NiS predstavio izveštaje o održivom razvoju

PANČEVO, 28. maj 2018. (TV Pančevo) – Kompanija NIS predstavila je Izveštaj o održivom razvoju za 2017. godinu koji publikuje već osam godina. Generalni direktor Kiril Tjurdenjev na panel diskusiji je predstavio najznačajnije parametre održivog razvoja NIS-a.

Da su poslovni rezultati podjednako važni kao briga o ljudima i životnoj sredini, NIS je ponovo potvrdio objavljivanjem osmog po redu Izveštaja o održivom razvoju za 2017. godinu. Lider održivog razvoja u Srbiji, NIS će, prema rečima generalnog direktora, ostati dosledan takvom pristupu poslovanja jer ostvareni korporativni rezultati treba, kako kaže, da doprinose i razvoju društvene zajednice.

Od 2009. godine NIS je u društveno odgovorne projekte uložio više od 3 milijarde dinara, a samo u projekte u oblasti obrazovanja i nauke više od 600 miliona dinara. Briga o ljudima je više od svega u osnovi održivog razvoja, počev od jednakosti polova preko stvaranja uslova za dostojanstven život i rad. Najvažnija je svakako, briga o zdravlju i životu svakog našeg zaposlenog. Za NIS ulaganje u mlade i znanje predstavlja investiciju koja se uvek isplati jer je reč o talentovanim i mladim ljudima, koji su motivisani i usmereni na promenu, razvoj i inovacije koji doprinose modernizaciji što je ključ za očuvanje konkurentnosti i održivosti kompanije

U Izveštaju o održivom razvoju, verifikovanom od strane nezavisnog revizora a predstavljenom u prelepom ambijentu Muzeja moderne umetnosti „Macura“, NIS je transparentno objavio poslovne parametre za 2017, kao i rezultate aktivnosti usmerenih na brigu brigu o ljudima, životnoj sredini, bezbednosti i zdravlju na radu, ulaganju u profesionalni razvoj i društveno odgovorne projekte.

NIS posluje u skladu sa korporativnim sloganom „Budućnost na delu“ što potvrđuje i Izveštavanjem o održivom razvoju. Na panel diskusiji „Održivost i inovacija“ Miroslav Lutovac istakao je da NIS predstavlja primer za ugled.

Održivi razvoj podrazumeva progres društva racionalnim raspolaganjem resursima kojima se zadovoljavaju potrebe bez ugrožavanja prirode kako bi se osiguralo dugoročno postojanje života na planeti. NIS-ov Izveštaj o održivom razvoju usklađen je sa GRI standardima vodeće svetske organizacije u oblasti održivog poslovanja.