre nekoliko dana zbog obimnih snežnih padavina, građani su u anketi TV Pančevo izrazili zadovoljstvo načinom čišćenja puteva u gradu. Za tekuću 2010. godinu iz "Vojvodinaputa" Pančevo najavljuju povećanje obima prizvodnje za 50 posto i učešće na tenderu za rekonstrukciju ulice Maksima Gorkog.

Komentari 

 
+1 #1 29-01-2010 22:02
http://www.youtube.com/watch?v=rCxCWlnXYFg
Citiraj