Pomoć Ministarstva poljoprivrede

PANČEVO, 30. januar 2010, (TV Pančevo) – Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin u selu Dobrica, u opštini Alibunar, dodelio je 13 steonih junica gazdinstvima kojima su uginule junice tokom ispaše u oktobru prošle godine. Trinaest stočara tada je izgubilo 34 grla koja su se najverovatnije otrovala herbicidima koje su na pašnjak bacili neodgovorni pojedinci.

- Želja nam je bila da iznađemo mogućnost da bar delimično umanjimo posledice štete na ovim gazdinstvima, pa smo organizovali humanitarnu akciju poklanjanja steonih junica onih koji imaju, a žele da pomognu i iskažu brigu ka "malom" seljaku u Srbiji, a samim humanim gestom podstaknu razvoj stočarstva oštećenog područja, rekao je Dragin.

Donatori krava su Skupštine opština Kikinda, Jagodina, Smederevska Palanka, Ćuprija, Bač, Svilajnac i Ruma, zatim veterinarske stanice Jagodina, Nukleus Vet, PIK Bečej i Zemljoradnička zadruga AgroDeronje.

Sava Horvat, Jovan Petrov, Milan Mirča i još 10 meštana sela Dobrica primaoci su donatorskih krava. Iako je prošlogodišnji gubitak veliki, pomoć koju su dobili bolja je ni od čega, istakli su stočari iz Dobrice.