Hiljadu sadnica jabuke voćarima iz Jabuke

PANČEVO, 12. decembar 2016. (TV Pančevo) - Udruženje vinogradara i voćara "Grozd" iz Jabuke već dve godine radi uspešno. Okupljeni oko zajedničkog cilja - da što više površina u okolini Jabuke bude pod vinovom lozom i voćem, oni rade. Uz pomoć Gradske uprave za članove obezbeđuju čokote vinove loze i voćne sadnice. Tako su ovog decembra podelili hiljadu čokota i sadnica voća.

Više pd 20 članova Udruženja "Grozd" dobilo je čokote vinove loze ili sadnice voća, koje su ili koje će zasaditi kako bi popravili stanje u voćarstvu i vinogradarstvu sela koje je sve poznatije po ovoj proizvodnji.

Stanje vinogradarstva, vinarstva i voćarske proizvodnje u Jabuci se menja iz godine u godinu.

Vinogradari i voćari sade razne vrste voća i imaju razne sorte gožđa u vinogradima. Dobijene sadnice znače im dosta. Posao u vinogradu i voćnjaku nije lak.

Kako vinari, vele, ove godine vino se već pije. Mada ga nema mnogo, jer godina koja je za nama nije pogodovala vinarima, ipak se pije.

Udruženje vinara, vinogradara i voćara ,,Grozd,, iz godine u godinu napreduje.

Voćari i vinogradari iz Jabuke mogu da posluže za primer, kako se kvalitetnim radom i entuzijastvom, može popraviti stanje u nekoj od agrarnih oblasti.