Inovacije u ratarstvu i voćarstvu

PANČEVO, 25. avgust 2017. (TV Pančevo) – Na Danu polja Insttiuta "Tamiš" stručnjaci i poljoprivrednici su razmenili iskustva. Dan polja je posvećen suncokretu, soji, kukuruzu i šćernoj repi, a bilo je reči i o voćarskoj proizvodnji. Više od stotinu paora upoznato je s ovogodišnjim ogledima sa ovim kulturama i rezultatima proizvodnje.

Tradicionalni jesenji Dan polja Instituta "Tamiš" održan je na oglednom polju Instituta uz prisustvo stručnjaka i više od stotinu poljoprivrednika iz južnog Banata. Cilj Dana polja je da se paori upoznaju s ostvarenjima u ratarskoj proizvodnji.

Sem upoznavanja sa savetima i preporuka, stručnjaci su upoznali ratare šta im je činiti pred zasnivanje nove proizvodnje pšenice.

Poljoprivrednici su zainteresovani za rezultate koji su zabeleženi na oglednom polju, kao i za savete stručnjaka u budućoj proizvodnji.

Tradicionalnom Danu polja prisustvovali su predstavnici pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu i drugi stručnjaci.

Na oglednom polju su stručnjaci i paori razmenili iskustva, a sa polja su svi otišli zadovoljni, bez obzira što je godina koja je utoku izuzetno teška, uz sušu, koja traje.