Radojević o agrarnom budžetu i uzurpatorima

PANČEVO, 16. april 2017. (TV Pančevo) – Pokrajinski sekretar Vuk Radojević ocenio je da bi poljoprivrednici trebalo da što više koriste sredstva iz agrarnog fonda čime bi se značajno unapredio sam položaj poljoprivrednika i gazdinstava. Takođe Radojević se osvrnuo i na borbu države protiv uzurpatora poljoprivredne zemlje ocenivši da je značajan iskorak napravljen po ovom pitanju u poslednjih godinu dana.

Pokrajinski sekretar Vuk Radojević ocenio je tokom posete Bavaništu da mu je zadovoljstvo što je imao priliku da razgovara sa poljoprivrednicima o benefitima agrarnog fonda. To je, kako je rekao jedan od iskoraka u samom radu lokalne samouprave u Kovinu, ali i drugim lokalnim samoupravama u Vojvodini. Radojević je uveren da će poljoprivrednici iskoristiti sve mogućnosti koje nudi agrarni fond.

- Ono što bih napomenuo je prilika i mogućnost da poljoprivrednici sa područja opštine Kovin koriste mogućnosti kroz mere agrarne politike Vojvodine, budžet Vojvodine za poljoprivrednike nikada nije bio veći. Nivo podsticaja je daleko veći, u odnosu na prošlu godinu. Pozivam ovom prilikom njih da to iskoriste – izjavio je pokrajinski sekretar Vuk Radojević.

Radojević je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je uzurpacija poljoprivredne zemlje svakako aktuelna tema, ali je naglasio jda su značajni iskoraci i rezultati postignuti u Vojvodini i naravno Južnom Banatu. Borba protiv uzurpatora je nedvosmislen stav republičke, pokrajinske i lokalne administracije i treba pohvaliti sve koji su do sada učestvovali u ovom poslu, poručio je pokrajinski sekretar za poljopviredu Vuk Radojević.

- Na teritoriji Vojvodine je evidentirano oko 70 hiljada hektara državnog zemljišta više nego u prethodnom periodu, dakle umesto 200 imamo 270 hiljada hektara državnog poljoprivrendog zemljišta. To je rezultat rada nove republičke i pokrajinske Vlade, od polovine 2016. godine. Moram da napomenem da je, zahvaljujući poverenju građana Srbije i Vojvodine Aleksandru Vučiću i SNS-u, da su po prvi put stvoreni politički preduslovi da odgovornost za poljoprivredu preuzme SNS. Prvi put imamo ministra poljoprivrede i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu. U toj koordinaciji se beleže značajni iskoraci i rezultati. Uveren sam da poljoprivrednici to vrlo jasno prepoznaju – kaže Radojević.

Kao i u Pančevu i u Kovinu je bilo primera uzurpacije državne zemlje rekao je Radojević, ali je istovremeno napomenu značajan angažman ovih lokalnih samouprava . „ Postigli smo da se ljudi više ne boje, da nema više privilegovanih, da će država stati na put svakom uzurpatoru i ovom prilikom pozivam sve građane koji imaju saznanja da postoje slučajevi uzurpacije to i prijave nadležnima u pisanoj formi“ poručio je Vuk Radojević.