Šarenilo dobre ponude

PANČEVO, 15. jul 2017. (TV Pančevo) – Pune su tezge i ove subote svežeg voća i povrća na Zelenoj pijaci. Pored dobre ponude, veliki broj sugrađana ima dugogodišnju naviku da pazari na pijaci. Pijaca je i mesto gde često sretnete poznanike i pored dobre kupovine porazgovarate sa dragim osobama.

Na pančevačkoj Zelenoj pijaci sve se ove subote šarenilo od dobre ponude. Tezge prepune lubenica, kukuruza, dinja ali i domaćeg paradajza i paprike. Zbog dobre ponude, nešto su i cene niže u odnosu na prošlu nedelju. Paradajz se prodavao po ceni od 60 do 120 dinara. Intersantno je da na skoro svakoj tezgi piše da su paradajz i paprika iz Brestovca a ne prodaju ga uvek proizvođači.

- To je sve zdrava hrana, plastenička paprika. Ta crvena je hibrid, mi smo iz Banatskog Brestovca. Papika je po 120 da bi sve brzo prodala. Na svakoj gajbici piše da je paradajz iz Brestovca. Mi im prodajemo na veliko. Cena paradajza je 70, pojeftinio je u odnosu na prošlu nedelju. Sada bi trebalo ko kuva, da uzme paradajz. Nije rano, juče sam uradila – objasnila je prodavačica.

Veliki broj sugrađana ima naviku da pazari na Zelenoj pijaci sa posebnim užitkom. Najčešći razlog su sveža roba koja stiže iz okolnih sela.

- Zbog sveže robe, uglavnom kupujem od svojih prodavaca i zadovoljna sam.Nije mnogo pojeftinilo ali ja verujem u prodavce.

- Subotom je uvek svežije na pijaci nego po marketima. Ipak je jeftinije na pijaci. Imam svog stalnog prodavca od koga sam navikao da pazarim vidim da se razumeju i to su proizvođači.

- Pazarim od svega po malo, ne idem po marketima, dođem na pijacu i tu mi je malo jeftinije.

Takođe, ove subote, bio je bogat izbor cveća i sadnica, tako da oni koj nisu u potpunosti ulepšali svoje balkone, imaju mogućnost da to urade ovog vikenda.