Isplati se kupus

PANČEVO, 31. oktobar 2017. (TV Pančevo) – Povrtari Glogonja su ove godine zadovoljni cenom kupusa, tako da će se ovaj posao isplatiti. Međutim, isplativost u povrtarstvu se gleda na petogodišnjem nivou. Očekuje da će u narednom periodu biti više onih koji će se baviti povrtarstvom, jer se od povrtarstva zarađuje.

Glogonj je poznato povrtarsko mesto u kome se maltene svi bave proizvodnjom povrća. Ovog leta za sve je bilo dosta posla, jer je kupus i ostale kupusnjače, valjalo spasiti od suše koja je harala njivama.Najviše posla povrtari su imali kako bi dovoljno zalivali bašte s povrćem.

Rod kupusa bio je šaren od proizvođača do proizvođača, a cenom su svi proizvođači zadovoljni.

Posao u povrtarstvu se mora gledati na period od pet godina kada je isplativost u pitanju. Ne može se na osnovu jkedne godine, bilo da je rodna ili loša, donositi zaključak.

Kupusa u Glogonju ima dosta. Proizvedene su količine potrebne da zadovolje pančevačku, beogradsku i lokalnu pijacu. U Glogonju se povrtari bave proizvodnjom kupusa na više desetina hektara. Posao obavljaju kako valja i rezultati ne izostaju.