Porodica Lazarov obrađuje 600 jutara zemlje

PANČEVO, 4. januar 2017. (TV Pančevo) – Porodica Lazarov iz Omoljice je ratarska porodica koja se decenijama bavi proizvodnjom poljoprivrednih kultura. Otac Sava i sin Vladimir važe za uzorne poljoprivrednike, koji obrađuju 600 jutara zemlje. Sve što rade Lazarovi rade uspešno.

Sava Lazarov se decenijama bavi ratarskom proizvodnjom. Sin Vladimir je svojevremeno završio Poljoprivredni fakultet, pa potom radio u “Delta agraru” u Staroj Pazovi i Čelarevu. Jedno vreme radio je i u Poljoprivrednoj školi “Josif Pančić” u Pančevu. Potom se vratio u Omoljicu, gde sa ocem obrađuje 600 lanaca zemlje.

Sve što su stekli Lazarovi su ostvarili izuzetnim zalaganjem na njivi.

Nikola Škrbić i stručnjaci Instituta “Tamiš” godinama savetuju paore. Koliko poljoprivrednici slušaju savete?

Lazarovi su godinama slušali savete stručnjaka, a to čine i od kada je Vladimir postao agronom. Trenutno, nisu završili sav posao.

Posao koji rade Lazarovi vole, a bili bi zadovoljni kada bi ova godina bila rodom poput prethodne.

U kući Lazarovih ima i mladih. Tu su dva Vladimirova sina, za koje se deda Sava nada da će bar jedan nastaviti njegovim koracima.

Lazarovi iz Omoljice su ratari koji obrađuju najviše zemlje u selu i koji to najbolje rade. S obzirom na dosadašnje iskustvo i podmladak oni će to činiti godinama i decenijama koje tek dolaze.